Dupa terminarea perioadei de pre-antrenament oficial, timp in care am incercat pe cat posibil, sa va tinem la curent cu evolutia echipei noastre in Africa de Sud, va putem povesti in cateva randuri cam ce inseamna pana acum aceasta experienta pentru noi.

Am sa sar peste cele cateva luni de cautat informatii de toate felurile despre lacul si speciile de pesti pe care se desfasoara acest Campionat Mondial si miile de lei cheltuite de fiecare dintre participanti pe echipamente si am sa trec direct la miezul actiunii.

Tara e foarte frumoasa, iar oamenii cu care am discutat pana acum, sunt fara dar si poate, cel mai ospitalier popor pe care l-am intalnit. Incepand cu soferul si terminand cu oamenii cu care interactionam zilnic, nu exista om care sa nu vrea sa ne ajute cu tot ce avem nevoie. Iar de baietii care ne-au insotit in zilele de pescuit, nici nu stiu cum sa va spun in scris cat de faini sunt… Rar am intalnit pe cineva care sa iti puna la dispozitie barca atata timp si sa fie atat de deschisi si de implicati. Plus ca, sunt toti cel putin la fel de pasionati ca si noi si au facut tot ce au putut sa ne simtim foarte bine in aceste cinci zile de pescuit. In plus am si invatat foarte multe unii de la altii, lucruri legate de tehnici si echipamente pe care am sa le detaliez alta data, pentru ca asa cum probabil banuiti, aceste randuri le citesc si alte tari participante.

Am prins binisor in toate zilele de antrenamet, nu stralucit, dar destul cat sa vedem la culoare majoritatea specilor care puncteaza la aceasta competitie. Partea mai putin buna este ca toata lumea cu care am discutat, ne spune ca lacul pe care sa se desfasoare concursul nu are nici o legatura cu nici un alt lac din toata tara. Este ceva cu totul aparte pentru ca nu are nici o structura vizibila sau vegetatie de care sa te poti lega in pescuit. Lacul este limpede cristal, foarte adanc si cu maluri destul de chele, asa ca va trebui sa ne adaptam repejor in cele doua zile de antrenament oficial, daca vrem sa avem un rezultat bun. De lipsit nu ne lipseste nimic, asa ca nu avem de ce sa nu reusim.  Totusi exista ceva de care chiar nu ducem lipsa, oboseala… Este de departe cel mai epuizant concurs din cate am vazut pana acum, mai ales ca inca nici nu a inceput. Adica, am plecat noaptea din Bucuresti, am zburat 13 ore cu escala la Istambul, iar apoi am mai mers cu masina inca 2 ore pana la cazare. Dupa o noapte “dormita” in avion am inceput descarcarile si pregatirile de echipament. Iar mai apoi am inceput trezirea la 4:30 in fiecare dimineata  cu drumuri intre 1 si 2 ore jumatate pana la unul din lacurile din zona, pescuit 8-9 ore si plecat inapoi tot atata drum. Nu mai zic ca sunt cam 30 de grade constant aici, iar soarele arde de juri ca e mai aproape de pamant. Papa, dus, nani 6 ore si de la capat. Nu e chiar floare la ureche, iar oboseala se simte deja, motiv pentru care am hotarat ca ziua de vineri sa fie una de socializare si deconectare.

Cu internetul avem o alta problema aici, in sensul ca semnalul la telefon e slab si wifi-ul gratuit e limitat la 50mb/zi cu o viteza modesta. Motiv pentru care pozele postate de noi pe Facebook sunt insotite de destul de putine cuvinte. Practic scriem in masina pe drum inapoi de la pescuit, iar cand gasim semnal, uploadam. Am reusit astazi sa remediem si aceasta problema cat de cat, asa ca de acum inainte, speram sa vedeti si mai mult material video de la noi.

Odata ajunsi la ceremonia de deschidere a acestui eveniment, am inteles cu adevarat anvergura sa reala. Am scris mai devreme pe Facebook un numar ceva mai mic de natiuni participante…sunt de fapt 43 si asta doar in apa dulce! 15 discipline separate si un o durata de aproape 2 saptamani de concursuri. Asta implica aproxiativ 1500 de sportivi si alte cateva mii bune de oficiali, arbitrii, skipperi, organizatori, etc. De departe cel mai mare eveniment la care am participat toti, vreodata.

Urmeaza cateva zile de foc in care trebuie sa ne concentram toti la ce avem de facut in antrenamentele oficiale astfel incat sa adunam cat mai multe informatii si sa luam cele mai bune decizii impreuna. Va tinem la curent cat putem de des.

Profit de acest putin internet sa multumim sponsorilor nostri si in scris. Asadar, multumim Himalaya, Relax, Stilcon, Digi, Marele Pescar, Givadi si nu in ultimul rand multumim AGVPS !

HAI ROMANIA !