SE APROPIE CAMPIONATUL NAȚIONAL DE SPINNING DIN BARCĂ – 2024 IATĂ CE TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE EL Partea întâi Nu cu mult peste o lună, mai precis la jumătatea lunii iunie 2024, pescarii de competiție din țara noastră vor relua tradiția participărilor la etapele Campionatului Național de pescuit răpitori cu năluci artificiale din barcă,…
SE APROPIE CAMPIONATUL NAȚIONAL DE SPINNING DIN BARCĂ – 2024
IATĂ CE TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE EL
Partea întâi
Nu cu mult peste o lună, mai precis la jumătatea lunii iunie 2024, pescarii de competiție din țara noastră vor relua tradiția participărilor la etapele Campionatului Național de pescuit răpitori cu năluci artificiale din barcă, campionat organizat, an de an, de către Asociația Liga Română de Spinning.
Pe lângă premiile care vor fi puse în joc, cupe, diplome de onoare, palmares, emoții, strategii, etc., specifice fiecărei etape în parte, miza cea mare a tuturor participanților o reprezintă clasarea pe podiumul final al clasamentului la încheierea întregului an competițional, deoarece primele trei echipe din clasamentul final al CNSB 2024 vor participa, reprezentând România, la Campionatul Mondial de Spinning din barcă ce va fi găzduit de Estonia, la o dată care încă nu a fost anunțată, dar, păstrând tradiția ultimilor ani, probabil că perioada de desfășurare a respectivului CM va fi în luna octombrie 2025.
Anul acesta vor fi patru etape în CN, distribuite astfel:
- Etapa 1: 14-15 iunie 2024 – Delta Dunării;
- Etapa 2: 26-27 iulie 2024 – Lacul Izvorul Muntelui- Bicaz:
- Etapa 3: 13-14 septembrie – Delta Dunării;
- Etapa 4: 1-2 noiembrie – Moșteni, Olt.
Fiecare etapă va avea câte două manșe care se vor disputa în câte două zile consecutive.
La dorința expresă a pescarilor competitori care sunt implicați direct și care participă anual, în mod constant, la etapele pe care le propune CNSB al ALRS, în anul 2024 regulamentul de concurs a suferit câteva modificări majore.
Astfel, se renunță la clasamentele pe manșe, așa cum a fost în anii trecuți, și, tot ca element de noutate, vor puncta câte patru pești / specie, în funcție de caracteristicele piscicole ale pistelor de concurs pentru fiecare etapă în parte.
Dacă va fi mai bine așa față de cum a fost până acum sau nu, asta se va vedea atunci când se va trage linie peste întregul campionat și se vor putea emite concluzii, dar cert este faptul că acest tip de regulament adaugă un dinamism aparte, poate chiar și dramatism, concursurilor, prelungind suspansul și șansele de câștig ale tuturor participanților până la încheierea efectivă a celei de-a doua manșe.
Partea a doua
Campionatul Național se dispută în stil open, participare la etapele din campionat fiind deschisă oricui este interesat și doritor de a face acest lucru, fie el pescar de competiție cu state vechi, fie mai puțin trecut prin caierele concursurilor de pescuit sportiv, fie debutant absolut în acest domeniu. Orice pescar de bună credință este bine venit în campionat.
De-a lungul celor optsprezece ani de existență a Ligii Române de Spinning, Campionatul Național pe care aceasta l-a organizat, fără nicio excepție, în fiecare an, a fost fenomenul care a dat tonul în pescuitul răpitorilor din barcă în România.
Toate noutățile de pe piața mondială din domeniul echipamentelor de pescuit: lansete, năluci, fire, mulinete, dar și din domeniul tehnologiilor specifice spinningului: sonare, motoare, bărci, etc. Au fost testate pentru prima dată în țara noastră cu ocazia etapelor din CNSB și abia după aceea acestea s-au generalizat și popularizat cu adevărat în marea familie a pescarilor de la noi.
Privind strict și din punctul de vedere al tehnicilor de pescuit, este indiscutabil faptul că tot cu ocazia Campionatului Național au fost probate, încercate și mai apoi împărtășite toate noutățile din acest domeniu, noutăți apărute la nivel mondial în lumea pescarilor.
În timp, s-a dovedit faptul că etapele CNSB ale ALRS sunt, poate mai presus de orice, adevărate prilejuri de întâlnire între prieteni vechi, dar și oportunități de a se lega prietenii noi, fiind totodată și niște ocazii minunate de socializare între pescari, surse inepuizabile de povești pescărești, de glume și de multă voie bună.
Spiritul de fair play și de respect, atât față de ceilalți competitori, cât și față de oficialitățile concursurilor, dar și față de natură sunt elemente de bază, definitorii și obligatorii chiar, pentru oricine alege să participe la etapele din campionatul național.
FIR ÎNTINS! Tuturor celor care vor lua startul anul acesta la etapele din Campionatul Național de pescuit răpitori cu năluci artificiale din barcă și fie ca cei mai buni să câștige și apoi să reprezinte cu brio țara noastră la Campionatul Mondial din Estonia 2025!
Dinu-Florin Cîrstean