Loc de desfasurare: Italia, Peschiera di Garda
Clasament final: Locul 4
Componenta lot: Sabin BUZATU, Laurentiu ANDRONIC, Eugen GERMAN, Andrei SAVA, Radu VLASIU, Lucian CONSTANTIN, Adrian SPIAC, Stefan TUDOSE
Sponsori lot: Aventuri la pescuit, AGVPS, Abrevis, Aquamania, Drill, Harvest Sportswear

Lotul national s-a inscris pentru prima data in istoria Romaniei la un Campionat Mondial de Spinning aflat sub egida FIPSed. Surpriza insa a fost alta: Campionatul Mondial de Spinning din barca, organizat de Rusia se anuleaza si se ia hotararea ca lotul national sa participe la cea de a patra editie a Campionatului Mondial de Bass organizat pe acumularea Largo di Garda, Italia.

Cum cei mai multi dintre componentii lotului national nu numai ca nu au pescuit la bass, dar nici macar nu au vazut unul pe viu, sortii de izbanda erau foarte mici. Obiectivul propus devenea in aceste conditii obtinerea celui mai bun loc dintre tarile ce nu aveau bass.

Antrenamentele aveau sa intareasca ideea tuturor si anume ca pescuitul la bass este total diferit de pescuitul practicat pe meleagurile noastre si ca bass-ul este un peste total strain noua. De asemenea antrenementele s-au desfasurat in contitii total diferite de locul in care urma sa se desfasoare competitia in sine.

Ziua intai de concurs insa avea sa aduca o surpriza imensa: Romania ocupa locul 1 intr-un concurs in care participau echipele SUA, Mexic, Spania, Portugalia, Italia. Ziua a doua nu avea sa fie la fel de productiva, insa pastra Romania in carti: locul 2 dupa 2 zile de concurs. Nici ziua a treia nu a fost mai stralucita: o singura captura punctabila si o diferenta infima fata de locul trei la general. Ar fi fost prea frumos ca Romania sa ocupe un loc pe podium. Si totusi exeprienta si adaptabilitatea pescarilor romani si-a spus cuvantul. Asta inseamna ca dupa 2 ani Turneul “Aventuri la Pescui” era capabil sa cearna campioni adevarati, capabili sa lupte cu orice nationala … chiar si pescuind la un peste strain noua.