ORGANIZATOR: Brasov Spinning Team & Liga Romana de Spinning
LOCATIE: Lacul Valea Argovei
PERIOADA: 15-16 Mai 2021
SPECII PUNCTABILE:
Biban 15 cm; Salau 40cm
SPONSORI OFICIALI: A.F Consulting, Airrus, AutoVision, Bkk, Dorado, Fishing Mall, Flambeau, Graff, HMD Stone Design, Momoi, Net Bet, Pokee, Rapture, Repo, Tica
PARTENERI MEDIA: Fishing & Hunting Channel, RapitoriMania, DIGI Sport, LIVE Streaming, PRO Sport, Gandul

=====================================================

Sambata 15 mai a debutat Campionatul National de Spinning al Ligii Romane de Spinning – Divizia Barca, turneul care reuneste in fiecare an cei mai buni pescari de pescuit la rapitori de la noi din tara. Aflat la cea de-a XVI-a editie, Campionatul National este si cel care, la finalul celor patru etape, va desemna lotul national care va reprezenta Romania la Campionatul Mondial pentru aceasta disciplina.

Cupa Airrus 2021

Cupa Airrus 2021 a reprezentat prima etapa din Campionat, aceasta desfasurandu-se pe lacul Valea Argovei din judetul Calarasi, o renumita pista din concursurile de barca. Anul acesta suprafata de concurs a masurat 12 km2, cu un perimetru de 53 km. Un lac cu o populatie bogata de salau si biban, acestea doua fiind si speciile punctabile din concurs.

Numarul de echipe inscrise a reprezentat un record pentru Campionatul National, nu mai putin de 76 luand parte la debut, semn ca fenomenul starneste un interes continuu.

Prima zi de concurs

Saptamana de antrenamente intense (anul acesta antrenamentele sunt permise si in saptamana concursului), a facut ca toti participantii sa se intrebe cum vor reactiona pestii in concurs, avand in vedere presiunea pusa pe ei.

Prima zi s-a desfasurat in conditii atmosferice perfecte, chiar daca perioada a fost una destul de schimbatoare. Soare, vand slab, temperatrua apei optima. Majoritatea echipelor a ales sa pescuiasca mai ales spre Barajul de la Frasinet, relativ putine fiind echipele ca au mers mai departe, spre capatul din dreapta al sectorului. Punctele fierbinti au fost de data aceasta chiar golful de la baraj, unde la un moment dat erau aproape jumatate din echipele participante, platoul din fata camparii sau insula de stuf dispre Baraj. Chiar daca aceste locuri care au dat peste au fost limitate, nu au fost semnalari multe ale incalcarii regulamentului referitor la distanta. S-a pescuit mult si in mal, in zone cu apa mica, chieia succesului fiind o abordare a locurilor care „tineau” atat salai, cat si bibani.

Parea inca de la inceput ca era aproape imposibil sa prinzi 20 de salai pe mansa si atunci reteta castigatoare era sa completezi lista cu bibani. Primele echipe clasate pe locurile fruntase au prins intre 6 si 8 salai, restul fiind bibani. Chiar si cu ajutorul bibanilor, baremul introdus anul acesta, de 20 de pesti per mansa, a fost greu de atins, doua fiind echipele care au reusit acest lucru. 74 dintre cele 76 de echipe inscrise au reusit sa puncteze, in total in clasament inregistrandu-se 650 de pesti cu lungime toata de 18446 cm.

A doua zi de concurs la Cupa Airrus 2021

A inceput dupa o noapte furtunoasa, din mai multe puncte de vedere. Vantul si ploaia au fost insa cele care ar fi putut sa isi puna amprenta pe activitatea pestilor. La momentul startului inca erau nori amenintatori pe tot cerul, insa acestia s-au risipit repede si in felul acesta echipele au putut sa isi vada linistite de competitie. S-a pescuit, evident, pe aceleasi locuri productive din prima zi si s-a prins asemanator, un numar de 600 pestii fiind inscrisi pe caietele de arbitraj, cu un total de 17262 centimetri.

Castigatorii competitei

In urma celor doua manse singurii care nu au avut emotii au fost ocupantii primului loc de pe podium – Pavel Calance si Vasile Jarda, care cu un loc intai in prima mansa si un loc doi in a doua au pus 10 puncte intre ei si sportivii de pe locului doi, Octavian Torescu si Bogdan Casandroiu. Locul a treilea a fost stabilit insa la balotaj, numarul de pesti prinsi mai mare aducandu-le lui Robert Boanta si Marian Nitu locul al treilea. Cea mai mare captura, un salau de 66 de centimetri, a fost prinsa de echipa Alex Dima – Bogdan Diaconu.

Aici puteti vedea clasamentul final – CLASAMENT FINAL

PREMII Cupa Airrus 2021

Pe langa faima, la fiecare concurs, participantii au o miza in plus si anume lupta pentru premiile puse in joc cu generozitate de firmele din domeniu sau nu. La Cupa Airrus 2021 echipele inscrise s-au intrecut pentru premii in bani, vouchere sau produse oferite prin tragere la sorti.

  • tombola Cupa Airrus 2021Locul 1– 6000 lei Cash, Voucher Airrus 1000 euro
  • Locul 2– 3000 lei Cash, Voucher Airrus 700 euro
  • Locul 3– 1000 lei Cash, Airrus 500 euro
  • Locul 4 – 2 x Voucher Flambeau 200 euro
  • Locul 5 – 2 x Voucher Tica 200 euro
  • CMMC– Voucher Rapture 800 euro, Voucher Graff 400 euro

premii Cupa Airrus 2021

Premii tombola prin tragere la sorti: 1 x Peridoc REPO, 1 x Mini jump-starter Pro VR, 2 x Voucher BKK 100 euro, 2 x Voucher Dorado 100 euro, 2 x Voucher Momoi 100 euro, 2 x Voucher Pokee 100 euro, 1 x Voucher Fishing Mall 300 lei

A fost inca un concurs reusit, organizat de Clubul Brasov Spinning Team, in care ne-am revazut cu totii, dupa multe luni in care extrasezonul sau pandemia ne-au tinut la departare.

Ne revedem in luna iunie, in Delta Dunarii atunci cand speram ca stiuca sa reapara odata pe minunatele ghioluri.

Pana atunci, sunt Cristi Albu si va indemn sa mergeti la pescuit. Fir intins!

Foto: Cristian Dumitrache