Prietenii LRS merg in Valea Argovei...

Liga Romana de Spinning, in colaborare cu prietenii si partenerii ei continua si la Etapa a treia, Cupa Airrus 2020, care se va desfasura in acest wee...

Campionatul National de Spinning de...

Pe 21-22 mai 2011, la Șieu, Transilvania Pike Club organiza prima etapa a Campionatului National de Spinning de pe Mal (link). La acest prim concu...

Prietenii Deltei au fost astazi in ...

Liga Romana de Spinning a demarat anul trecut proiectul “Prietenii Deltei" ce are ca scop ajutorarea familiilor nevoiase din localitatile Deltei Dunar...

balta Zarguzon

PASTRATI APELE CURATE – ecolo...

„Uităm că cercul apei şi al vieţii este acelaşi”- Jacques-Yves Cousteau Liga Romana de Spinning si Clubul de Pescuit Anglers Pro Team Constanta, ...

DIVIZIA BARCA

adi spiac si andrei sava

Interviu Adi Spiac si Andrei Sava, campionii nationali 2018

In urma celor 5 etape din cadrul Campionatului National de Spinning al Ligii Romane de Spinning a rezultat lotul national de spinning, care ...

DIVIZIA MAL

Campionatul National de Spinning de pe Mal: 10 ani de competitii

Pe 21-22 mai 2011, la Șieu, Transilvania Pike Club organiza prima etapa a Campionatului National...

CUPA LIGII

Cupa Ligii 2015 – cum au pescuit castigatorii

35 de echipe, motoare de peste 200 de cai putere, salai multi si suspans pana la ultima masuratoare. Ingredientele Cupei Ligii 2015. Iat...

COMPETITII INTERNATIONALE

Africa de Sud, un vis! – un articol semnat David NEACSU

Ati auzit de el in mai multe randuri. Este in primul rand prietenul nostru, al pescarilor. Un om de o ambitie extraordinara si cu o motivati...

DIVIZIA OPEN

Arrow International, sponsor oficial al Cupei Snagov 2015

O alta companie extrem de importanta pe piata pescuitului din Romania - Arrow International - se asociaza cu Liga Romana de Spinning pen...

Prietenii LRS merg in Valea Argovei

Liga Romana de Spinning, in colaborare cu prietenii si partenerii ei continua si la Etapa a treia, Cupa Airrus 2020, care se va desfasura in acest weekend pe lacul Valea Argovei, actiunile de caritate menite sa sustina cu putin persoanele cu nevoi din localitatile in care se desfasoara concursurile.

Compania Natural, prin brandul Accasa sustine aceasta actiune prin produse de cea mai buna calitate. Cu ajutorul Directiei de Asistenta Sociala vom livra pachete cu alimente si prajituri, dar si alte produse, persoanelor din localitatea Valea Argovei.

Despre Natural trebuie sa stiti ca are o experienta de peste 20 de ani in domeniul deserturilor si gustarilor, experienta pe care o dedica tuturor consumatorilor produselor lor.

Noi, cei de la Natural, credem în transparență, grija față de nevoile consumatorului și în respectarea angajamentelor pe care le avem cu toți clienții noștri.

De asemenea credem în integritatea, respectabilitatea companiei precum și în implicarea în activități legate de comunitate.

***

Fiecare sustinere conteaza si nu exista o limita pentru ajutor. Doritorii pot participa la proiect cu bani, produse alimentare, jucarii, rechizite, carti, haine sau orice alt lucru care poate bucura un copil sau un om aflat la nevoie.

Pentru donatiile in bani, Asociatia Liga Romana de Spinning a deschis un cont in lei, la Banca Transilvania. Titular cont “Asociatia Liga Romana de Spinning”. Banii vor fi folositi pentru achizitionarea de produse si sustinerea altor proiecte locale.

RO98BTRLRONCRT0P62897903

Cei care vor sa sustina proiectul cu produse sunt rugati sa ne contacteze la adresa presedinte@lrs.ro.

 

Campionatul National de Spinning de pe Mal: 10 ani de competitii

Pe 21-22 mai 2011, la Șieu, Transilvania Pike Club organiza prima etapa a Campionatului National de Spinning de pe Mal (link). La acest prim concurs au luat parte doar 22 de concurenți. Regulamentul era la acel moment doar parțial armonizat cu regulamentul internațional. Era însă un prim pas, pas ce trebuia făcut și care a reprezentat o prima pagina a istoriei noastre.

Ediția din acest an se dorea una aniversară, o adevărată sărbătoare a competițiilor de păstrăv. Un virus din cealaltă a lumii s-a decis însă să strice această sărbătoare. Astfel am ajuns să trăim vremuri fără precedent pentru generația noastră. Lumea a stat în loc. Competiții de anvergura planetara au fost amânate sau anulate. FIPSed Fédération Internationale de la Pêche Sportive en Eau Douce a decis amânarea  tuturor campionatelor mondiale pentru anul 2021.

Și astfel, pentru securitatea concurenților dar și pentru a respecta reglementările legale în vigoare, Comisia Tehnica a Campionatului Național de Spinning de e Mal a fost obligata să ia următoarele hotărâri:

  • ediția 2020 a Campionatului National de Spinning de pe Mal (CNSM) este anulată
  • ediția 2021 a CNSM va cuprinde 7 etape, desfășurate de-a lungul a 2 ani (2020 și 2021).
  • CUPA HERAKEAS (11-12 iulie; Someșul Cald) și CUPA LUCKY JOHN (22-23 august, Cibin) reprezintă etapele 1 și 2 a ediției 2020-2021 a CNSM
  • Etapele 3-7 vor fi stabilite de Comisia Tehnica a CNSM în ședința sa anuală (decembrie 2020)
  • Lotul selecționat în CNSM – ediția 2019 va reprezenta România la Campionatul Mondial de Spinning de pe Mal din Portugalia planificat a avea loc în perioada 01-02 mai 2021
  • Lotul selecționat în CNSM – ediția 2020-2021 va reprezenta România la Campionatul Mondial de Spinning de pe Mal din Bulgaria planificat a avea loc în 2022
  • Toate competițiile (atât ale acestui an cât și cele ale anului viitor) se vor organiza astfel încât sănătatea concurenților și cerințele legale să fie respectate fără nici un fel de compromis.
  • 5.16 al Regulamentului se modifica pentru ediția 2020-2021 a CNSM astfel:

“În clasamentul final al Campionatului Național de Spinning de pe Mal, concurenții vor puncta cu cele mai bune 6 rezultate din cele 7 etape desfășurate.”

 

Totuși anul 2020 a început bine. Pentru ca, începând din acest an, competițiile organizate de Liga Romana de Spinning se vor desfășura sub egida Federația Romana Sportul Pentru Toti. Totodată competițiile continua să se desfășoare sub egida AGVPS Romania, reprezentantul României în FIPSed Fédération Internationale de la Pêche Sportive en Eau Douce. Astfel lotul selectat de-a lungul celor 7 etape va reprezenta România la ediția din 2022 a Campionatului Mondial de Spinning de pe Mal.

 

În problemele de organizare, cea mai importanta modificare pentru acest an o reprezintă regula ca plata taxelor de concurs se va face doar de către club, prin transfer bancar, cu maxim 7 zile înaintea etapei (excepții: sportivii independenți sau sportivii sponsorizați). Regula introduce o mai mare disciplina în procesul de înscriere a concurenților și urmărește și creșterea implicării cluburilor în viața sportiva a propriilor membri.

În conținutul REGULAMENTULUI DE CONCURS au survenit 3 modificări importante:

Art. 2.2:          La competițiile Campionatului Național de Spinning de pe Mal pot participa:

  • cetățeni romani – rezidenți sau nerezidenți pe teritoriul României și care nu au făcut parte din delegațiile altor națiuni la competiții internaționale oficiale.
  • cetățeni europeni – rezidenți legali pe teritoriul României de cel puțin doi ani și care nu au făcut parte din delegațiile altor națiuni la competiții internaționale oficiale

Prevederea a fost introdusa ca urmare a elaborării Regulamentului de Organizare și Funcționare al LRS dar și o armonizare cu reglementările CNS din Barca organizat tot de LRS. Totodată este o regula ce este stipulata în protocolul de colaborare cu Federația Romana „Sportul pentru Toți” (absenta oricăror prevederi discriminatorii de restricționare a accesului la competițiile organizate pentru toți cetățenii europeni)

 

Art. 3.51:        Toți concurenții care au participat la concurs sunt obligați să participe la Festivitatea de premiere. Excepție fac cazurile urgente (urgenta unui caz este stabilita doar de directorul de concurs).

Sancțiune: Încălcarea acestui articol se sancționează cu avertisment. La următoarea abatere, sportivul este penalizat cu 10 puncte în clasamentul general.

Propunerea a fost votata de Comisia Tehnica în decembrie 2020 și reprezintă, în primul rând, o armonizare cu prevederile regulamentului de concurs ale competițiilor din barca ale LRS. Totodată s-a urmărit introducerea unei discipline mai stricte din acest punct de vedere pentru a nu crea probleme de imagine LRS și partenerilor săi.

 

Art. 7.2:          Conducerea Comisiei de Analiza a Contestaților este asigurată de Președintele CTDA. Președintele CTDA are responsabilitatea de convocare a comisiei pentru analiza contestației, conducerea și medierea ședinței de analiza a contestației și stabilirea unei soluții pentru fiecare contestație analizată. Președintele CTDA  nu are drept de vot în cadrul comisiei.

Prevederea de regulament a fost introdusa ca urmare a deciziei AG a LRS de a crea o poziție identica în ambele campionate ale LRS: aceea de șef al Comisiei Tehnice, Disciplina și Apel. Șeful acestei comisii preia responsabilitatea de a conduce Comisia de Analiza a Contestaților, forul care asigura analiza contestațiilor formulate în timpul competițiilor campionatului național de spinning de pe mal.

 

Weekendul viitor acest ediție aniversara a campionatului National de Spinning de pe Mal demarează cu prima să etapa. Dar informațiile venite zilnic de la Departamentul pentru Situații de Urgență ne fac să ne rugăm pentru reușita celor doar doua etape din acest an. Dar speranța se virusează ultima.

 

Sănătate vouă și familiilor voastre va doresc! Să ne vedem cu bine la cele doua etape din acest an!