Loc de desfasurare: Ukraina, Kherson, Delta Niprului
Clasament final: Locul 4
Componenta lot: Adrian ȘPIAC, Ion DUMITRU, Horia VLASIN, Ovidiu BRĂDĂȚAN, Mihai PREDA, Doru SOMEȘAN
Sponsori lot: Abrevis, Watson

In 2012 gazda campionatului mondial de spining din barca a fost Ucraina, iar scena pe care s-au desfasurat luptele a fost Delta Niprului, o locatie care seamana foarte bine cu Dunarea Veche in zona Crisan, cu adancimi de pana la 15 m si o apa mai tulbure decat cea in care cautam stiuca de obicei.

Cu cateva zile inainte de concurs s-a afisat o schimbare in masurarea pestilor: bibanul se puncta incepand de la 30 de cm, stiuca primea un coeficient de 0,8, somnul un coeficient de 0,6. Acest lucru scotea cu desavarsire bibanul din calcule pentru ca se prindea ceva biban, dar niciunul peste 25-28 de cm. Din fericire, cineva ne-a informat despre schimbare inca de cand eram la antrenament si ne-am adaptat corespunzator. Nu ne putea surprinde nimic, credeam noi!

Prima surpriza, in lipsa noastra s-a schimbat materia de examen! Mai bine de o jumatate de sector s-a scos din concurs. Bineinteles, cele mai bune locuri pe care le-am gasit la antrenament si pe care am insistat pentru a le cunoaste toate secretele, erau in zona interzisa.O modificare facuta de organizatori, care a lasat un gust amar mai multor natiuni prezente. Reprezentantul FIPS-CIPS la aceasta competitie a promis ca va introduce de la anul intre regulile de desfasurare a CM si imposibilitatea modificarii sectoarelor cu o luna inainte de concurs.

Am trecut peste aceste bariere pur sovietice si ne-am concentrat pe pescuit. Stiam ca vom avea parte de o prima zi grea de concurs, cu multe zone cu apa “moarta”, fara stiuci. La finele primei zile de concurs echipa Spiac-Vlasin a punctat cu 7 stiuci si un loc 6 in mansa, iar Paco-Bradatan cu 3 stiuci un loc 11. La natiuni eram pe locul 4, precedati de Rusia, Polonia si Ucraina.A doua zi de concurs a venit cu alte mici schimbari de regulament, insa echipa Romaniei era concentrata pentru a obtine un rezultat mare. S-a prins destul de bine, echipa Spiac-Vlasin reusind sa aduca in barca 12 stiuci, terminand pe primul loc in mansa, in timp ce echipa Paco-Bradatan cu 6 stiuci a iesit pe locul 6.

Dupa tot felul de balbaieli in alcatuirea clasamentului echipa Romaniei termina pe locul al treilea, dupa echipele Ukrainei si Poloniei. Tot pe locul al treilea am terminat si la individual, echipa Spiac-Vlasin reusind sa urce pe ultima treapta a podiumului.