CNS DIVIZIA BARCA – ETAPA 1 – DELTA DUNARII 17-19 IUNIE 2022

ORGANIZATOR: ANGLER’S PRO TEAM
LOCATIE: Delta Dunarii
PERIOADA: 17-19 Iunie 2022
SPECII PUNCTABILE: SPECII PUNCTABILE: Biban 20 cm; Salau 40cm, Stiuca 40 cm, Avat 40 cm Clean 20cm
SPONSORI OFICIALI: SPONSORI ETAPA: SC. Givadi SRL prin brandurile Bkk, Momoi, Pokee, Rapture, Flambeau
REPO–(Producator de remorci si caroserii pentru vehicole)
Pure Fishing (Abu Garcia, Berkley, Plano)
Berti handmade lure, Cormoran Resort, Delalande, DescoperaDeltaDunarii.ro, Holbina Trei Bibani, Egreta Hidroturism, Fan Courier, TNG Outdor
Relax Spinning Expert (Importator si distribuitor articole de pescuit), Delphin
Deyu Fish(Magazin articole pescuit Tulcea), Octavian Torescu Custom Rods, ASava Custom, Audio Vision(www.Cocomall.ro), Hylo Eye Care(picaturi lubrifiante pentru performanta vizuala), Macushild(suplimente pentru performanta vizuala), Noah Watch

CNS DIVIZIA BARCA – ETAPA 2 – CUPA KOSAROM, BICAZ (IZVORUL MUNTELUI) 22-23-24 IULIE 2022

ORGANIZATORI: CLUBUL KOSAROM, CLUBUL BASS HUNTERS și ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV BUCOVINA FISHING

LOCATIE: Bicaz (Izvorul Muntelui)
PERIOADA: 22-23-24 Iulie 2022
SPECII PUNCTABILE: Biban 15 cm, Salau 40cm, Stiuca 40 cm, Avat 40 cm, Clean 20cm

 SPONSORI  OFICIALI: Kosarom, Avi-Top, Repo, PentruPescuit.ro, PescarMag.ro, B&b, Rotmac eco, Berti Lures, Octavian Torescu- Custom Rods, ASava Custom Rods, Relax Spinning Expert (Importator si distribuitor articole de pescuit), Delphin, Beelan Honey Bucovina, Tipografia Celestin, Ciucaș, AJVPS Neamț.
Lista sponsorilor ramane deschisa!

Cafeaua va fi oferită de către dl. Mihai Macovei – Rotmac eco;

PARTENERI: AJVPS Neamt

PARTENERI MEDIA: Cromtel TV, radautiziar.ro, Zava’s photo

CNS DIVIZIA BARCA – ETAPA 3 – LACUL SNAGOV 10-11 SEPTEMBRIE 2022

ORGANIZATOR: CLUBUL DE PESCUIT SPORTIV DRILL
LOCATIE: Lacul Snagov
PERIOADA: 10-11 Septembrie
SPECII PUNCTABILE: știucă, șalău, biban, avat și clean

SPONSORI: Arrow International, Garmin România, Savage Gear, Berti Lures, Repo, Ciucaș, Alka, Crama Strămutată

PARTENERI: FIPSed, AGVPS

Speciile punctabile vor fi știucă, șalău, biban, avat și clean, la fiecare concurs urmând să puncteze toate cele 5 specii, dimensiunea minimă a speciei fiind decisă de către organizator în funcție de pista de concurs.

CUPA LIGII – DANUBE DELTA PREDATOR CHALLANGE 2022 – 22-25 SEPTEMBRIE

ORGANIZATOR: Liga Română de Spinning
LOCATIE: Delta Dunarii
PERIOADA: 22-25 Septembrie
SPECII PUNCTABILE: știucă, șalău, biban, avat și clean
SPONSORI OFICIALI:
PARTENERI MEDIA:

CNS DIVIZIA BARCA – ETAPA 4 – LACUL MOSTENI, OLT 7-8 OCTOMBRIE 2022

ORGANIZATOR: CLUBUL OLTENIA SPINNING SQUAD REPO
LOCATIE: Lacul Mosteni, Olt
PERIOADA: 7-8 Octombrie
SPECII PUNCTABILE: știucă, șalău, biban, avat și clean
SPONSORI OFICIALIREPO – producator  de remorci, P Container – (Producator de containere), P Air – Producator de corturi si structuri mobile, Natural (Accasa , Irinna) – producator  prajituri, AJVPS Olt, Pensiunea La Lac, Arrow International, Pure Fishing (Abu Garcia, Berkley, Plano), Berti Handmade Lures, Tackle Arena, Crama Dragasani, Crama ,,Conacul dintre dealuri”, Tackle Shop Arena (Importator si distribuitor articole de pescuit), Octavian Torescu Custom Rods, ASava Custom, Gabie Custom, Audio Vision, Hylo Eye Care (picaturi lubrifiante pentru performanta vizuala), Macushild (suplimente pentru performanta vizuala), Noah Watch

DIVIZIA BARCA – un circuit de concursuri open pe echipe de cate 2 sportivi. Având liste de participare deschise pentru toti pescarii, open-urile maresc nivelul de competitivitate, contribuind astfel la obtinerea performantei. Campionatul national al LRS consista din 5 etape tematice, organizate de cluburile membre ale ALRS. Etapele vizeaza cele mai reprezentative specii de pesti rapitori din apele României: stiuca, salau, biban, clean si pastrav. Fiecare etapa consta în doua manse, iar concurentii pescuiesc pe intreaga pista de concurs. Alcatuirea clasamentului se face be baza masurarii pestilor.

Regulament Competitie

An competițional 2022

Divizia Pescuit cu Naluci din Barca
(DOWNLOAD)

SECȚIUNEA I

 Cap.I     SCOP ȘI DOMENIU DE APLICARE

1.1. Scopul prezentului Regulament îl reprezintă stabilirea de reguli privind organizarea și desfășurarea competițiilor de pescuit cu năluci artificiale (spinning) din barcă.

1.2. Domeniul de aplicare: prezentul regulament se aplică pentru competițiile de pescuit cu năluci artificiale (spinning) din barcă precum și tuturor celor implicați în competiții de pescuit din cadrul Campionatului Național al Asociației Liga Română de Spinning (denumită în continuare ALRS) organizate sub egida acesteia: organizatori, arbitri, oficiali, pescari recreativi competitori (legitimați în cadrul cluburilor membre ALRS sau independenți) și denumiți în continuare pescari. Totodată prezentul regulament se aplică între ședința tehnică și festivitatea de premiere precum și în timpul antrenamentelor oficiale.

 

Cap.II    DOCUMENTE DE REFERINȚĂ

2.1 OG nr.26/30.01.2000 cu privire la asociații și fundații, cu modificările și completările ulterioare.

2.2 Regulamentul oficial FIPSed (Federația Internațională de Pescuit Sportiv în Apă Dulce) pentru probele internaționale pe națiuni, disciplina “Pescuitul răpitorilor cu momeli artificiale din barcă”.

2.3 Legea nr.319/2006 – Legea securității și sănătații în muncă, cu modificările și completările ulterioare.

2.4 Legea nr. 32/1994 – Legea privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare.

2.5 Statutul ALRS.

2.6 Regulmentul ALRS 2020

Cap.III   PREVEDERI GENERALE

3.1 Asociația Liga Română de Spinning, organizatorul Campionatului Național de Spinning al ALRS, promovează pescuitul de competiție.  Fair-play-ul, respectul față de ceilalți pescari, față de mediul acvatic, față de natură sunt principii directoare pe care participanții în competițiile organizate de ALRS sunt obligați să le respecte. În acest spirit, atât concurenții cât și organizatorii și arbitrii trebuie să aibă un comportament sportiv, preventiv, respectuos față de ceilalți și față de natură.

3.2 Pescuitul de competiţie cu năluci artificiale, se referă la concursurile în care pescarii folosesc lansetă, mulinetă şi năluci (voblere, năluci suple, năluci metalice etc.) şi în care se respectă un set standard şi aprobat de reguli, care vor permite stabilirea unui clasament final şi acordarea de puncte care vor conta în Clasamentul general al Campionatului Național de Spinning al ALRS.

3.3 Calendarul competițional, organizatorul, data concursului, pista concursului și speciile țintă ale etapelor/concursurilor, se vor stabili conform hotărârilor AG și comisiilor ALRS.

3.4 Campionatul Național de Spinning al ALRS se desfășoară într-un sistem competițional de tip OPEN, în echipe formate din câte 2 pescari ce vor concura din aceeași barcă, pe un singur sector care cuprinde întreaga suprafață a apei aflată în concurs, cu următoarele mențiuni:

 

 • o echipă poate fi formată din 3 persoane, doi titulari și o rezervă; alegerea unei rezerve este opțională;
 • componența echipei va fi anunțată înainte de începerea primei etape din campionat pe forumul lrs/pe lista de participanți transmisă de cluburile afiliate înainte de prima participare la o etapă din campionat.
 • odată înscrisă în competiție, o echipă nu își poate schimba componența pe parcursul anului competițional;
 • în cazul în care unul dintre titularii echipei nu poate participa la o etapă/manșă, celălalt membru poate participa împreună cu rezerva și punctează în numele echipei;
 • rezerva poate participa la maxim doua concursuri;
 • este permisă înscrierea în concurs și individual, pe parcursul anului pescarul putându-și alcătui o echipă cu un alt pescar+rezervă care nu au participat la vreo etapă de campionat până în acel moment. Rezultatele obținute în concursurile anterioare de pescarul care a participat individual se transferă echipei nou formate;
 • în orice altă situație decât cele enunțate mai sus, se consideră echipă nouă și punctează în campionat de la zero;
 • pescarul care participă singur în barcă va plăti jumatate din taxa de concurs plus 50 RON.
 • echipa își cumulează punctele CNS într-un an competițional doar dacă participă în aceeași componență.

3.5 Primele 3 (trei) echipe clasate la sfârșitul Campionatului vor forma Lotul pentru Campionatul Mondial FIPS/CIPS ce se va desfășura în anul urmator sau vor participa la alt concurs internațional important în cazul în care participarea la CM nu va fi posibilă. Echipa este definită în acest caz ca fiind formată din cei doi pescari titulari.

3.6 Dacă unul sau mai multe locuri calificate pentru lotul delegat sunt formate dintr-un singur pescar, acesta poate propune ca partener de echipă unul dintre pescarii de la locul 4 (inclusiv) în jos, dar numai în ordinea clasamentului din anul respectiv.

3.7 La competiții pot lua parte doar pescari ce au împlinit vârsta de 18 ani și care cunosc și respectă prezentul regulament.

3.8 Pescarii care nu au împlinit vârsta de 18 ani pot participa, însa numai cu acordul scris al părintelui/tutorelui legal. Părintele/tutorele legal trebuie să fie prezent la locul de desfașurare a concursului pe toata durata acestuia (antrenament oficial și cele doua manșe de concurs).

Pentru pescarii care nu au împlinit vârsta de 18 ani nu se percepe taxa de inscriere.

3.9 Fiecare pescar participant la competiție se va identifica prin intermediul unui act de identitate valid.

3.10 Fiecarei echipe i se va aloca un număr de concurs corespunzator rezultatelor anului competiţional precedent.

3.11 Pentru echipele nou-înscrise, fără clasare în anul competițional precedent, numerele se vor acorda de către ALRS, în continuarea ultimului număr acordat, în ordinea înscrierii în competiție.

3.12 Pescarii sunt obligaţi să afișeze pe barca de concurs și/sau motor, într-un loc vizibil, numerele de concurs puse la dispoziție de ALRS.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancţionează cu avertizare verbală urmată de penalizare cu 5 puncte/manșă dacă situația nu se remediază.

3.13 Un concurs se va desfășura pe o perioadă de maxim doua zile consecutive.

3.14 Un concurs va avea doua manșe.

3.15 Fiecare manșă va avea 8 (opt) ore, măsurată din momentul semnalului de start până la semnalul de final.

3.16 Toate concursurile se vor organiza obligatoriu în maniera “prinde, fotografiaza, măsoară și eliberează”. Este total interzisă reținerea și/sau sacrificarea oricarui pește pe perioada desfășurării concursului.

SANCȚIUNE: încalcarea acestui articol se sancționează cu descalificarea echipei din concurs și eliminare timp de 2 ani competiționali, primul fiind cel în care s-a constatat abaterea.

 • Sancțiune aplicabilă și prin probă video.

3.17 În anul 2022 speciile punctabile vor fi: stiuca, șalău, biban, avat, clean. La fiecare concurs vor fi punctate toate cele 5 specii.

3.18 Pot puncta numai următoarele specii de pești, cu dimensiunile minime aferente:

 • Biban (Perca Fluviatlis) 15/25 cm
 • Clean (Leuciscus Cephalus) – 20 cm
 • Salau (S6zostedion Lucioperca)- 40 cm
 • Stiuca (Esox Lucius) – 40 cm
 • Avat (Aspius aspius) – 40 cm

3.19 Dimensiunile minime ale speciilor de pești nu pot fi modificate pe perioada sezonului competițional.

 

Cap. IV – ECHIPAMENT

4.1 Este permisă numai folosirea nălucilor (momelilor) artificiale: voblere, năluci suple, năluci metalice etc. Este interzisă folosirea momelilor naturale sau a combinațiilor de momeli artificiale cu momeli naturale.

4.2 Este interzisă folosirea nălucilor de tip “muscă artificială”, libere, pe saltatoare sau în montaj Buldo. Orice nălucă ce poate fi lansată fără ajutorul unui șnur lestat sau în montaj Buldo este permisă. Musca artificială este definită ca fiind acea nălucă ce poate fi lansată numai cu ajutorul șnurului, lansetei destinate pescuitului cu musca artificiaăa sau în montaj Buldo.

4.3 Este interzisă folosirea simultană pe același forfac a două sau a mai multor năluci, inclusiv monturile de tip Alabama.

4.4 Un pescar nu poate pescui decât cu o singura lansetă, în orice moment al concursului, dar poate avea un număr nelimitat de echipamente de rezervă (lansete, mulinete, năluci etc.).

4.5 Este interzisă nădirea, cu excepția substanțelor ce se pot aplica pe suprafața nălucilor.

SANCȚIUNE: încălcarea articolelor 4.1-4.5 se sancționează cu descalificarea echipei din concurs și eliminare timp de 2 ani competiționali, primul fiind cel în care s-a constatat abaterea.

 • Sancțiune aplicabilă și prin probă video.

4.6 Lansetele de rezervă vor fi ținute montate la îndemână, fără ca năluca să atingă apa, cu năluca fixată de lansetă. Prin lanseta de rezervă se înțelge orice lansetă existentă în barcă, cu care nu se pescuiește.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu avertizare verbal dacă este evidentă neglijență din partea pescarului. în cazul în care fapta este vădit intenționată echipa se sancționează cu 5 puncte penalizare /manșa.

 • Sancțiune aplicabilă și prin probă video.

4.7 În timpul manșelor pescarii ce alcătuiesc o echipă nu vor putea primi din partea oficialilor sau terțelor persoane niciun fel de echipamente sau obiecte, până la terminarea măsuratorilor. Este permisă ridicarea de obiecte de la un punct specificat la ședința tehnică și numai în prezența unui reprezentant al organizatorului, obiecte ce se limitează însă la: apă potabilă, ancoră, motor, baterie, sonar, vâsle, vestă, combustibil, medicamente, echipamentele necesare filmării, în cazul în care acestea s-au defectat. Excepție de la această regulă o face alimentarea cu combustibil în situația în care aceasta este necesară cu condiția informării Directorului de concurs sau persoanei desemnate de acesta în legătură cu ora și locul în care se face alimentarea.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancţionează cu 5 puncte penalizare/manșă.

 • Sancțiune aplicabilă și prin probă video.

4.8 Concursurile se vor desfăşura din barcă. Bărcile pneumatice cu o singură cameră gonflabilă nu sunt admise în concurs. Daca un oficial constată înaintea startului manșei încălcarea vreunei prevederi din acest articol, va atenționa concurentul și nu îi va permite să intre în concurs. Dacă încălcarea acestui articol se constată în timpul manșei, pe apă, concurentul va avea obligația să iasă la mal și să schimbe barca.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancţionează cu 5 puncte penalizare /manșă.

4.9 Barca poate fi echipată cu motor electric și/sau motor termic. Folosirea motorului este permisă pe toată durata concursului. Daca legea sau administratorul nu permit accesul concurenților cu motoare termice pe pista de concurs, atunci se vor utiliza exclusiv motoarele electrice.

4.10 Este permisă folosirea sonarului și a dispozitivelor de măsurare a adâncimii apei.

4.11 Este interzisă folosirea lansetelor cu lungimea mai mare de 2.70 metri.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancţionează cu 10 puncte penalizare/manșă.

4.12 Fiecare echipă trebuie să fie dotată cu minciog propriu.

4.13 Fiecare echipă trebuie să fie dotată cu mijloace pentru menținerea în viață a capturilor până la măsurare și eliberare.

4.14 Fiecare pescar este obligat să fie echipat cu vestă de salvare. Pescarii sunt obligați să poarte vesta de salvare pe tot parcusul deplasării pe apă cu motorul termic. Dacă motorul termic cu care este echipată barca are și cheie de pornire, pescarul care conduce barca este obligat să atașeze un capăt al acesteia pe corp/îmbrăcaminte/vestă.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancţionează cu 1 punct/manșă la fiecare încălcare.

4.15 Este obligatoriu ca pescarul care conduce barca să dețină permis de conducere ambarcațiune de clasa D, în cazul în care motorul depașește 5 cai putere (3.7Kw).

4.16 Este recomandată afișarea pe echipament și barcă a siglelor sponsorilor echipei și ai clubului din care face parte aceasta.

4.17 Este indicat ca pescarii competitori să poarte pe echipamentul propriu logo-ul oficial al ALRS precum și logo-ul oficial al Campionatului Național al ALRS.

Cap.V – ORGANIZARE CONCURS. CERINȚE GENERALE

5.0 Asociaţia Liga Română de Spinning va alcătui bugetele necesare pentru toate etapele din cadrul CNS doar împreună

cu cluburile organizatoare (separat cu fiecare club organizator pentru etapa pe care acesta o va organiza) înainte de redactarea și publicarea anunțului oficial de concurs.

5.1 Pe apele unde se va desfășura un concurs/o etapa ALRS este interzisă organizarea altui concurs de spinning (având ca organizatori cluburi membre ALRS sau membri ai cluburilor afiliate ALRS) cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu amenda de 1.000 lei a clubului ce a organizat primul concurs.

5.2 Pista pe care se va desfășura un concurs trebuie să aibă o suprafață minimă de 5 ha luciu de apă utilizabil pentru pescuit/echipă.

5.3 Organizatorului îi este interzis să scoată din suprafața pistei de concurs diferite zone (golfuri, cozi etc.). Acest lucru este permis doar în cazul în care există astfel de zone prevăzute în legislația specifică, sau zonele respective pot pune în pericol integritatea fizică a concurenților, sau există probleme de altă natură (litigii, restricții ale administratorului). În acest caz, organizatorul va motiva deciza luată în anunțul de concurs și la ședința tehnică.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu amenda de 1.000 lei a clubului ce a organizat primul concurs.

5.4 Desfășurarea concursului va fi condusă de un Comitet de Organizare format din:

 • Director concurs
 • Președintele Comisiei Tehnice de Disciplină și Arbitraj
 • Un reprezentant al clubului organizator

Înainte de ședința tehnică/începerea concursului, Comitetul de organizare are obligația să verifice din punct de vedere tehnic îndeplinirea condițiilor cu privire la organizarea și desfășurarea fiecarei etape, consemnând acest aspect în Procesul verbal de validare a etapei. Obligația convocării comitetului de organizare îi revine Directorului de concurs. Procesul verbal tipizat va fi elaborat de Comisiei de Competiții Barcă a ALRS și va fi semnat după completare de toți membrii comitetului de organizare al etapei.

5.5 Pentru fiecare concurs se va întocmi un Dosar care să cuprindă: Tabelul cu participanți, Fișele de înscriere oficială, Procesul verbal de validare a etapei, Fișele de măsurare, Contestații, filmări etc. Responsabilitatea întocmirii dosarului îi revine Directorului de concurs care îl va preda în vederea arhivării Vice Președintelui – Comisiei Barcă al ALRS după încheierea fiecărui concurs. Obligația elaborării precum și forma și conținutul acestor documente revine Comitetului Director.

5.6 Organizatorul are următoarele responsabilități:

 1. redactarea și publicarea anunțului oficial cu cel puțin 30 de zile înainte de data începerii concursului;
 2. înscrierea pescarilor competitori și publicarea listelor parțiale și finale pe forumul oficial al ALRS;
 3. desemnarea unui Director de concurs și care are ca principală sarcină buna desfășurare a concursului și asigurarea bunei comunicări între concurenți și organizatori. Nominalizarea acestuia se va face odată cu publicarea anunțului de concurs.

Directorul de concurs poate fi ales de către organizator din lista de persoane validate/acreditate de CD al ALRS pentru fiecare concurs/la începerea campionatului.

 1. balizarea zonei de concurs înainte de începerea antrenamentului oficial în mod cât mai vizibil, atât pe apa cât și pe mal. Punctele de pe mal vor avea asociate coordonate GPS;
 2. balizarea zonei neutre;

Zona neutră este definită ca suprafața în care este permisă verificarea echipamentului (lansete, năluci, motoare etc.), dar numai în intervalul cuprins între ora oficială de intrare pe apă și startul manșei, sau oricând după terminarea măsuratorilor de la finalul manșei. Zona neutră va avea pe cât posibil forma unui patrulater cu laturile cuprinse între 100-150 metri.

 1. balizarea în mod vizibil atunci când acest lucru este posibil (balize mari sau de culori stridente) a zonelor periculoase și informarea concurenților în legătură cu acestea la ședința tehnică;

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol de către clubul organizator se sancționează cu amendă de 1000 lei.

 1. balizarea liniei de start-sosire în concurs prin două balize aflate la distanță de circa 10 metri una de alta;
 2. delimitarea zonei de campare unde este cazul;
 3. asigurarea accesului la grupuri sanitare;
 4. asigurarea pazei bărcilor și echipamentelor aflate pe acestea (zona de campare);
 5. asigurarea colectării și depozitării deșeurilor (saci de gunoi/pubele);
 6. rezervarea pentru oficiali a unui spațiu suficient de mare de campare (cât mai aproape de punctul de intrare pe apă), a unui spațiu pentru acostarea bărcilor oficialilor și a unei mese;
 7. delimitarea unui perimentru oficial unde vor fi afișate rezultatele parțiale și finale ale concursului, se vor afișa bannerele partenerilor oficiali, partenerilor media, sponsorilor și unde va avea loc festivitatea de premiere;
 8. anunțarea oficialităților locale în legatură cu desfășurarea evenimentului și obținerea aprobărilor necesare;
 9. să asigure, din timp și vizibil, pe plan local, anunțarea concursului pe locația respectivă;
 10. afișarea rezultatelor parțiale și finale;
 11. să solicite prezența a cel puțin unui reprezentant local (administrator/concesionar/proprietar pistă de concurs) care să poată lua atitudine față de pescarii sau posesorii de ambarcațiuni care perturbă concursul.

5.7 Organizatorul are obligația de a respecta anunțul oficial al concursului.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol, prin decizia unilaterală a organizatorului, se sancționează cu amendă de 1000 lei/încălcare.

5.8 Scăldatul concurenților și oficialilor pe zona de concurs este interzis în timpul desfășurării antrenamentului oficial și al manșelor de concurs.

5.9 Pescuitul practicat în timpul manșelor pe pista de concurs de către oficiali, colaboratori ai ALRS este interzis.

SANCȚIUNI: încalcarea articolului 5.6 și a articolului 5.8 se sancționează cu amenda de 500 lei.

ANUNȚUL OFICIAL AL CONCURSULUI       

5.10  Organizatorul va anunța cu cel putin 30 de zile înainte de data desfășurării etapei: • programul detaliat al concursului;

 • datele de contact ale organizatorului;
 • numele Directorului de concurs;
 • cuantumul taxei de înscriere, modalitățile de plată precum și calendarul înscrierilor;
 • detaliile tehnice de desfășurare: harta/indicații de acces la pista de concurs, harta pistei de concurs, acces pe apa, locul de campare, etc.;
 • speciile țintă și dimensiunile minime ale acestora;
 • condițiile de antrenament.

In functie de specificul pistei Organizatorul poate anunta mai multe locuri pe unde se pot scoate si baga la apa ambarcatiuni. Acest lucru este posibil si in zilele desfasurarii concursului. Concurentilor nefiindule restrictonata scoaterea sau bagarea ambarca6unilor pe pista de concurs.

ÎNSCRIEREA ÎN CONCURS

5.11 Înscrierile se închid cu 3 zile înaintea începerii concursului, sau în momentul ocupării locurilor disponibile. Nu este permisă înscrierea în concurs a concurenților în afara perioadei de înscriere.

5.12 Înscrierea și dreptul de participare în concurs este validată, cu condiția achitării prealabile a taxei de concurs, în momentul semnării de către concurenți a Fișei de înscriere oficială la Ședința Tehnică. Fișa de înscriere poate fi completată și semnată de membrii echipei și înainte de Ședința Tehnică, în aceasta situație aceasta trebuie transmisă obligatoriu Directorului de concurs prin e-mail pe adresa specificată în anunțul de concurs, sau în orice altă formă, folosind datele de contact specificate în anunțul de concurs.

5.13 Este responsabilitatea concurenților să anunțe orice modificare intervenită pe parcursul anului competițional referitor la componența echipei sau ambarcațiunea folosită în concurs, prin completarea unei noi Fișe de înscriere. ALRS își rezervă dreptul de a nu accepta în concurs echipele care nu au completat Fișa de înscriere online și nu au achitat Taxa de înscriere până la termenele stabilite, anunțate pe site-ul ALRS și prin alte mijloace de comunicare. Extinderea termenului de înscriere revine în sarcina Directorului de concurs.

5.14 Înscrierea se face în ordinea achitării taxei de concurs și prin completarea și transmiterea catre organizator a Fisei de înscriere (http://www.lrs.ro/inscriere.php)

 • Organizatorul poate limita numărul de echipe participante în funcție de capacitate pistei de concurs, raportat la prevederile art.5.2., înscrierea la aceste etape se efectuează în ordinea clasamentului din momentul respectiv, până la ocuparea tuturor locurilor disponibile, sau a clasamentului din anul precedent, în cazul primei etape.
 • Echipele care achită taxa de înscriere și a căror poziție în clasamentul general, din acel moment, nu le asigură implicit un loc de participare, sunt obligate să verifice lista actualizată a echipelor înscrise, de pe forumul LRS.
 • În cazul în care acestea nu vor putea participa din cauza locului ocupat în clasament, vor fi anunțate despre acest aspect pe forumul LRS și li se va returna taxa de înscriere.

5.15 Organizatorul are obligația să transmită imediat după închiderea înscrierilor lista cu echipele înscrise către Directorul de Concurs.

5.16 În cazul în care o echipă înscrisă nu se prezintă la concurs și nu anunță acest lucru până înainte de ora anunțată pentru începerea ședinței tehnice, acesteia i se va opri taxa de înscriere (de catre organizator) și va primi un avertisment.

5.17 În cazul în care echipa anunță că va lipsi, până înainte de ora anunțată de începere a ședinței tehnice, acesteia i se va returna taxa de înscriere și nu va fi sancționată.

5.18 Concurenții care au datorii financiare către cluburile organizatoare sau către ALRS, nu se pot înscrie la etapele următoare decât după achitarea tuturor datoriilor.

5.19 O etapă se poate desfașura numai dacă numărul minim de participanți este de 20 de pescari competitori sau 10 echipe.

ANTRENAMENTE

5.20 Perioada de antrenament este definită ca fiind perioada dintre anunțarea oficială a concursului (30 de zile înainte de data de începere a concursului) și ziua premergătoare concursului.

5.21 Organizatorul este obligat să asigure accesul la antrenament pe sectorul de concurs, în perioada de antrenament.

5.22 Antrenamentele se vor desfășura în condițiile impuse de administratorul pistei de concurs.

5.24 În ziua premergătoare primei manșe a concursului are loc antrenamentul oficial.

5.25 Participarea la antrenamentul oficial nu este obligatorie.

5.26 Antrenamentul oficial se desfășoară în aceleași condiții în care se desfășoară o manșă de concurs, atât din punct de vedere al obligațiilor participanților cât și a organizatorilor. Se aplică excepții doar în privința momentului intrării pe apă, acesta putând avea loc oricând după ora de start a antrenamentului oficial și la respectarea distanței dintre bărci, în sensul că este permisă apropierea bărcilor în scop de socializare, dar doar cu acordul participanților din bărcile aflate în cauză.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancţionează cu 5 puncte penalizare în clasamentul etapei.

5.28 Accesul concurenților pe pista de concurs în afara orelelor de antrenament oficial se realizează numai în cazuri excepționale cu acordul prealabil al Directorului de concurs și numai însoțit de persoana desemnata de acesta.

5.29 Concurenții au la dispozitie 30 de minute de la încheierea antrenamentului oficial să iasă la mal. Aceasta perioada (30 minute) este dedicată exclusiv deplasării concurenților către punctul de start/sosire. Este obligatorie ieșirea din antrenamentul oficial prin punctul de start/sosire. Iesirea prin altă zona este interzisă.

SANCȚIUNE: echipa care încalcă acest articol va pleca ultima în prima manșă și va primi 10 puncte penalizare în clasamentul etapei.

5.30 În saptamâna concursului antrenamentul se defășoara în regim catch and release. Este total interzisă reținerea vreunui peste și păstrarea acestuia în livewell, pe agrafe sau utilizând orice altă modalitate.

SANCȚIUNE: echipa care încalcă acest articol va fi descalificată din concurs.

ȘEDINȚA TEHNICĂ

5.31 La începutul fiecarei etape se va organiza o ședința tehnică unde se stabilesc și se comunică următoarele:

 • datele înscrise în anunțul oficial (suprafața de apă aflată în concurs, zonele periculoase, speciile țintă, dimensiunile minime, numărul maxim de capturi etc.)
 • echipele participante;
 • tragerea la sorți a ordinii de plecare în manșă;
 • orice alt element necesar bunei desfășurari a etapei (locul și momentul verificării bărcilor, informare asupra modalităților de contactare a arbitrilor, ora limită a efectuării măsurării capturilor la punctele de măsură, etc.);
 • locul și persoana căreia i se vor preda cardurile cu filmările din timpul manșelor.
 • Sedinta tehnica va fi transmisa on-line.

5.32 Ședința tehnică este condusă de Directorul de Concurs.

5.33 La ședința tehnică componenții fiecarei echipe semnează Fișa de înscriere în concurs considerata a fi Declarație pe propria raspundere. Tot la Ședința Tehnică pot fi verificate documentele de identitate, permisul de conducere, documentele ambarcațiunii, permisul de pescuit.

5.34 Neparticiparea concurenților la ședința tehnică nu îi exonerează pe aceștia de sancțiuni în cazul încălcării prezentului regulament.

Cap.VI – DESFĂȘURAREA CONCURSULUI

6.1 Deplasarea către locul de start se va face numai din zonele destinate bărcilor, numai prin locurile indicate de organizator și numai cu acceptul și în prezența oficialilor

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu avertizare verbală urmată de penalizare cu 10 puncte/manșă.

6.2 În situațiile în care pentru a ajunge înspre și dinspre cazare este necesară deplasarea pe apă a concurenților, acest lucru este permis doar înafara orelor de concurs și numai pe mijlocul pistei de concurs, apropierea la mai puțin de 50 m de mal fiind interzisă, cu excepția zonelor care nu permit acest lucru (canale, zone înguste). În situațiile în care este posibilă deplasarea cu autoturismul înspre și dinspre cazare aceasta este obligatorie.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu 10 puncte penalizare/manșă.

6.3 Pescarii competitori vor aștepta semnalul de start al manșei în Zona neutră.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu avertizare verbala urmata de 5 puncte penalizare/manșă pentru repetare

6.4 Startul sa se dea in continuare de la mal, dar in prima zi sa se inceapa dintr-o parte (spre exmplu de la standa la dreapta), in a doua zi din cealalta parte. In felul acesta nu mai sunt confuzii la sfarsitul primei manse despre unde trebuie sa isi lase fiecare barca si nu se mai intarzie startul. Steguletele raman in aceasi pozitie.

Startul în manșă se va da dintr-un loc precizat în anunțul de concurs și marcat corespunzator prin două balize. În cazuri extreme, acesta se poate modifica în funcție de cerințele de la față locului.

 • Zona neutră și zona de start/sosire vor fi re-anunțate la ședința tehnică.
 • În zona neutră este permisă verificarea echipamentului (lansete, năluci, motoare etc.), dar numai în intervalul cuprins între ora oficială de intrare pe apă și startul mansei, sau oricând dupa terminarea măsuratorilor de la finalul manșei.
 • Pescuitul în timpul manșei în zona neutră este interzis.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancţionează cu 20 puncte penalizare/manșă.

 • Ordinea plecării în prima manșă se va trage la sorti la ședința tehnică. În manșa a doua ordinea se inversează.
 • Intervalul de plecare dintre doua bărci rămâne la latitudinea Directorului de Concurs, care își va lua o marjă de siguranță, în funcție de bărcile în cauză.
 • Directorul de concurs va da startul pentru fiecare barcă în parte atat prin semnal sonor, cât și vizual.
 • La semnalul de start echipa desemnată se va apropia cu viteza redusă de locul de start balizat, din sensul indicat de Directorul de concurs. Trecerea la viteză maximă poate fi facută numai dupa trecerea printre cele doua balize.

SANCȚIUNE: echipa care pleacă înaintea semnalului de start va pleca ultima.

6.5 În timpul manșei, pescarii competitori nu pot pescui cu bărcile poziționate la mai puțin de 50 de metri distanță una de cealaltă.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancţionează cu avertizare urmată de 10 puncte penalizare/manșă pentru fiecare repetare.

6.6 Distanța de deplasare, cu ajutorul motorului termic, pe lângă alți concurenți ce pescuiesc este de minim 50 m. Daca aceasta distanță nu poate fi păstrată, deplasarea se va face cu motorul la relanti, cu motorul electric sau la vâsle.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu atenționare verbală urmată de 5 puncte penalizare/manșă pentru fiecare repetare.

6.7 Pentru cazurile în care nu este suficient loc, distanța de deplasare, cu ajutorul motorului electric sau la vâsle, pe langă o barcă care staționează, nu este limitată dar se efectuează numai prin locul indicat de ocupanții acesteia. În cazul în care pista o permite, distanța minimă de deplasare este de 30 de metri.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu atenționare verbală urmată de 5 puncte penalizare/manșă pentru fiecare repetare.

6.8 Este interzisă apropierea la mai puțin de 20 de metri de zona scoasă din suprafața de desfășurare a concursului.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu atenționare verbală urmată de 5 puncte penalizare/manșă pentru fiecare repetare.

6.9 Deplasarea de la un loc de pescuit la altul, în timpul concursului, se va face obligatoriu cu ancora în barcă sau în mână, deasupra luciului de apă.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu atenționare verbală urmată de 5 puncte penalizare/manșă pentru fiecare repetare.

 • Sancțiune aplicabilă și prin probă video

6.10 Este interzis pescuitul de pe mal.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu 20 puncte penalizare din clasamentul final al concursului.

 • Sancțiune aplicabilă și prin probă video

6.11 Este interzis pescuitul la trenă. Trena se definește a fi metoda de pescuit prin care antrenarea (activarea) nălucii se face exclusiv prin propulsia bărcii. Este interzis de asemenea lanseul, urmat de deplasarea evidentă a bărcii și derularea firului de pe tambur, urmată de recuperare prin mulinare, în scopul de a obține o distanța de recuperarea mai mare decât cea a unui lanseu clasic. Este permisă începerea deplasării bărcii cu motorul electric pentru repoziționare în timp ce se recuperează năluca prin mulinare.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu 5 puncte penalizare/manșă.

 • Sancțiune aplicabilă și prin probă video.

6.12 Este interzisă deplasarea bărcii cand pick-up-ul mulinetei este deschis mai mult decât necesitatea efectuării lanseului și recuperarea ulterioară a nălucii.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu 5 puncte penalizare/manșă.

 • Sancțiune aplicabilă și prin probă video.

6.13 La pescuitul în derivă nu este permisă folosirea ancorelor lasate în apă. Sunt permise numai ancore de vânt.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu 5 puncte penalizare/manșă.

6.14 Ieșirea unui pescar competitor pe mal în timpul manșei se poate face doar în caz de forță majoră (pierderea ancorei, deteriorarea bărcii sau a mijloacelor de propulsie, nevoi fiziologice) și numai după anunțarea Directorului de concurs, cu excepția cazurilor extreme.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu avertizare verbală urmată de 5 puncte/manșă penalizare pentru fiecare repetare.

6.15 În orice moment concurenților le este permisă părăsirea bărcii și adăpostirea dacă aceștia consideră că viața le este pusă în pericol datorită condițiilor meteo sau de altă natură. Concurenții aflați în această situație trebuie să anunțe imediat Directorul de concurs sau pe oricare dintre oficiali .

6.16 Este interzis accesul sau pescuitul în afara zonei de concurs.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu descalificarea echipei din concurs.

6.17 Folosirea minciogului este permisă doar concurenților.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu 5 puncte/manșă penalizare.

6.18 O captură este considerată validă chiar dacă înțeparea a fost realizată în exteriorul gurii. Se definește „exteriorul gurii” ca fiind zona capului de la gură până la terminația dinspre trunchi a operculului. În cazul în care înțeparea are loc înafara acestei zone concurentul este obligat să elibereze în cel mai scurt timp peștele în cauză.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu descalificarea echipei din concurs.

 • Sancțiune aplicabilă și prin probă video.

6.19 Înțeparea intenționată (japca) din exterior a peștelui este strict interzisă.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu descalificarea echipei din concurs.

 • Sancțiune aplicabilă și prin probă video.

6.20 În caz de vreme nefavorabilă ce poate pune în pericol viața competitorilor (furtună, vânt foarte puternic etc.), Directorul de concurs poate să întrerupă desfășurarea manșei.

6.21 Dacă o manșă este întreruptă după cel puțin jumatate din durata de desfășurare a acesteia, atunci manșa este considerată valabilă. În caz contrar, manșa poate fi amânată sau anulată.

6.22 Concursurile care din diverse motive se întrerup la un interval de timp mai mic de jumatate din totalul celor doua manșe nu vor puncta în clasamentul general.

6.23 În orice moment Directorul de concurs  sau o persoana desemnata de acesta pot verifica barca și echipamentul oricărui pescar competitor.

6.24 Refuzul unei echipe de a permite accesul în barcă pentru verificari, în orice moment al manșei, a Directorului de concurs sau a persoanei desemnata de acesta conduce la descalificarea imediată a echipei în cauză.

6.25 Este obligatorie prezența tuturor echipelor la punctul de start/sosire in termen de 60 de minute de la ora oficiala de incheierea manșei unde Directorul de concurs va face prezența.

SANCȚIUNE: depășirea timpului de sosire cu 15 minute se penalizează cu 5 puncte/manșă.

6.26 Eventualele defecțiuni tehnice sau accidente care ar împiedică deplasarea concurenților către punctul de start/sosire înainte de finalul manșei, datorită unui eveniment/accident de navigație, trebuie anunțate Directorului de concurs în momentul constatării lor și înainte de finalul manșei, cu obligația de a se descrie natura problemei apărute.

6.27 Organizatorul este obligat să asigure tractarea ambarcațiunii dacă echipa solicită acest lucru Directorului de concurs, dar numai după încheierea manșei. Cheltuielile aferente tractării sunt suportate de echipa în cauză.

6.28 Accesul pe zona de concurs a reprezentanților media este permis numai cu acordul Directorului de Concurs .

6.29 Concurenții care constată o abatere de la regulament pe parcursul concursului sunt obligați să anunțe în cel mai scurt timp acest lucru Directorului de Concurs și/sau oricăruia dintre oficiali, menționând clar abaterea sesizată și prezentând justificarea, eventualele probe și modul în care s-a produs abaterea.

 • Sancțiune aplicabilă și prin probă video. Echipele ce nu anunta eventuala incalcare de reculament risca aceiasi sanctiune cu echipa ce a incalcat regulamentul.

6.30 Ancorarea propriu-zisă se realizează fie cu ancora (greutate metalică legată la un capăt cu o sfoară, iar cu celalalt capăt de barcă) sau cu motor electric dotat cu GPS și funcție de ancorare.

6.31  În timpul manșelor este permisa folsirea aparatelor electronice de comunicare pentu efecturaea de apeluri si convirbiri in interes personal . Este interzis sa se utilizeze telefonul pentru comunicarea intentionata intre concurenti in timpul mansei , în vederea obținerii de informatii despre locuri de pescuit, năluci, tehnici, poziționări, etc. sau orice alte informații care pot aduce un avantaj/dezavantaj vreunei echipe participante la concurs. În caz de urgență de natură personală, orice apel se poate efectua/recepționa numai cu anuntarea in prealabil a Directorului de concurs. În caz de fortă majoră, sau de urgență de natură familială concurenții pot efectua/recepționa un apel telefonic, cu obligația de a-l face din imediata apropiere a camerei de filmat, și de a raporta apelul catre Directorul de concurs, specificând ora și persoana cu care s-a discutat. SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu 10 puncte/manșă penalizare. • Sancțiune aplicabilă și prin probă video.

6.32 Este permisă folosirea telefoanelor mobile în vederea fotografierii in cadrul aplicatiei de arbitraj, setării camerei video sau sonarului, consultării ceasului, a aplicațiilor de pozționare GPS și meteo, și comunicării cu Directorul de Concurs cu condiția efectuării acestor operațiuni în fața camerei video în așa fel încât să fie vizibil pe filmări.

6.33 Este interzis oricarui pescar competitor să aibă în ambarcațiune în timpul desfășurării concursului (antrenamentul oficial, manșa 1 și manșa 2) orice echipament care permite editarea video, exceptând camera video.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu 10 puncte/manșă penalizare.

 • Sancțiune aplicabilă și prin probă video.

Cap.VII – PUNCTAJ și CLASAMENTE

MĂSURAREA CAPTURILOR

7.0 Pesti pozati incorect nu punctează.

7.1 Peștii morți nu punctează.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu avertisment urmat de penalizare cu 5 puncte manșă la a doua abatere.

7.2 Este total interzisă aruncarea în apă sau pe mal a peștilor morți. În situațiile în care în timpul concursului concurenții constată că un pește capturat a murit, aceștia vor anunța de urgență acest lucru Directorului de concurs, precizând specia în cauză.. Peștele mort va fi păstrat și predat Directorului de concurs sau persoanei desemnate în acest scop. Evenimentul va fi menționat prin completarea Caietului de capturi al echipei cu mențiunea “pește mort”.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu 5 puncte/manșă penalizare.

7.3 Este interzis transferul de capturi între concurenți sau între concurenți și alte persoane.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu descalificarea echipelor din concurs și eliminare timp de 3 ani competiționali, primul fiind cel în care s-a constatat abaterea.

 • Sancțiune aplicabilă și prin probă video.

7.4 Măsurarea capturilor se face cu ajutorul jgheaburilor, între extremitățile corpului peștelui: vârful botului și vârful cozii, în poziție adunată.

7.5 Este interzisă incarcarea in aplicatie a capturilor mai mici cu 3cm decât limita de măsurare si a speciilor ce nu sunt tinta in cadrul concursurilor.

SANCTIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu depunctarea 5 puncte in mansa.

7.6 Este interzisă reținerea și/sau sacrificarea capturilor ce nu fac parte din speciile țintă.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu descalificarea echipei din concurs.

 • Sancțiune aplicabilă și prin probă video.

7.7 Pentru fiecare pește punctabil prins, pescarul/echipa va primi un număr de puncte egal cu valoarea lungimii măsurate a acestuia în centimetri. Ex: pentru un pește măsurat la 30cm, echipa primește un punctaj egal cu 30 puncte. NOTĂ: un pește de 26,1cm are 26 puncte, la fel ca unul de 26,9cm.

7.8 Punctele totale acordate unui pescar/echipă într-o manșă se obțin prin cumularea punctelor aferente fiecărei capturi. Ex: dacă un concurent a prins un pește de 22,5cm, unul de 31,2cm, altul de 36,9cm și unul de 52,6cm, acesta va acumula 22+31+36+52=141 puncte.

 

CLASAMENTUL PE FIECARE MANŞĂ

7.9 În fiecare manșă echipa va puncta cu cei mai mari 10 pești măsurați, indiferent de specie.

7.10 Pentru fiecare manşă, se întocmește un clasament separat. Echipa/concurentul care va totaliza cel mai mare număr de puncte va avea 1 punct/manşă, locul 2 = 2 puncte, locul 3 = 3 puncte ş.a.m.d. Câștigătorul manșei va fi desemnaăa echipa cu cele mai puține puncte manșă.

7.11 Echipele care într-o manşă nu au nicio captură primesc un număr de puncte egal cu numărul concurenților din concurs la care se mai adauga un punct.

NOTA: sunt 30 de bărci în concurs, dintre care doar 12 au prins peşti punctabili. Primele 12 vor acumula puncte de manşă de la 1 la 12 puncte. Următoarele 18 vor avea acelaşi punctaj 30+1 puncte = 31 puncte.

7.12 Echipele descalificate nu vor puncta cu peștii prinși până în acel moment.

7.13 Dacă o echipă se retrage în timpul manşei, capturile avute și măsurate până în acel moment sunt valabile.

7.14 Dacă două sau mai multe echipe sunt la egalitate într-o manşă acestea vor primi același număr de puncte, respectiv numărul minim de puncte manșă, acordat pentru locurile respective. Exemplu: locul 2, 3, 4 la egalitate → fiecare echipă primește 2 puncte manșă, echipa de pe poziția 5 primind 5 puncte manșă.

CLASAMENTUL FINAL AL CONCURSULUI

7.15 Clasamentul final al concursului se stabilește prin însumarea locurilor ocupate de echipe în manșe. Primul loc în concurs se acordă echipei cu numărul cel mai mic cumulat de puncta manșa.

7.16 Dacă în clasamentul final doua echipe sunt la egalitate, departajarea se face în această ordine, după următoarele criterii:

 1. numărul total de capturi (în limita maximului de 10 pești luați în considerare în clasament);
 2. numărul de centimetri cumulați (în limita maximului de 10 pești luați în considerare în clasament);
 3. cea mai mare captură;
 4. numărul de avertismente.

7.17 La finalul concursului se stabilește clasamentul pe puncte/etapă, care contează în clasamentul Campionatului Național al Ligii Române de Spinning. În cadrul etapelor vor puncta în clasamentul general a Campionatului Național al Ligii Române de Spinning primele 30 de echipe de la fiecare etapa. Sistemul de acordare a punctelor pe etapă va fi: locul 1 – 30 puncte, locul 2 – 29 puncte … locul 30 – 1 punct.

 

AFIȘAREA REZULTATELOR

7.18 La finalul fiecarei manșe organizatorul are obligația să afișeze rezultatele parțiale ale manșei.

7.19 Reprezintă responsabilitatea fiecărui concurent/echipă să verifice concordanța rezultatelor afișate cu datele înregistrate în Caietul de capturi și în Aplicație.

7.20 Dacă există neconcordanțe între rezultatele afișate și rezultatele înregistrate. Caietul de capturi și în Aplicație acestea trebuie rezolvate, iar organizatorul trebuie să afișeze noile rezultate.

7.21 Dacă la 60 de minute de la afișarea rezultatelor pe manșă și a rezultatelor finale (înaintea festivității de premiere) nu există observații, Directorul de concurs consideră rezultatul corect și validează rezultatul final al concursului (sub rezerva validării capturilor după vizionarea filmărilor) facând mențiuni cu privire la acest aspect în procesul verbal al desfășurarii concursului.

CLASAMENTUL CAMPIONATULUI NAȚIONAL AL LIGII ROMANE DE SPINNING

7.22 Numai echipa care a punctat în cel puțin o manșă a unui concurs poate primi puncte în clasamentul Campionatului Național al ALRS.

7.23 Echipa câștigatoare a Campionatului Național al ALRS va fi desemnată echipa cu cel mai mare număr de puncte acumulate la finalul campionatului.

7.24 În caz de balotaj, la stabilirea Clasamentului final al anului competițional, pentru una sau mai multe echipe, departajarea se va face în funcție de următoarele criterii, în acesta ordine:

 1. prezența la toate cele 4 etape ale Campionatului;
 2. punctele obținute la toate cele 4 etape ale Campionatului;
 3. totalul centimetrilor cumulați de-a lungul celor 4 etape ale Campionatului pentru capturile care au punctat la sfârșitul fiecarei etape
 4. numărul de capturi prinse în total în timpul celor 4 etape (concursurilor) ale Campionatului, pentru capturile care au punctat la sfârșitul fiecarei etape
 5. numărul de avertismente primite;
 6. numărul de descalificări primite.

Cap. VIII – ARBITRAJ

 • Arbitrajul etapelor Campionatului Național al Ligii Române de Spinning este asigurat de Directorul de Concurs.

8.2 Organizatorul fiecarei etape va desemna un Director de concurs ales din lista de persoane acreditate de ALRS.

8.3 Toti Directorii acreditati fac parte din lista oficiala de Directori a anului competițional în curs.

8.4 Directorii acreditați nu au dreptul să participe la nici o etapă a Campionatului Național al ALRS din poziția de concurent.

8.5 În pre-ziua primei manșe a concursului, Directorul de concurs are obligația de a organiza Ședința tehnică a evenimentului, prin care să se asigure că toți participanții sunt la curent cu Regulamentul, suprafața pe care se desfășoară concursul, zonele scoase din concurs, zonele periculoase, modul în care se face masurarea si punctarea pestilor etc. Cu aceasta ocazie se va întocmi un proces verbal de instructaj de către Directorul de Concurs, iar fiecare concurent va lua la cunoștință pe bază de semnatură cuprinsul acestuia.

8.6 Directorul de Concurs va asista organizatorii în cazul apariției unor probleme legate de încălcări ale regulamentului.

8.7 Directorul de Concurs este raspunzator de bunul mers al arbitrajului. La finalul fiecarui concurs, acesta va semna Caietul de Capturi. Caietul de Capturi va fi pastrat de concurenti pana la finalul sezonului.

8.8 Arbitrajul se face din barca si de pe mal.

DIRECTORUL DE CONCURS are următoarele obligatii:

 1. vegherea asupra respectarii regulamentului din partea pescarilor competitori;
 2. verificarea permanenta a balizajelor (zona start/sosire, zone pericuoase).
 3. startul si finalul manselor se vor efectua dupa ceasul Directorului de Concurs; la intrarea pe apa, dupa efectuarea prezentei, Directorul de Concurs are obligatia de a anunta ora oficiala a concursului; intarzierea la start, neatentia, conditile meteo dificile, etc, nu exonereaza concurentii de cunoasterea orei oficiale si implicit de eventualele penalizari;
 4. aplicarea sanctiunilor pentru echipele care au incalcat prevederile Regulamentului in timpul sau in afara desfasurarii concursului si notarea acestora in fisa de validare a concursului (avertisment verbal/sanctiune);
 5. sa tina evidenta avertismentelor verbale acordate echipelor, mentionand incalcarea regulamentara ce a generat acest avertisment;
 6. Directorii de concurs acreditați nu au dreptul să participe la nici o etapă a Campionatului Național al ALRS din poziția de concurent.

CAIETUL DE CAPTURI – Fisa de arbitraj

 1. Modelul caietului de capturi este unic pentru toate etapele Campionatului Național al ALRS.
 2. Caietul de capturi este întocmită în trei copii identice, una destinată arbitrajului oficial, una echipei și una organizatorului.
 3. In Caietul de capturi pot fi înscriși numai peștii punctabili (specie țintă și dimensiune) cu dimensiunile aferente și peștii morți și ora la care au fost capturați.
 4. In cazul in care o echipa este sanctionata, alaturi de rubricile dedicate lungimii pestilor capturati, speciilor din care fac parte si punctelor care le revin, va exista si rubrica sanctiunilor primite de echipa
 5. Reprezinta responsabilitatea concurentului/echipei si a Directorului de concurs ca fisa de arbitraj sa fie completata corect, in intregime si semnata de ambele parti

Cap. IX – SANCȚIUNI

9.1 CTDA-ul este organismul care aplică sancțiuni pentru încălcarea regulamentului, post-concurs și după vizionarea filmărilor pentru validarea capturilor, în cazul în care se constată abateri de la regulament sancționabile cu probă video. Echipa trebuie să fie clar informată în scris de către Președintele CTDA sau Vicepresedinte ALRS – Barca de orice sancțiune luată față de ea, menționând fapta imputabilă și sancțiunea aplicată conform prezentului Regulament, motivată în fapt și în drept. Obligația elaborării precum și forma și conținutul acestui document revine Comisiei de Competiții Barcă a ALRS.

9.2 Pentru a păstra o evidență completă a tuturor măsurilor luate în conformitate cu acest regulament, CTDA trebuie să introducă în rapoartele ei toate măsurile luate.

9.3 În cazul în care un Director de Concurs, organizator se abate de la regulamentul Campionatului Național al ALRS, Consiliul Director al ALRS poate aplica avertismente, penalizări și eliminari după cum urmează:

 1. Încercarea de fraudă prin înțelegeri între Director de Concurs, Organizator și concurenți în scopul influențării rezultatelor.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu descalificare, sancțiuni administrative și retragerea dreptului de arbitraj pentru o perioadă definită, funcție de gravitatea faptei, lucru ce va fi hotărât de Consiliul Director al ALRS.

 1. Neîndeplinirea atribuțiunilor ce revin Directorului de Concurs, Organizatorilor, necunoașterea și aplicarea defectuoasă a prezentului Regulament precum și exercitarea atribuțiunilor de arbitraj sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu descalificare, sancțiuni administrative și retragerea dreptului de arbitraj pentru o perioadă definită, funcție de gravitatea faptei, lucru ce va fi hotărât de Consiliul Director al ALRS.

9.4 Consiliul Director al ALRS își rezervă dreptul ca în funcție de gravitatea încălcării regulamentului de către un Director de concurs să recuze, să suspende sau să îi interzică arbitrarea unei etape din cadrul Campionatului Național al ALRS.

 

 

Cap.X – CONTESTAȚII

NOTĂ: Contestațiile sunt de 2 tipuri:

 1. a) contestație facută de echipa sancționată în urma unei sancțiuni primite de la Directorul de concurs;
 2. b) contestație facută de o echipă unei alte echipe dacă au considerat și au probe clare ca aceasta din urma ar fi încălcat regulamentul. Ambele tipuri de contestații sunt soluționate de către CTDA. Contestațiile trebuie să cuprindă, sub rezerva nulității, datele de indentificare ale celor în cauză (contestatar și contestat), faptele incriminate descrise în fapt și în drept, probele aduse, orice alta informație considerate importanta (ora, locație, etc.).

10.1 Orice concurent poate depune o contestatie referitoare la sancțiuni primite sau la încălcarea regulamentului de către altă echipă/concurent, în timpul concursului sau la maxim 90 de minute după finalul unei manșe sau a antrenamentului oficial. Contestația se formulează în scris, și se înregistrează într-un registrul special de către Directorul de Concurs care va informa Președintele CTDA cu privire la depunerea unei contestații.

10.2 Unei echipe sancționate care înaintează o contestație, sau declară verbal intenția de a contesta sancțiunea după finalizarea manșei, îi este permis să pescuiască până la finalul manșei, iar ulterioarele capturi ale acesteia vor fi trecute pe o foaie de arbitraj separată, urmând a fi validate sau nu în urma deciziei CTDA. Pentru situații speciale (comportament violent/nesportiv, stare de ebrietate, situații în care securitatea competitorului sau a altor concurenți este periclitată, alte situații asemănatoare) Directorul de concurs poate interzice reluarea concursului și eliminarea de pe pista de concurs a echipei.

10.3 O contestație se poate referi și la fapte întâmplate în timpul unei manșe și care nu au fost observate și constatate de un arbitru.

10.4 Directorul de Concurs (în calitate de membru al CTDA) primește contestațiile din partea concurenților.

10.5 CTDA este singura în măsură să judece contestațiile, să anuleze sau să reconfirme sancțiunile primite și să ia măsuri de descalificare a unui echipe, în cazul unei încălcări a regulamentului.

10.6 CTDA este compusă din: Președintele CTDA sau locțiitorul acestuia (desemnat la ședința tehnică), Vicepresedinte ALRS-Barca, Directorul de Concurs.

10.7 În cadrul CTDA pot aduce completări orice persoane care pot aduce informații și clarificări suplimentare (concurenți sanctionați, arbitrii, alți concurenți, spectatori, reprezentanți media, oficialități etc.), dar doar cu acordul membrilor CTDA. Cei convocați să furnizeze informații și clarificări despre incident sunt obligați să se prezinte în cel mai scurt timp posibil pentru lămurirea contestației.

10.8 Pentru ca o contestație să fie luată în considerare, aceasta trebuie depusă în scris la Directorul de Concurs, în cel mult 90 de minute de la terminarea manșei.

10.9 Contestația se face într-o forma standardizată, formularul fiind pus la dispoziție de către orice membru CTDA, aceștia fiind obligați să aibă asupra lor formularele tip și Registrul de contestații. Obligația elaborării precum și forma și conținutul acestor documente revine Comisiei de Competiții Barcă a ALRS.

10.10 Contestatarul și contestatul nu pot folosi un martor din același club. Cel numit ca martor se obligă să ofere informații corecte și complete necesare soluționării contestației. El va raspunde imediat convocării la CTDA pentru lămuriri.

10.11 Deciziile CTDA vor fi transmise în scris contestatarului și/sau contestatului, până la sfârșitul afișării rezultatelor manșei, în lipsa acestuia comunicarea realizându-se prin orice alt mijloc posibil (email, sms, etc).

Cap.XI – CEREMONIA DE PREMIERE

11.1 Concurenții sunt obligați să se prezinte la ceremonia de premiere în ținută decentă.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancţionează cu avertizare verbală urmată de penalizare cu 5 puncte din clasamentul final al concursului dacă situația nu se remediază în cel mai scurt timp.

11.2 Toți concurenții care au participat la concurs sunt obligați să participe la ceremonia de premiere, cu condiția ca aceasta să înceapă la ora anunțată de organizator și anume în maxim 2:30 ore de la terminarea manșelor, altfel lipsa prezenței la festivitate nu va fi sancționată. Prezența la festivitate va fi menționată de către un arbitru într-un proces verbal întocmit cu acesta ocazie, făcându-se în acest sens mențiuni cu privire la fiecare echipă/pescar competitor participant. O echipă poate fi reprezentată de către un singur membru.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancţionează cu avertisment urmat de 10 puncte penalizare în clasamentul general la următoarea abatere.

11.3 În cadrul ceremoniei de premiere se vor arbora drapelul Campionatului Național al ALRS și drapelul oficial al României. Obligația aducerii celor două drapeluri îi revine ALRS prin Președintele acesteia, iar obligația arborării acestora revine reprezentantului clubului organizator.

11.4 Pescarii competitori ce aleg să concureze singuri în cadrul unei etape și plătesc jumatate din taxa de înscriere + 50 lei pentru lotul național, vor primi jumătate din premiul aferent locului pe care îl ocupă după terminarea concursului.

11.5 În cazul în care un membru al unei echipe nu poate participa din diverse motive la un concurs, colegul său poate achita jumătate din taxa + 50 lei pentru lotul național, iar în cazul ocupării unui loc pe podium se aplică art.11.4. În cazul în care acesta a achitat taxa integral va primi premiul întreg cuvenit.

Cap.XII – PESCAR COMPETITOR Și ETICĂ

12.1 Concurenții trebuie să aibă un comportament respectuos față de persoanele întalnite pe apă sau pe mal care nu participă în competiție (pescari, practicanți ai sporturilor nautice etc).

12.2 Concurenților le este interzisă folosirea, pe durata întregului concurs, de obscenități audibile în incinta locului de desfășurare a ședinței tehnice, premierilor sau pe suprafața de desfășurare a competiției (locuri de cazare-campare, de servit masa, luciul de apă) sub formă de atac la persoană. În contextul acestei prevederi, obscenitatea audibilă este definită ca utilizare a cuvintelor cunoscute în mod obișnuit a fi obscene sau jignitoare și pronunțarea clară și suficient de tare a acestora pentru a fi auzite de cei din jurul său.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancţionează cu avertizare verbala urmata de 5 puncte penalizare din clasamentul final al concursului.

12.3 Concurenților le este interzisă agresarea verbală a vreunui arbitru, oficial, pescar competitor, spectator sau alte persoane aflate în incinta spațiilor amintite și de concurs, pe durata întregului concurs. Agresiunea verbală este definită ca fiind o afirmație înjositoare, insultă, jignitoare sau ofensatoare.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancţionează cu avertizare verbală urmată de 10 puncte penalizare din clasamentul final al concursului.

12.4 Pe durata întregului concurs, pescarilor competitori le este interzisă agresarea fiziăa a vreunui arbitru, oficial, pescar competitor, spectator sau alte persoane aflate pe suprafața de competiție (locuri de cazare-campare, de servit masa, de desfășurare a competiției – luciul de apa). În contextul acestei prevederi, agresiunea fizică reprezintă lovirea voită a unui arbitru, antrenor, pescar competitor (inclusiv partener), spectator sau a altei persoane.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu descalificarea imediată din concurs precum și suspendarea 3 ani din competiții a agresorului. Pentru a doua abatere suspendare pe viață din competiții a agresorului.

12.5 Se interzice agresiunea fizică sau amenințarea cu arma/arma albă/obiect contondent/obiect cu potențial contondent.

SANCȚIUNE: încălcarea acestui articol se sancționează cu descalificarea imediată din concurs precum și suspendarea pe viață din competiții a agresorului.

 

Cap.XIII – SECURITATE SI PROTECȚIA MUNCII

13.1 Fiecare concurent este obligat să utilizeze în permanență vesta de salvare.

13.2 Pe parcursul deplasării cu barcă din timpul antrenamentului oficial și a manselor, concurenții sunt obligați să respecte regulile de navigatie, să aibă un comportament preventiv, să adapteze viteza de deplasare condițiilor de mediu și celor anunțate de Directorul de concurs la ședința tehnică sau de câte ori este nevoie.

13.3 În caz de vreme nefavorabilă, ce poate pune în pericol viața pescarilor competitori (furtună, vânt foarte puternic, descărcări electrice), Directorul de concurs este obligat să întrerupă desfășurarea manșei.

13.4 În caz de vreme nefavorabilă (vânt moderat sau puternic), Directorul de concurs poate impune purtarea obligatorie a vestei de salvare pe toată durata manșei sau atât timp cât consideră necesar.

13.5 În cazul în care unul dintr concurenți va fi surprins în timpul concursului în stare de ebrietate, acesta va fi automat descalificat.

13.6 Daca starea de ebrietate va fi constatată înainte de începerea manșei, acestuia i se va interzice intrarea în mansă.

13.7 Este interzis pescuitul în zona de protecție a barajelor pe pistele de concurs unde există o interdicție legală impusă în acest sens. Organizatorul trebuie să balizeze aceste zone, ele nefăcând parte din pista de concurs.

13.8 În situații de urgență concurenții vor apela în primul rând 112 și apoi Directorul de concurs sau pe oricare dintre arbitrii pentru a raporta situația.

13.9 Asociația Liga Româna de Spinning sau organizatorii etapelor din cadrul Campionatului Național al ALRS nu pot fi trați la răspundere pentru eventualele evenimente neplăcute provocate din vina concurenților/arbitrilor sau a fenomenelor naturale.

13.10 Concurenții/arbitrii se obligă să:

 • dețină permise de conducere ambarcațiuni categoria D, în cazul în care motorul termic depășeste puterea de 5CP;
 • poarte vesta de salvare pe timpul deplasării cu motorul termic;
 • lege cheia de siguranță a motorului de îmbracaminte pe timpul deplasării;
 • pescuiască/deplaseze cu precauție în zone de risc (maluri cu stânci/pietre/copaci);
 • protejeze integritatea fizică a bărcii;
 • nu intre pe apă/în concurs în stare de ebrietate sau sub influența alcoolului sau substanțelor interzise.

 

Cap.XIV – PREVEDERI FINALE

14.1 Dacă se constată abateri grave de la normele civile ale statului român sau de la normele de moralitate, petrecute atât în România cât și în străinătate, vinovat va fi concurentul dovedit ca faptaș. În cazul penalizărilor sau despăgubirilor pretinse ALRS în numele abaterilor făptuite de reprezentanții săi în România și în străinatate acestea vor fi imputate direct persoanelor găsite vinovate.

14.2 În cadrul fiecarui club afiliat ALRS, președintele clubului va răspunde de informarea membrilor clubului în vederea respectării Regulamentelor ALRS și deciziilor CTDA.

14.3 Prezentul regulament intră în vigoare la data aprobării acestuia de către Consiliul Director și nu poate fi modificat pe perioada anului competițional.

14.4 Începând cu această dată se abrogă orice regulamente anterioare precum și orice alte dispoziții contrare.

SECTIUNEA A DOUA – Camere de filmat

 

Preambul

Scopul clar de utilizare al camerelor de filmat este validarea capturilor. În acest sens înțelesul expresiei “captură validabilă sau pește validabil” este aceea ca peștele/captura să fie vizibila pe înregistrările camerei de filmat în condițiile art.11 din această secțiune a regulamentului. În același timp, materialul video de pe spațiile de stocare poate fi folosit ca probă în cazul încălcării unor prevederi regulamentare cu vădit caracter de fraudă sau crearea unui avantaj necuvenit. Sancțiunile aferente acestor încălcări regulamentare au specificat în secțiunea I a prezentului regulament exprimarea “sancțiune aplicabilă și prin proba video”. Sancțiunile se pot aplica de către CTDA și în urma observării încălcării regulamentului în urma vizionării filmărilor. Principiul aplicat pentru validarea capturilor este urmatorul:”NU se vede captura sau NU întrunește condițiile de validare conform art 11. Secțiunea a doua din Regulament – NU PUNCTEAZĂ”.

Art.1 Toți concurenții/echipele participante la etapele Campionatului Național de Spinning din Barcă al ALRS au obligația să folosească cel puțin o cameră de filmat, montată pe barcă, astfel încât acesta să poată realiza filmarea (clară și dintr-un unghi care să acopere întreaga suprafață a bărcii) pe parcursul întregului concurs (antrenamentul oficial, manșa 1 și manșa 2). Totodată echipele au obligația de a păstra întreaga filmarea în stare brută timp de 20 zile de la încheierea concursului. Prin înscrierea la concurs, echipa/concurentul înțelege în mod clar și explicit, că prin nerespectarea prezentului articol nu poate puncta în clasamentul concursului, cu excepția respectării situațiilor prevăzute la art.4, art.5, art.9 lit a).

Art. 2 Montarea, pornirea-oprirea, funcționarea, alimentarea, poziționarea camerei revin exclusiv în sarcina pescarilor competitori.

Art. 3 În cazul în care nu se poate asigura funcționarea continuă a camerei pe întreaga perioada a manșei, este permisă înlocuirea bateriei sau alimentarea la altă sursă de curent, înlocuirea cardului de memorie sau a dispozitivului de stocare a informației. Operațiunile de mai sus trebuie făcute în cel mai scurt timp posibil cu respectarea obligației de la art.9 lit a). În timpul efectuării acestor operațiuni, pescuitul este interzis.

Art.4 În cazul în care pe parcursul concursului (cele două manșe și antrenamentul oficial) camera vreunei echipe/concurent se defectează și nu mai poate fi repusă în funcțiune din orice motiv tehnic, echipa/concurentul în cauză, cu respectarea prevederilor art.9 lit a), va primi din partea ALRS o cameră de filmat funcțională (în limita camerelor de rezervă disponibile). Predarea acesteia către echipa în cauză se va efectua de către directorul de concurs, la punctul de start/sosire pe baza de proces verbal de predare-primire. În toată perioada în care filmarea este imposibilă pescuitul este interzis pentru echipa în cauză.

Art. 5 După incheierea manșelor echipele sunt obligate să predea cardul de memorie cu filmarea manșei, în plic sigilat și inscripționat pe exterior cu numele echipei, numărul de concurs, numele etapei și numărul mansei, în locul, la ora și persoanei menționate la ședința tehnică a concursului.

Art. 6 La sfârșitul concursului, cardurile echipelor situate pe locurile 1-5, ale altor 2 echipe alese prin tragere la sorți, precum și cardurile echipei care a obținut cea mai mare captură (CMMC) se vor reține pentru verificare. În termen de maxim 14 zile, comisia de vizionare (sau persoana desemnată) a filmărilor este obligată să informeze CTDA-ul, Consiliul Director și organizatorul concursului despre validarea sau, dupa caz, invalidarea capturilor, în urma vizionării filmărilor.

Art. 7 Filmările din antrenamentul oficial, vor fi vizionate și analizate, doar în cazul în care orice persoană interesată (oficial, arbitru, concurent/echipă, colaborator) depune o contestația la adresa vreunei echipe, conform regulamentului. După expirarea termenului de depunere a unei contestații (90 minute), conținutul cardurilor cu filmarea antrenamentului oficial poate fi șters.

Art. 8 Echipele au următoarele obligații:

 1. să anunțe persoana desemnată din partea organizatorului/Directorul de concurs imediat ce constată vreo defecțiune a sistemului de filmare sau orice alăa problemă care împiedică filmarea indicând ora la care s-a constatat defecțiunea;
 2. să nu obstrucționeze în mod intenționat filmarea;
 3. să predea persoanei desemnate de organizator cardul cu filmarile și cardul de validare capturi la sfarșitul fiecărei manșe.

Art. 9 Pornirea, filmarea, oprirea camerei se vor face conform definițiilor de mai jos.

 • Pornire = orice moment înainte de începerea manșei și trecerea printre balizele de start/sosire
 • Perioada de filmare = cuprinsă între pornire și oprire.
 • Oprire = orice moment după încheierea manșei și trecerea printre balizele de start/sosire (estimat, aproximativ 8-9 ore de filmare continuă).

Art. 10 Concurenții au obligația să se asigure ca fiecare captură se vede pe filmare. Prin aceasta se înțelege că la vizionarea filmărilor trebuie să se poată vedea clar, pentru fiecare captură, lanseul, drillul, prinderea și specia peștelui prins, pe cât posibil mărimea peștelui.

Art. 11 În situațiile în care există suspiciuni întemeiate de fraudă, se constată abateri grave de la regulament sau sunt depuse contestații, indiferent de clasarea la sfarșitul concursului a echipei/concurentului suspectați/contestați, se vor analiza și viziona cardurile depuse de aceasta, conform prezentului regulament. Vizionările filmărilor în aceste situații se vor efectua de către membrii CTDA și trei reprezentanți ai cluburilor (din cluburi diferite) aleși prin tragere la sorți în cadrul ședinței tehnice a concursului.

Art. 12 În intervalul dintre două etape consecutive concurenții care doresc pot pune la dispoziția comisiei un material video selectat din etapa precedentă, care să nu fie însă mai mare de 20 minute. ALRS își rezervă dreptul asupra modului în care materialul/parte din acesta va fi prelucrat.

Art. 13 Este total interzisă vizionarea materialului filmat pe perioada desfășurarii concursului. Excepție fac situațiile în care vizionarea materialului filmat poate aduce informații suplimentare arbitrilor care constată o abatere de la regulament, sau în urma unor contestații depuse.

Art.14 Materialul înregistrat cu camerele video proprietate a ALRS precum și cel pus la dispozitia ALRS de către concurenți devine proprietatea Asociației Ligia Române de Spinning, va fi stocat și utilizat în scopul promovării competițiilor organizate de ALRS.

Regulament de utilizare a aplicației de măsurare a capturilor

În Campionatul Național ALRS – ediția 2021 se introduce o modalitate nouă de punctare a capturilor, adaptată tendințelor actuale la nivel internațional și care are ca scop principal protejarea peștilor capturați.

Astfel, după capturare, măsurare și fotografiere, fiecare pește măsurat în vederea punctării va fi eliberat în locul în care a fost capturat, fără a mai fi necesară pastrarea în stare vie până la măsurare de către arbitrii.

 1. La ședința tehnică din pre-ziua primei manșe de concurs fiecare echipă va primi din partea organizatorului o Riglă de măsurare și un Caiet de capturi.
 2. Rigla de măsurare va fi predată organizatorului după finalul fiecarei manșe. Detaliile privind predarea-primirea Riglelor de măsurare vor fi anunțat la ședința tehnică.
 3. În fiecare manșă, rigla de măsurare va avea un abțibild diferit.
 4. Fiecare pește capturat pe care concurenții intenționează să-l puncteze se măsoară pe rigla oferită de organizator în poziția indicată pe riglă, cu gura închisa, se fotografiază, iar fotografia se trimite în timp real, imediat după măsurare-eliberare, pe aplicația Predator Challenge pentru validare. Aplicația este disponibilă pe Apple Store-Ios si Google Play-Android. Este responsabilitatea membrilor fiecărei echipe să o descarce și instaleze în telefonul personal.
 5. Fiecare pește prins care punctează trebuie filmat cu telefonul mobil din poziția de măsurare de pe riglă și până în momentul eliberării în apă, cu precizarea că pe filmare trebuie sa fie vizibilă plecarea peștelui.
 6. Filmările pot fi solicitate de organizator și sunt obligatorii pentru punctarea în clasament. Lipsa acestora conduce la anularea capturilor.
 7. Fiecare pește prins care punctează și peștii morți trebuie înregistrați în Caietul de capturi, caiet în care vor fi trecute toate capturile aferente sezonului de pescuit. Acesta va fi predat organizatorilor la finalul sezonului.
 8. Trimiterea intenționată a unei unei fotografii cu același pește deja punctat este considerată încercare de fraudare și sanționată ca atare.
 9. Fiecare fotografie încărcată în aplicație va fi analizată de oficiali în vederea validării și punctării capturii în clasament. Fotografiile care nu respectă regulamentul pot fi respinse, captura invalidată și nepunctată.
 10. Toti pești capturați vor fi eliberati imediat după capturarea/măsurarea/fotografierea lor. Este interzisă păstrarea oricarui pește în dispozitive tip live-well, cu exceptia pestilor morti ce vor fi predate oficialilor
 11. Aplicația va prelua în vederea validării si punctării în clasament numai peștii capturați în intervalul cuprins între ora de start a manșei și ora de încheiere a acesteia, când aplicația se închide, fără excepții.

Aprobat Consiliu Director, conform art. 30 lit.c) din Statutul ALRS

Președinte: Ciprian Hriscă

Vicepreședinte barcă: Răzvan Ghindăoanu

Secretar: Ioana Alexe

Președinte CTDA:

Trezorier: Rareș Boeriu

Data: 07.03.2021

 ACORDURI SUPLIMENTARE

 1. Sunt apt fizic si psihic sa particip la evenimentele organizate de ALRS
 2. Am citit, am luat la cunostinta si imi insusesc prevederile Regulamentului publicat lrs.ro
 • Voi respecta intocmai regulile de navigatie si siguranta stabilite de autoritati pentru deplasarea ambarcatiunilor pe canalele si lacurile interioare si, in cazul implicarii mele intr-un incident petrecut in perioada evenimentului sportiv, imi asum deplina responsabilitate si nu voi atrage raspunderea organizatorilor
 1. Organizatorii si reprezentantii acestora nu vor fi tinuti raspunzatori pentru niciun fel de vatamare, pierdere sau orice fel de paguba materiala sau morala produsa pe parcursul evenimentului sportiv, oricare ar fi motivul acesteia, inclusiv determinate de afectiuni medicale preexistente pentru care imi asum intreaga responsabilitate si pe care ma oblig sa le aduc la cunostinta organizatorilor in cazul in care acestea pot afecta participarea mea la acest eveniment sportiv ***. In cazul in care organizatorii vor decide faptul ca starea mea fizica sau psihica pot afecta participarea mea in conditii de siguranta la acest eveniment sportiv, respectiv vor decide retragerea participarii mele la acest eveniment, ma oblig sa respect aceasta decizie si sa nu o contest in niciun fel.
 2. Inteleg si accept faptul ca informatiile cu caracter personal vor fi stocate de catre organizatori exclusiv in scopul organizarii evenimentului sportiv. Accept faptul ca anumite date vor aparea pe liste publice (nume, prenume, localitate, clasare, etc), respectiv sunt de acord ca organizatorii sa foloseasca imagini si inregistrari video, in care apare persoana mea, in scopul promovarii evenimentului sportiv.

Nume, Prenume                                                                                                                     Data

Club/Asociatie