Catch & Release

Pe măsură ce rezervele de peşte din apele ţării devin din ce în ce mai ameninţate de diversele interese ale omului, devine limpede faptul că singura şansă de supravieţuire a sportului pe care-l practicăm este păstrarea acestor rezerve în limitele lor naturale.

Natura nu are nevoie de menţinerea sau creşterea rezervelor pe cale artificială ci de un habitat potrivit, de un mediu exploatat în aşa fel încât să asigure refacerea cât mai firească a resurselor.

Subscris mai largului concept de dezvoltare durabilă, metoda de pescuit în regim “Catch and Release” a apărut în ideea de a păstra resursele de peşte existente, respectând principiul care urmăreşte satisfacerea nevoilor prezentului, fără a compromite posibilitatea generaţiilor viitoare de a-şi satisface propriile nevoi.

Metoda aferentă conceptului, dacă este respectată întocmai, este cea mai eficientă practică ce se cunoaşte până acum prin care peştelui i se acordă şanse maxime de supravietuire după ce a fost capturat prin metode sportive.

“Catch and release” este cea mai bună cale prin care putem asigura supravieţuirea pescuitului ca sport pentru generaţiile viitoare.

Liga Romana de Spinning susţine practicarea “catch and release”.

Suntem mândri de faptul că astfel contribuim la asigurarea viitorul pescuitului sportiv.