Cea de 4-a ediție a Cupei Ligii a luat sfârșit. A fost prima competiție a anului și a fost un real succes. Debutanți, veterani dar și sportivi ce lipsesc de ceva timp de pe pistele de concurs s-au reunit la primul concurs al anului desfășurat la Stolnici (jud. Argeș) în week-end-ul 30-31 martie. 36 de sportivi reuniți în 19 echipe reprezinta un nou record al competiției.
Concursul a fost unul dificil pentru ca a avut loc după 10 zile în care iarna a luat în stăpânire tara și părea ca nu mai vrea sa plece. Si totuși pești au fost iar cine a avut inspirație și s-a adaptat rapid i-a și prins.
A fost și o ocazie de a analiza fezabilitatea unui Campionat National de Spinning organizat pe echipe. Având în vedere ca vorbim de o singura competiție pot spune ca a fost foarte dificil formarea anumitor echipe. Chiar si pentru un concurs. Au existat situații în care componenta echipei a fost modificata de 3-4 ori pana sa ajungă la o forma finala. Angrenarea ca echipa pentru un întreg an competițional este, cred eu, și mai dificila pentru implica și afinități și comunicare și completare reciproca.
Concursul a fost câștigat de cuplul brașovean Adrian Cenușă – Rareș Boeriu urmați în clasament de Cristian Rizea și Lucian Constantin. Pe ultima treapta a podiumului au urcat, tot din Brașov, Ionuț Marinuc și Ovidiu Vâlcea. Detalii complete găsiți în Clasamentul Cupei Ligii – ediția 2013. Adrian Cenușă este și câștigătorul Trofeului decernat pentru Cea Mai Mare Captura (premiat de Relax Spinning Expert cu un voucher de 250 lei).
Lacul Stolnici este o pista ce a surprins plăcut concurenții. Deși nu se pretează unor competiții de mare anvergura, punctează cu note foarte bune la toate celelalte capitole: capturi, locuri, accesibilitate, ospitalitatea administratorului. Este deci momentul sa mulțumim pentru ospitalitate și implicare domnului Ștefan LINȚĂ fără de care acest concurs nu ar mai fi avut loc. Sau tot atât succes.
Mulțumim de asemenea echipei de arbitrii de la Pescar Club 21 (Vali și Cristinel) dar și lui Radu Silea de la Fishing&Hunting Channel. Asa ca stați cu ochii pe televizor pentru un reportaj complet de la Cupa Ligii, ediția 2013.

Personal doresc sa ii mulțumesc lui Liviu Voicu pentru ajutorul dat în organizarea și succesul acestui concurs, felicit câștigătorii și mulțumesc tuturor celor care au ajutat cat de puțin ca acest concurs sa se desfășoare și sa fie un succes. Ne vedem la anul!
Liga Romana de Spinning dorește sa mulțumească sponsorilor acestei competiții: NEUMARKT, ABREVIS, RELAX SPINNING EXPERT, TASE LURES, BAMSE LURES, BUG LURES, LAVAZZA