CUPA LIGII 2015

In week-endul urmator se va desfasura la Sarulesti, a saptea editie a Cupei Ligii. Un concurs dedicat salaului, in care vor puncta cei mai mari 10 pesti din aceasta specie, in fiecare mansa. Va fi concursul de debut in noul sistem competitional, cu 2 in barca. Cel putin din punct de vedere al numarului de echipe participante acest concurs va fi un succes, la start aliniindu-se 35 de echipe, cu 5 mai multe decat numarul initial.

PREMII

Locul 1 – 4500 LEI + Trofeul Cupa Ligii
Locul 2 – 2500 LEI
Locul 3 – 1500 LEI
Locul 4 – doua vouchere de o persoana la Egreta Resort

voucher Egreta

CMMC – 500 LEI + un voucher de o persoana la Egreta Resort
Plus multe alte premii din partea sponsorului oficial, Magazin Big Fish (www.bigfish.ro): motor trolling Haswing Cayman B, lanseta Favorite Jig Gun, voblere DUO.

Am intrebat pe doi din protagonistii concursurilor de pe acest lac care le este parerea vis-a-vis de competitia din weekend.

radu vlasiu

RADU VLASIU – Transilvania Pike
Castigatorul concursului Cupa Sarulesti 2012

Deoarece a trecut destul de mult timp de cand nu s-au mai organizat competitii LRS pe aceasta pista, consideratiile mele vor fi raportate la ceea ce stiu din anii trecuti.

Care va fi cheia succesului pentru echipa castigatoare?
Cred ca va castiga echipa care se va adapta cel mai usor conditiilor din aceasta primavara capricioasa, care va constata cel mai repede in ce ciclu al anului se afla pestii tinta.

Care crezi ca vor fi zonele care vor da mai multi pesti – tip de substrat, adancime?
Zonele care vor da mai multi pesti vor fi acelea care se vor potrivi cel mai bine ciclului anual, respectiv reproduce, supraveghere cuib sau hranire. In functie de stadiul in care se afla, salaii vor putea fi gasiti la apa mai mica sau in locurile de trecere a pestilor prada.

Ce tip de naluca va face diferenta?
Nalucile vor trebui a fi incadrate in functie de perioada in care se afla salaii, respectiv agresive pentru perioda in care isi apara cuibul si mai discrete pentru perioada de hranire.

Cate echipe vor reusi sa stranga limita de 20 de pesti per concurs (10 / mansa)?
Tinind cont de bonitatea pistei, probabil ca vor reusi sa ajunga la limita maxima de capturi intre 15 si 20 de echipaje, lucru care cu siguranta nu s-ar intimpla in alta parte.

boeriu

RARES BOERIU – Brasov Spinning team
Presedinte Divizie Barca

Care va fi cheia succesului pentru echipa castigatoare?
Cheia succesului va fi, din punctul meu de vedere, consecventa. Nu e neaparat greu in perioada asta sa prinzi 10 pesti/mansa, desi exista si posibilitatea asta. In schimb pestii trebuie sa fie maricei. Trebuie sa te prezinti la final de mansa cu o medie de minim 530 ca sa speri la ceva, iar cu 70 de pescari foarte bine pregatiti, ce cunosc toti lacul foarte bine, nu e tocmai un lucru simplu de facut.

Care crezi ca vor fi zonele care vor da mai multi pesti – tip de substrat, adancime?
Eu cred ca tu vrei sa aduni cat mai multe informatii pentru ca nu ai fost la antrenament, dar pot sa iti zic un lucru: mai ai o sansa vineri la antrenamentele oficiale… Asa sa publici ! :))

Ce tip de naluca va face diferenta?
De naluci nu zic NIMIC! Cine da cu ce trebuie, prinde. Cine nu, o sa aiba mari probleme in a face 10 pesti. Salaii sunt prezenti, insa din ce am observat nu mananca orice.

Cate echipe vor reusi sa stranga limita de 20 de pesti per concurs (10 / mansa)?
Din totalul de 35 de barci inscrise, dupa epuizarea rapida a locurilor disponibile si suplimentarea acestora la cererea sportivilor, eu zic ca in prima mansa cel putin, minim 20 de echipe vor face cei 10 pesti. In mansa a doua insa, lucrurile se vor schimba.

Va asteptam pe pagina de Facebook a LRS (www.facebook.com/LRSpinning) pentru detalii din timpul concursului, clasament si fotografii de pe apa.