Cupa Ligii tinde să devină o competiție de tradiție a Ligii Române de Spinning, fiind de la bun început neconformistă și inovatoare în materie de regulament. Totodată Cupa Ligii se dorea un concurs amical, cu o atmosfera destinsa si fără încrâncenarea competițiilor oficiale, un final al unui calendar competițional încărcat. Ulterior competiția a devenit o chestiune de onoare in care rezultatul chiara inceput sa conteze în palmaresul fiecărui sportiv. Este motivul pentru care, deși a fost ultimul concursul al anului timp de 3 ediții, în anul 2013 acesta a fost programat la începutul calendarului competițional. Strategia pe termen mediu este ca aceasta competiție sa devina un adevărat Classic al României, in care participarea sa fie in sistem invitational având la baza rezultatele anului precedent.

CUPA LIGII – 2009 – EDITIA 1
Sacalaia, 24 octombrie 2009

cupa ligii 2009
Prima editie s-a desfasurat la sfarsitul lunii octombrie pe renumita rezervatie naturala de la Sacalaia, judetul Cluj. Dupa cele 6 etape dedicate pe rand salaului, cleanului si bibanului … venise si randul stiucii sa ravneasca la nalucile concurentilor.
Ineditul competitiei l-a reprezentat modul de selectie a echipelor: s-a facut prin tragere la sorti, in asa fel incat doi membri ai aceluiasi club sa nu poata concura impreuna. Astfel cei 30 deconcurenti, impartiti in 15 echipe, au fost nevoiti sa conlucreze deoarece capturile au punctat pe echipa. Concursul a avut o singura mansa de 6 ore, urmata de un pranz festiv copios.

Clasament:
Locul 1: Horia VLASIN – Sorin CORNEA
Locul 2: Cristian BUNGHEZ – Octavian COROIU
Locul 3: Radu IOAN – Rares BOERIU
Locul 4: Florin SAS – Marian MATEI
Locul 5: Eugen COZMA – Catalin PINTEA
Locul 6: Gabriel UDILA – Raul BARSTAN

Sponsori:
Berti Lure, Cozma Lure, Teylaxu, Gabie Rodbuilding, B&B Distribution, Abrevis, Artmatch, Jaxon, Fishshop, DRILL, PeApa.ro, Paco Spinning Club, Energofish, Masivu

CUPA LIGII – 2010 – EDITIA a 2-a
Gostilele, 25 septembrie 2010
cupa ligii 2010
Cea de-a doua editie s-a desfasurat de aceasta data pe acumulare de la Gostilele, una dintre cele mai bune piste de salau, daca competitia are loc toamna.
Un scop important al acestui concurs a fost sustinerea deplasarii lotului national de spinning la Campionatul Mondial de Pescuit din Barca, ce urma sa aibe loc in data de 16-17 octombrie in Riga, Letonia.
Competitia a fost de aceasta data una individuala si adunat la startul sau nu mai putin de 26 de concurenti, multi dintre ei fiind debutanti intr-o competitie de spinning. Au puncta toate speciile de rapitori, cu dimeniusiuni minime prestabilite. A fost un maraton de 8 ore, in care bibanii, salaii, stiucile sau somnii au vizitat jgheaburile brigazii de arbitrii de la Pescar Club 21.

Clasament:
Locul 1: Ion DUMITRU – Paco Spinning Club
Locul 2: Sabin BUZATU – Aquamania
Locul 3: Alexandru SPIAC – West Spinning Brigade
Locul 4: Sever GROSU – Abrevis
Locul 5: Andrei DUMITRU – Paco Spinning Club
Locul 6: Ştefan DINU – Clubul Pescarilor de Rapitori

Sponsori:
Abrevis, Arrow, BertiLure, Energofish, Givadi, Northman, PeApa si Top Pescar

CUPA LIGII – 2011 – EDITIA a 3-a
Beresti, 29-30 octombrie 2011
cupa ligii 2011
Editia a 3-a s-a desfasurat pe lacul de acumulare de la Beresti, jud. Bacau. Desi initial locatia fusese stabilita la Colibita, perioada avansata in an a impus relocarea acestei competitii. Berești a reprezentat însă o pista surprinzătoare: 17 km de lac, diversitate uimitoare (incepand cu coada lacului tipic deltaica, continuand cu un segment median plin cu structuri variate și terminând cu un baraj cu adâncimi abisale) și pesti ce se încăpățânează sa scape de plasele braconierilor. OK! Nu este un lac cu capturi numeroase dar este interesant într-un mod pe care unii l-au uitat de mult.
Temperaturile scazute insa au transformat aceasta competitie intr-o proba de anduranta pentru cele doar 6 echipe care s-au adunat la startul celor 2 manse desfasurate in doua zile consecutive. Rareș BOERIU (director de concurs) a propus o serie de reguli interesante:
– echipe formate din doi sportivi ce pot pescui dintr-o barca, din doua bărci alăturate sau în colturi diferite ale pistei
– competiția se desfășoară pe întregul lac
– punctează doar un număr limitat de pești
– măsurarea capturilor în punctul de plecare.

CLASAMENT:
Locul 1: Cristi DRAGOTĂ & Radu VLASIU – Transilvania Pike Club
Locul 2: Răzvan MAXIM & Lucian DABIJA – Wizard’s Fishing Team
Locul 3: Adrian CENUȘĂ & Cristian ZAHARIA – Brașov Spinning Team
Locul 4: Ștefan DINU & Marius PAUL – Clubul Pescarilor de Răpitori
Locul 5-6: Ionuț BUCULEI & Nucu BUCULEI – Bucovina Spinning Club
Locul 5-6: Cosmin MOCAN & Cosmin RUS – Cozma Fishing Club

Sponsori:
Abrevis

CUPA LIGII – 2012 – EDITIA a ???-a
A fost momentul cand s-a demonstrat ca LRS nu reprezinta o entitate supranatura care face lucrurile sa se intample doar pentru ca Adunarea Generala a stabilit asa. Este intotdeauna nevoie de cineva pentru ca lucrurile sa se întâmple. LRS este așadar format din oameni dispuși sa se implice in punerea in practica a diferitelor proiecte. A fost o nerealizare a anului 2012 dar, pentru a vedea binele din orice situație, a fost momentul in care toata lumea a inteles ca pe lângă „ce sa facem?”, este la fel de important de stabilit si „cine face?”.

CUPA LIGII – 2013 – EDITIA a 4-a
Stolnici, 30-31 martie 2013
TrofeuAfara ninge feeric si din reflex caut cu privirea bradul de Crăciun. Calendarul de pe birou (de unde ma privește de o luna Cristi Anghelina) îmi aduce însă aminte ca e martie si ca iarna trebuie sa se fi terminat.
Cupa Ligii de anul acesta cred ca este prima competiție organizata in luna martie. Dar asta este. Sper ca totul sa fie bine. Locația aleasa pentru aceasta prima competiție a anului este barajul de la Stolnici. E o locație noua care chiar dacă nu excelează la capitolul suprafață are note mari la capturi, accesibilitate, costuri si implicarea administratorului.
Urmează deci un concurs interesant și greu, care aliniază la start un număr record de concurenți, printre care campioni naționali și membrii ai loturilor naționale. Radu VLASIU sau Cristi DRAGOTA, deținătorii trofeului și care în acest ani evoluează în echipe diferite, vor avea mult de tras pentru a păstra Cupa Ligii la Bistrița.
Sper doar ca prognoza sa fie reala si nu doar probabila iar la ora concursului sa fie cald si bine. Ne vedem la Stolnici deci.

Sponsori
NEUMARKT, ABREVIS, RELAX SPINNING EXPERT, TASE LURES, BAMSE LURES, BUG LURES, LAVAZZA