cnsm`16

In 14 mai, demarează cea de-a 6-a ediția a Campionatului National de Spinning de pe Mal. Si avem pentru voi o grămadă de noutăți ce vin odată cu începerea acestui campionat national

Prima noutate ar fi ca in acest an Campionatul National de Spinning de pe Mal își face buletin de Zetea. Da, ați citit bine. Toate cele 5 etape se vor desfășura pe Târnava Mare in jurul localității Zeta (3 etape) dar in pe o porțiune noua in orașul Odorheiu Secuiesc (motivul mutării unor etape pe aceasta porțiune este ca aici se va desfășura cu o săptămână mai devreme, Trout Union Cup, competiție ce va aduce in apa 1500 kg de păstrăv … asa ca mai multi pești, mai multa distracție).

A doua noutate este schimbarea sistemului de arbitraj. Se trece de la arbitrajul reciproc și pescuitul intermitent la arbitrajul extern. Printre avantaje (și voi vorbi doar de avantaje, sperând sa nu fiu nevoit vorbesc și de dezavantaje) amintesc: lipsa spionajului reciproc, scurtarea duratei concursului dar și supunerea piste de concurs la o presiune identica cu cea de la un campionat mondial.

A treia noutate este faptul ca începând din acest an responsabilul CNSM (și implicit vicepreședinte LRS) este Lucian CONSTANTIN. Gyorg va îmbracă și tricoul căpitanului pentru lot ce va face deplasarea la Campionatele Mondiale de Spinning de pe Mal dar și pentru lotul ce va pleca in Irlanda la Campionatele Mondiale de Spinning din Barca (#PuieMopescu). In organizare se va baza pe membrii propriului club (Best Friends Fishing) dar și pe alți participanți la campionat.

Coperta regulament 1

La final, ultima și cea mai complexa noutate o reprezinta modificările din Regulamentul de concurs, modificări pe care le prezint pe scurt:

 • Este interzisa utilizarea pastelor, gelurilor si altele asemănătoare
 • Este interzis „îmbrăcarea” cârligului/ancorei nălucii cu orice fel de material natural sau sintetic.
 • Este interzisa folosirea unui cârligul suplimentare (trailer hook) sau a unei ancore pentru armarea nălucilor suple
 • Pe parcursul desfășurării unei manșe, sportivii au dreptul sa aibă asupra lor un număr nelimitat de lansete, mincioguri, orice fel de bagaj cu năluci precum si orice fel de alt echipament.
 • Concurenții pot concura in același sector in ambele zile ale concursului.
 • Este interzisa comunicare intre runner/antrenor si sportiv in timpul manșei.\
 • Daca pestele înțepat care in timpul drill-ului intra in sectorul învecinat si se încurcă cu linia/ năluca sportivului care ocupa acel stand, nu este considerat valid si va fi eliberat imediat.
 • Daca doi sportivi care se afla in drill, fiecare cu un peste, își încurcă reciproc linia/năluca, ambele capturi nu sunt considerate valide si vor fi eliberate imediat
 • Capturile prinse din exteriorul gurii sunt valide doar dacă pestele este înțepat in zona dintre gura si aripioarele pectorale sau in zona dintre gura si branhii (vezi figura: inteparea in zona verde valideaza captura)zona punctare
 • Neparticiparea unui sportiv la o manșă din cauze obiective (obiectivitatea cauzelor este stabilita de arbitrul șef) duce la considerarea manșei respective ca o manșa fără capturi.
 • Neparticiparea unui sportiv la o manșă din cauze imputabile acestuia, se considera abandon
 • Sportivii care abandonează nejustificat din concurs (justificarea abandonului este stabilita de arbitrul șef) primesc un avertisment. Daca in timpul unui an competițional sportivul abandonează nejustificat in doua etape ale campionatului, acesta este exclus din tot anul competițional.
 • Sportivii care au abandonat din concurs nu au dreptul sa mai concureze in etapa respectiva
 • Sportivii descalificați sau care au abandonat nu vor fi incluși in clasament manșei, clasamentul zilei si in clasamentul final al etapei.

Pentru cei care nu au fost in delegație pe Marte reamintim și calendarul competițional complet al acestui an:

Etapa 1 – CUPA RAPALA
14-15 mai
Târnava Mare

_____________________________________

Etapa 2 – CUPA HERAKLES TROUT
18 – 19 iunie
Târnava Mare

_____________________________________

Etapa 3 – CUPA BIGFISH
9-10 iulie
Târnava Mare

_____________________________________

Etapa 4 – CUPA OWNER powered by MIMTEAM
13 – 14 august
Târnava Mare

_____________________________________

Etapa 5 – CUPA RAPTURe – POWERFISHING
1 – 2 octombrie
Târnava Mare

La capitolul sponsori trebuie remarcat faptul ca, pentru al 3-lea an consecutiv, Neumarkt este sponsorul general al campionatului dar și faptul ca pentru fiecare competiție exista un sponsor care da si numele etapei respective. Așadar mulțumim pentru suport Neumarkt, Rapala Romania, Herakles Romania, BigFish, MimTeam, PowerFishing si Givadi.

La final avem și doua cadouri: un wallpeper (la rezoluția 1600×1200 si la rezoluția 1920×1200) pentru desktopul vostru (pentru nu ai uita când sunt planificate etapele acestui an) și un calendar printabil (pentru a aduce aminte familiei când sunt planificate etapele acestui an).

Ne vedem deci in munți la un păstrăv … sau câteva zeci.