Din seria în care vă prezentăm cluburile membre LRS, astăzi vă propunem să cunoașteți mai bine Asociația Clubul Sportiv Iony Fishing Club.

La început a fost prietenie, pasiune si pescuit, început de an 2012.

Am spus, am vrut și în septembrie 2012, nucleul de bază a realizat ceea ce astăzi suntem Asociația Clubul Sportiv Iony Fishing Club.

Cu 10 ani de participare competițională la nivel național și câteva participări la nivel internațional, ne mândrim cu experiență și realizări mai multe sau mai puține. Istoria recenta pentru noi are câteva repere care trebuiesc punctate și tratate ca atare. Începând cu 2010 participăm sporadic ca „particulari” la concursurile de mal organizate de Liga Romana de Spinning, perioada idilică a celebrei Valea Frumoasei, acolo unde Sadoveanu – pescarul, plimba muștele în căutarea pistruiaților. Acolo am învațat să pescuim, acolo s-au sădit prietenii, acolo s-a născut un vis …

A urmat oficial 1 an de competiții când am prins curaj, am prins știință și apar primele rezultate. În 2013 la etapa a II-a a CNSMal de la Zetea, Ovidiu Oancea ocupă locul II de etapă, acesta fiind și primul podium al clubului.

Au mai urmat și alte podiumuri dar primul este important si trebuie memorat pentru ca acolo s-a cultivat încrederea în grup și în fiecare dintre noi că putem mai mult și putem face față competițiilor, că împreună și fiecare suntem campioni cu sau fără podium.

Anul 2016 a adus și prima participare la o competiție internațională a membrilor clubului. La Trout Union Cup, Marius Miu a fost căpitanul echipei România 2. De atunci a rămas Căpitanul echipei IFC.

A urmat un 2018 când membrii IFC, Cosmin Șchiopu și Silviu Haran reușesc la final de campionat un loc 3 în clasamentul general al Diviziei Barcă . Cireașa de pe tort este 2019 când același Cosmin Șchiopu împreuna cu Ciprian Lazăr reușesc la final de campionat un loc 1 și titlul de Campioni Naționali în cadrul Diviziei Barcă organizat de Liga Română de Spinning, un loc muncit și pe deplin meritat.

Povestea noastră nu ar fi completă dacă nu am sublinia că în plus față de latura competițională am fost și suntem implicați în organizarea de etape în cadrul Diviziei Mal organizate de LRS, prima organizare fiind în 2017 pe Râul Lotru, etapa I-a, Cupa Lucky John o primă reușită care ne-a motivat…A urmat in 2019 o prima etapa sibiana, Cupa Lucky John pe raul Cibin, poate cea mai grea organizare de etapa, cu cod portocaliu de inundatii si un efort extraordinar al baietilor de a tine pista de concurs la un nivel ridicat. Au mai fost si alte etape organizate  si am ramas constant implicați în organizarea a cel puțin 1 etapă de campionat din cadrul Diviziei Mal a LRS…

O altă activitate privește latura civică a asociației, susținem demersurile de protejare a  mediului și suntem parte din activitațile de ecologizare a apelor, fiind implicați alături de alte asociații în ecologizare râurilor Lotru și Cibin.

Viitorul nostru sunt cei pe care astăzi îi educăm, învățăm și pregătim pentru viață iar în preocupările noastre sportive și sociale au locul lor special, copii Iony Fishing Club….Poate printre ei sunt viitorii campioni sau poate nu dar așa arată si asa cultivam viitorul nostru…

Și dacă la început a fost prietenia, pasiunea și pescuitul în 10 ani am adăugat fair-playul și respectul. Respect pentru cei care fac posibile vise, respect pentru cei care cultivă pasiuni, respect pentru prieteni și respect pentru cei care au făcut posibil primii 10 ani de Asociația Clubul Sportiv Iony Fishing Club….

Cu toții participam si toti suntem campioni pe podiumul vieții…