Loc de desfasurare: Letonia, Riga
Clasament final: Locul 4
Componenta lot: Ion DUMITRU, Robert BOANȚĂ, Lucian CONSTANTIN, Sabin BUZATU, Horia VLASIN
Sponsori lot: Abrevis, Fisherman’s Partner

Desi initial era un concurs incert, in cele din urma Letonia avea sa devina gazda celui de-al treilea Campionat Mondial de Spinning din Barca. Am primit vestea de la capitanul letonilor in Croatia, in timpul participarii la Campionatul Mondial de Pastrav de pe Mal, desfasurat la Knin in luna mai.

Parea exact genul de competitie pentru care a fost gandit campionatul nostru intern si anume pescuit din barca la specii precum stiuca, salaul sau bibanul. Mai pe scurt, era pe mana noastra, iar participarea merita orice efort.

Reprezentativa tarii noastre s-a clasat in final pe locul 4 la acest Campionat Mondial. A fost poate cel mai dureros loc, fiind cea mai apropiata pozitie de podium. Am fost foarte aproape, insa celelalte 3 natiuni clasate in fata noastra au fost mai bune, de data asta.

Competitia a fost extrem de stransa, un adevarat test de anduranta pentru toti competitorii. Privind in urma, era destul de dificil sa obtinem mai mult, avand in vedere timpul foarte scurt in care ne-am antrenat si suprafata imensa a lacului. Am avut 6, respectiv 5 ore de pescuit in cele 2 zile de antrenament.

Am inteles imediat ca pestele castigator va fi bibanul si asa a si fost. Polonia, Ucraina si Letonia au pescuit toate la biban. In putinele ore de antrenament, am descoperit 2 locuri care tineau biban mult, pe care in concurs le-am exploatat la maxim. Cred ca daca aveam macar 3 sau 4 astfel de locuri, lucrurile stateau total diferit.

Polonia si Ucraina au petrecut 10 zile inainte de concurs la antrenamente. Estonia, Lituania, Cehia si Rusia cate o saptamana. Singurii care n-au ajuns la antrenament inaintea concursului au fost Ungaria, Africa de Sud si noi. Si asta a fost si prima lectie invata aici, fa-ti temele cat de bine poti.

Una peste alta, baietii s-au descurcat excelent si strategia a functionat bine. La festivitatea de premiere i-am felicitat si am fost felicitati de castigatori. Au admirat mult capacitatea noastra de a ne adapta repede si ne-au spus ca sunt un adversar de temut.