Gata relaxarea, am inceput antrenamentele oficiale si mare lucru nu s-a schimbat de acum doua saptamani in coace. Pestii sunt tot putin si mici, va fi foarte greu sa se prinda pestele de masura la campioantul asta. Limitele minime sunt extrem de optimiste, dar probabil au la baza o strategie a tarii gazda pentru peste mare pe locuri mici sau foarte bine stiute. Atlfel nu-mi explic de ce sa pui asa limite mari cand toate specile care se prind, au media la o treime din limita. Cine stie ce surprize ne asteapta la incheierea mansei, nu mare mi-ar fi mirarea ca echipa Rusiei sa apara cu niste animale de salai sau stiuci de pe cine stie ce cotete. Dar sa speram totusi ca nu au surprize de genul asta in program.

In dimineata asta am dat nas in nas cu frigul rusesc, 7 grade – adica temperatura la care lui Gyorg nu mai functioneaza diferite functii locomotorii 🙂 Asa ca dupa micul dejun am venit toti inapoi la cabana sa ne luam Mammut-ul pe noi, Buff-urile si palinca, iar apoi am plecat la marina unde ne asteptau barcile si stewarzii. Ieri la sedinta tehnica am realizat ca barcile puse la dispozitie de organizatori sunt impartite in doua grupe, cu motor electric si fara si fiecare natiune trage la sorti cate o barca din fiecare grupa. Sunt toate ok de pescuit, inclusiv cele fara electric cu conditia sa nu bata vantul. In plus fata de barcile de la organizatori, am mai inchiriat una ca sa punem acoperii cat mai multa apa si astfel identifica sau exclude zone de pescuit. Pescuitul nu e stralucit, dar asta e deja obisnuinta pentru Campionatul Mondial, in schimb vremea e super de pescuit pentru ca temperaturile sunt de maxim 20-22 grade ziua. Stim ca acasa va topiti, dar stati linistiti noi suntem bine 🙂 Si tot legat de subiectul asta, dimineata la 9 cand nu cred ca erau 12 grade afara, in fata noastra au coborat dintr-o casa un tata si doua fetite de maxim 8 ani, in costume de baie si s-au aruncat direct in Volga la o balaceala in familie… iar noi nu dadusem inca nimic jos de pe noi.

Sesiunea de antrenament dureaza la fel ca si mansa, 8 ore, de la 8 la 16. Apoi la 17 a inceput sedinta capitanilor unde am tras din nou la sorti barcile pentru maine(vedem maine cum sunt), iar la 18 a inceput festivitatea de deschidere a Campionatului Mondial. Unde, toate natiunile au marsaluit pe terasa de pe malul raului, cu imnul pe fundal. De remarcat anul acesata cateva surprize in randul participantilor, Anglia si Irlanda lipsesc nemotivati iar Ukraina lipseste si ea motivand absenta prin “agresiunile militare aduse de Federatia Rusa asupra tarii lor”. La capitolul prezente, un nou stat se alatura participantlor pentru prima data in istoria celor 10 editii de CM sustinute de FIPS, Statele Unite. Iar noi nu am putut decat sa ii felicitam.

Maine urmeaza o noua zi de antrenament in care vrem sa abordam putin diferit partida si in urma informatiilor culese in antrenament si in urma partidei de astazi. O sa incercam sa pescuim cate putin la toate speciile, in functie de zonele pe care ni le-am stabilit si de comportamentul ciudat al pestiilor care cel putin in teorie, trebuiau sa se hraneasca mai intens. Totusi, revenind la temperaturi, aici cel mai cald e 30 de grade si aia pentru cateva zile pe an. In rest, e diferenta de vreo 10 grade decat la noi, iar iarna nici n-are rost sa ne gandim ce temperaturi sunt. Asadar, e posibil ca pestii sa aibe comportamentul diferit la 18 grade in apa aici, fata de 18 grade in apa acasa. Dar asta o sa stabilim maine. La fel si strategia de concurs pentru prima mansa de sambata.

Va trimitem ganduri bune si putina racoare! Pana ajunge, sa ne tineti pumnii.