In weekendul 3-4 Mai a avut loc cea dea 6-a editie a Cupei Ligii Romane de Spinning. Aceasta este competitia care de-a lungul anilor uneste echipe de cate doi pescari care concureaza pentru titlul de campioni, ce le aduce pe langa premii, mult ravnitul trofeu transmisibil de dimensiuni considerabile pe care au dreptul sa il tina in proprietate un an de zile, mai exact pana la urmatoarea editie.

echipe

vlasiuEditia de anul acesta a adus pe malul lacului de la Posta Elan, jud. Vaslui 11 echipe participante, care cu indemanare au sortat cei mai mari 5 salai de echipa in fiecare din cele 2 manse de concurs, pentru a desemna castigatorii.

Startul in prima mansa s-a dat sambata dimineata la ora 7, iar pista de concurs a confirmat foarte repede, salaii facandu-si simtita prezenta in barcile concurentilor inca de la primele lanseuri.

Asa s-a continuat pana la sfarsitul mansei, timp de 7 ore concurentii au prins cateva zeci de capturi de fiecare, insa nu foarte multi care sa depasasca limita de 40cm.

In cele din urma sfarsitul mansei desemneaza un clasament destul de strans cu echipa formata din Marius Codarcea (Lucioperca Club) si Sorin Condratov (DSC) pe primul loc, urmati de Bistritenii Radu Vlasiu si Cristi Patru (TPC) si Brasovenii (Ionut Marinuc si Dorin Vilcea) pe locul 3.

Seara de sambata a continuat cu o masa pe cinste stropita cu bere Neumarkt rece ca gheata in spiritul sarbatorii de 1 Mai si socializare pana tarziu in noapte.

barci

Mansa de duminica avea sa testeze rabdarea si echipamentul impermeabil al concurentilor, ploaia mocaneasca ce a tinut pana la sfarsitul concursului stricand putin planurile acestora. Nici pestii nu au mai fost la fel de comunicativi cu concurentii, multora dintre acestia fiindu-le foarte dificil in aceasta a doua mansa sa aduca la masuratoare 5 pesti punctabili.

La scurt timp dupa fluierul final, aflam si rezultatele mansei a doua si implicit clasamentul final.

Mansa este castigata detasat de echipa detinatoare a trofeului Rares Boeriu si Adrian Cenusa (BST), urmati de echipa Radu Vlasiu/Cristi Patru si de Marius Coarcea/Sorin Condratov.

peste

Asadar, cu o prima mansa in care nu au reusit sa aduca la masuratoare pesti destul de mari, brasovenii sunt nevoiti sa transmita trofeul Cupei Ligii echipei Transilvania Pike – Radu Vlasiu/Cristi Patru, care de-a lungul celor doua manse de concurs s-au dovedit a fi cei mai constanti ocupand si in prima si in a doua zi, locul 2, de ajuns pentru castigarea concursului.

loc1

Pe locul doi termina echipa Marius Coarcea/Sorin Condratov, urmati pe locul al 3-lea de Rares Boeriu/Adrian Cenusa.

loc-2

loc3

Cea mai mare captura a fost prinsa de echipa Nucu Buculei/Ionut Buculei si a masurat 54cm.

ionut

salau

trofeu

podium

Acesata a fost editia a 6-a Cupei Ligii. LRS doreste sa le multumeasca sponsorilor Neumarkt, Tase Lures, GV Lures, Loco Lures si Bamse Lures, gazdei noastre de anul acesta dl.Calin Ciocan precum si arbitrilor Calin Calinciuc & Co.

Ne vedem in 2015 !

ciortan