Rareș BOERIU (BST) – locul 1 Din punctul nostru de vedere a fost un concurs foarte reușit. Atmosfera a fost foarte plăcută și organizarea a fost ca la carte. Ne-am simțit bine cu toții și cred ca nu exagerez când spun ca locația poate devenii printre cele mai bune piste de șalău din tara, dacă…
Rareș BOERIU (BST) – locul 1
Din punctul nostru de vedere a fost un concurs foarte reușit. Atmosfera a fost foarte plăcută și organizarea a fost ca la carte. Ne-am simțit bine cu toții și cred ca nu exagerez când spun ca locația poate devenii printre cele mai bune piste de șalău din tara, dacă se mai plantează ceva structuri artificiale și dacă administrația lacului aplica catch & release permanent.
In prima zi de concurs, am avut norocul sa tragem la sorti numărul 3 la plecarea în manșă, lucru care ne-a ajutat foarte mult, mai ales ca Adi știa zona destul de bine din antrenamente. Asa am reușit sa ne punem direct pe pești si sa extragem rapid ce era în raza noastră de lansare. Mai precis 6 pești, din care un biban de 18 cm și 3 șalăi punctabili.
Când peștii nu au mai răspuns, am schimbat locul cu o zona din capătul opus al lacului si de unde am reușit sa prindem doi șalăi punctabili dintre crengile copacilor de pe mal și un biban de toată splendoarea pe un Rapture PowerShad 3″ și jig de 3.5g, cadoul lui Adi de ziua lui.
Daca bibanii ne-au urcat pe locul 1 în prima manșă, în a doua zi de concurs, peștii nu au mai răspuns atât de bine la nălucile noastre și asa cum bănuiam, presiunea pe apa și schimbarea condițiilor meteo, a afectat pe toată lumea, inclusiv pe pești. Am făcut toată balta în zig-zag și înapoi și nu am reușit sa prindem decât un șalău de 39.6cm, deci cu alte cuvinte: Gherla!
Cu doua ore înainte de final, am vorbit cu colegii noștri, Ionuț și Dorin care găsiseră ceva pești pe apa mica, într-o zona în care nu pescuise nimeni tot concursul pentru simplul fapt ca apa nu avea decât un metru adancime. Am zis ca nu avem nimic de pierdut sa încercăm și noi acolo și bine am făcut. Într-o ora jumate am prins cei cinci șalăi de care aveam nevoie, dintre niște “cerbi” cum nu mai văzusem demult … practic fiecare lansare dacă nu aveam atac în primele 3-4 stopări, era clar ca agățam. Asa am și făcut, am agățat toate jigurile de 3.5 si 5 grame pe care le mai aveam în trusa după prima zi. Am pescuit apoi doar offset cu cârlige de 3/0 Magna Super Worm, bullet de 3g si Cabela`s Hoochie Koochie de 4.5″. Toti peștii erau masculi, foarte rai, bătăioși si extrem de agresivi.
Aveam un singur peste de care ne îndoiam ca punctează sau nu. Era foarte la limita și nu eram sigur dacă sa măsuram sau nu pentru ca măsurarea manca din puținul timp pe care îl mai aveam la dispoziție. Totuși ultimul peste prins, care a avut ghinionul sa înghită cârligul astfel încât am fost nevoiți sa tăiem contra spinul sa nu îl omoram, a fost și cel care ne-a făcut sa măsurăm rapid și sa ieșim la mal cu jumătate de ora înainte de finalul de manșă. Poate am fost puțin aroganți ca am ieșit mai repede, dar oricum eram terminați psihic amândoi după manșa respectiva și nu mai eram în stare sa pescuim corect. Trecusem de la agonie la extaz in 90 de minute… minute in care am stat cu sufletul la gura la fiecare ridicare de lanseta.
In final, am fost fericiți ca am reușit sa facem ce ne-am propus si ca am petrecut un weekend frumos în care am prins pești, iar faptul ca si colegii noștri au avut rezultate bune, sau chiar foarte bune, pe mine personal m-a bucurat enorm.
Felicitări tuturor participanților, organizatorilor și partenerilor pentru implicare și sper sa revin curând la Stolnici.
Lucian CONSTANTIN (CsPR) – locul 2
Per ansamblu a fost un concurs foarte reușit, în special datorita poziție obținute, a atmosferei precum și a organizării ireproșabile.
Atât eu cat și Cristi RIZEA am pescuit foarte fin, linie de monofilament 0,16, jig-uri de 3,5 grame și sub 1,5 grame, chiar și în condiții de vânt.
Pestele a fost foarte mofturos, dar am reușit, datorita combinațiilor, sa-l păcălim sa ne atace nălucile. Daca în prima manșă amândoi am folosit exclusiv nălucile PunShad natural de la Sakura cu jig de 3,5 grame, cu ac de 3/0, în a doua manșă eu am prins pe IShad de la Jackall, iar Cristi pe o năluca Jerkshad de la ZMan cu jig de 3,5 grame si ac de 3/0. Atacurile au fost, fie aproape insesizabile, fie din exteriorul gurii shalaului, semn al inactivității sau al constrângeri comportamentului clasic. Consider ca balta de la Stolnici o sa ne rezerve surprize plăcute în viitor.
Ionuț MARINUC (BST) – locul 3
Din punctul meu de vedere aceasta ediție a Cupei Ligii, desfășurată pe barajul de la Stolnici a fost un real succes. Vremea a fost destul de buna iar la start s-au adunat nu mai puțin de 19 echipe, printre care și multe nume cunoscute și debutante. M-a surprins în mod plăcut faptul ca nu a fost nici o gherla totala, mai ales după cele 3 partide făcute pe aceste lac în care nu am prins decât șalăi punctabili. Acest lucru dovedește ca totuși balta are peste și cu puțin efort din partea domnului Ștefan, administratorul ei, poate ajunge o locație excelenta pentru concursuri de mici anvergura.
Aceasta cupa a fost totodată un bun prilej de a testa noutățile în materie de bete si mulinete ale firmei Rapture, care chiar m-au impresionat. Lansetele deosebit de ușoare și senzitive, Wivern si Xantia, echipate cu mulinete SX1 și Magnex de 2000 au făcut echipa buna, iar softul PowerShad de 3 inch s-a dovedit a fi năluca câștigătoare.
Cheia succesului pentru mine și partenerul meu Dorin nu a fost clar experienta în concursuri, noi fiind debutanți la competițiile din barca, ci mai degrabă intuiția si un dram de noroc. In lipsa unui sonar am abordat mai întâi locurile cunoscute din partide anterioare, pe care însă după cum am observat le cam știau aproape toți concurenții. Aici am reușit sa prindem trei șalăi punctabili in prima zi, respectiv doi în cea de-a doua manșă. Faptul ca pe aceste locuri a doua zi s-a prins slab si au fost la fel de aglomerate ca in prima ne-a determinat sa riscam pe final. Am dat de șalăi frumoși, într-un loc unde nu mai pescuise nimeni si care nu promitea mare lucru. Era o întinsură cu apa de maxim 70-80 de cm, cu foarte multe agataturi. Daca colegul meu Dorin nu ar fi prins un peste nepunctabil din primul lanseu sunt aproape sigur ca nu am fi insistat pe acea zona, care ulterior s-a dovedit a fi cea mai productiva din tot concursul. Aici am reușit sa mai punctam cu încă patru pești, ocupând a treia treapta a podiumului, iar colegii noștri de club Adrian si Rareș au punctat cu cinci pești, câștigând aceasta competiție si totodată premiul pentru cea mai mare captura cu un șalău de 66 cm. Cam asta a fost pe scurt istoria acestui concurs.
”’Când peștii nu au mai răspuns, am schimbat locul cu o zona din capătul opus al lacului si de unde am reușit sa prindem doi șalăi punctabili dintre crengile copacilor de pe mal…”’
…Drace…la Stolnici salaii stau in …pom??
In rest fain concursul..
Stau. Cu o singură condiție însă: să fie pomul în apă!