[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text]

In urma celor 5 etape din cadrul Campionatului National de Spinning al Ligii Romane de Spinning a rezultat lotul national de spinning, care ne va reprezenta la Campionatul Mondial din 2019 din Africa de Sud. Astazi. intr-un interviu blitz va prezentam gandurile celor care au terminat pe locul intai, campionii nationali 2018, echipa Adrian Spiac – Andrei Sava

Care au fost, din punctul vostru de vedere, plusurile si minusurile sezonului recent incheiat?

Sa incepem cu plusurile.  Apar tot mai multe echipe noi in campionat, este urmarit de tot mai multe persoane si se bucura implicit de o mediatizare pe trend ascendent. Este cu siguranta un campionat foarte important si puternic la nivel European, cu o selectie exigenta a lotului, cu pescari care se adapteaza usor oricaror conditii.

Cele doua zile de antrenament in Delta sunt foarte binevenite. Egalizeaza sansele si permit celor aflati la distante mai mari sa concureze in conditii similare cu bastinasii. Speram ca pe viitor cele doua zile de antrenament sa se extinda la toate etapele.

Din pacate au existat si minusuri. Inca de la prima etapa s-a observat ca regulamentul de camere nu corespundea intrutotul cu ce s-a votat la Adunarea Generala din 2017 a LRS. Un lucru pe care cu siguranta il vom rectifica in urmatorul an competitional.

Profitand de acest lucru, unele persoane din fosta conducere au aplicat sanctiuni echipei noastre Sava & Spiac si echipei Boanta & Iorga, pentru lipsa unei parti mici din filmare, in conditiile in care toti pestii punctati au fost filmati. O sanctiune cu adresa, aplicata selectiv, data dupa termenul stabilit de regulament si care a creat un precedent periculos pentru urmatoarele etape. Sunt convins ca se va face totul pentru a se remedia astfel de scapari in viitor. Vorba aceea, invatam din greseli si mergem mai departe mai puternici, si noi si LRS.

Dar din aceste minusuri au iesit cel putin doua lucruri pozitive.  Destramarea echipei Boanta & Iorga pe fondul acestor decizii abuzive a dus la nasterea a doua echipe noi in campionat: Boanta & Arif si echipa  Iorga & Iercosan. Doua echipe foarte valoroase, care sunt convins ca vor face valuri in campionatul din 2019. Ambele cu doua barci noi Finval Rangy 510, care incet, incet devine cea mai populara barca din acest campionat.

Care a fost cel mai greu concurs? Daca ar fi sa puteti da timpul inapoi, ce ati schimba la concursul respectiv?

Cred ca cel mai greu concurs a fost Cupa Rapala-Storm de la Bicaz, cel putin cea de-a doua mansa, cand am prins pestii foarte rar. Am muncit enorm pana in ultima clipa,  fiindca stiam ca fiecare peste conteaza.

Si aici sinergia echipei si determinarea si-au spus cuvantul, reusind sa ramanem concentrati pana la final si sa nu pierdem podiumul.

Andrei Sava

Ce concurs v-a placut cel mai mult? De ce?

Putem spune ca Snagovul a fost cel ce ne-a placut cel mai mult. Pe fondul depunctarii de la Bicaz, ne-am propus sa castigam acest concurs.

A fost un concurs foarte dificil, cu pesti putini si mofturosi, exact genul de etapa pe placul nostru. Am mizat pe stiuca 100%, in detrimentul bibanului si a fost solutia castigatoare.

Nu am castigat, la final am terminat pe locul 2, devansati de prietenii nostri Rares Boeriu & Radu Vitorio, care im ambele manse au prins exact acelasi numar de pesti ca si noi, adica 10 stiuci in prima zi, si 8stiuci si un biban in a doua, dar in ambele zile au prins pesti mai mari ca ai nostri… Jos palaria!

In orice competitie sportiva, performanta inseamna sacrificii. Voi ce sacrificii ati facut? Cate zile ati dedicat pregatirii celor 5 concursuri?

Ne-am antrenat intre 3 si 4 zile la toate concursurile, excluzandu-le pe cele din Delta unde am participat strict la cele 2 zile de antrenament oficial.  Asta a insemnat deplasari cu o saptamana inainte de concurs, multe ore de condus, timp departe de familie, oboseala si costuri, evident. A meritat? Fara indoiala.

Daca vrei sa evoluezi exponential ca pescar, participa la cat mai multe concursuri puternice de pescuit. Vei invata la o etapa cat nu inveti in zeci de partide de pescuit de placere.

Ati avut un moment cheie in care ati schimbat ceva, care a dus la reusita? Care a fost acela?

Au existat mai multe asemenea momente, uneori si pe durata unei zile de concurs. Ca pescari de rapitori suntem intr-o permanenta cautare a solutiei castigatoare care sa ne aduca cei mai multi sau cei mai mari pesti. Drept urmare faptul ca am descoperit o noua naluca cand restul erau ignorate, o zona productiva dupa o pauza lunga fara pesti, sau un tip de recuperare care scoate pestii din apatie, toate acestea au fost momente cheie in cadrul unui concurs.

Un exemplu ar fi concursul de la Snagov, in care am observat ca stiucile ratate ataca si a doua, ba chiar a treia oara, daca schimbi naluci sau revii pe zona. In Delta au fost cateva zone similare care ne-au adus cele mai mari capturi, un “pattern” gasit la antrenamente.  La Bicaz, voblerele castigatoare cu anumite vibratii si culori, care evident se schimbau pe parcursul unei zile de pescuit.

Aceste momente cheie dau tot farmecul pescuitului de competitie. Momentele cheie fac diferenta.

Urmeaza Campionatul Mondial, care se va desfasura in Africa de Sud. Ce ganduri aveti fata de aceasta competitie?

Sa mergem, sa ne simtim bine, sa incercam sa invatam cat mai mult in timpul scurt pe care-l avem la dispozitie. Vom face tot posibilul sa aducem acasa un rezultat bun, cu toate ca statistica nu este de partea noastra. Sunt specii de pesti noi, la care majoritatea n-am mai pescuit niciodata.

Insa ne plac provocarile, mai ales cele extreme, asa ca ne vom pregati minutios si vom da totul pe apa.

Povestiti-ne un moment hazliu al acestui campionat…

Au fost cateva. Marea majoritate legata de pesti prinsi in ultimele minute ale mansei,  pesti ce ne-au propulsat considerabil in clasament. La 3 din cele 5 etape, respectiv Bicaz, Snagov si ultima etapa din Delta Dunarii, am prinsi pesti foarte importanti in ultimele minute ale mansei. Partea hazlie e ca de cateva ori chiar ne spuneam unul celuilalt ca urmeaza sa prindem si se intampla!

Spiac Sava

Ce sustinatori ati avut de-a lungul sezonului recent incheiat?

As incepe cu cel mai mare sustinator al nostru, familia.  Sotiile in special, stiu ce inseamna pentru noi acest campionat si au fost extrem de intelegatoare. Pe langa aceasta trebuie sa le multumim si prietenilor care au fost alaturi de noi si nu in ultimul rand multumim pentru sustinere in activitatea noastra sponsorilor: Normark Sport Romania, Finval Romania si ELTEX recycling. O mare parte din reusita se datoreaza echipamentului de foarte buna calitate pe care il folosim, de la barca, motor, sonare, pana la lansete, multinete, fire si naluci.

 

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]