Cupa Kosarom 2023 – în imagini și cuvinte

“Fiecare campion a fost la un moment dat un concurent ce a refuzat să se dea bătut.”

Sylvester Stallone

 

Devenit de-a lungul anilor, fără doar și poate, unul dintre cele mai frumoase și mai apreciate concursuri de pescuit din România, marele eveniment pescăresc de la Izvorul Muntelui – Bicaz s-a încadrat perfect în acest tipar și anul acesta

Astfel, în perioada 27-29 iulie 2023, la poalele unui Ceahlău care și-a scăldat, pe rând, fruntea ba în cețuri dense și nori grei de ploaie, ba în azurul imaculat al cerului senin și în lumina strălucitoare a soarelui de vară, peste o sută de pescari au luat startul la a doua etapă din CNSB – 2023 al ALRS: CUPA KOSAROM.

Strict tehnic vorbind, trebuie să amintim:

  • Organizatori: Clubul de Pescuit Kosarom, Asociația Club Sportiv Bucovina Fishing, Asociația Bass Hunter;
  • Parteneri media: The Fishing and Hunting Channel, Rădăuțiziar.ro (care a asigurat și transmisiunea live a tuturor festivităților), Zava̛ s Photo, Cromtel TV;
  • Locație festivități: Căsuțe Cazare Ponton Ceahlău, dl. Andrei Petru;
  • Sprijin din partea autorităților locale: Primăria Ceahlău;
  • Participanți: 53 de echipe a câte 2 pescari fiecare;
  • Director de concurs: Cîrstean Dinu-Florin.

Startul în cele două manșe s-a dat, ca în fiecare an, din zona Ceahlău.

Printre participanți am regăsit și un foarte tânăr pescar: Marc Ghindăoanu, precum și trei doamne pescărițe. Felicitări!

Concursul în sine a fost un concurs foarte greu, peștii manifestând inclinații cinice de necontestat la adresa concurenților.

O parte dintre pescari au reușit a descifra, chiar cu deplin succes, toanele mofturoșilor pești ai Bicazului, alții au avut mai puțin succes în acest sens, iar pentru unii dintre participanți misterul continuă și acum.

Desfășurat fără evenimente nedorite deosebite în cele două zile, concursul s-a încheiat sâmbătă 29 iulie 2023 la ora 15-00, iar, atunci când s-a tras linie, rezultate au arătat în felul următor:

Locul 1 – Herac Bogdan & Bucur Alexandru;

Locul 2 – Sebastian Fetele & Dincă Dorin;

Locul 3 – Zamfir Cristian & Orzan Adrian

CMMC concurs: șalău – 65 cm : Sebastian Fetele & Dincă Dorin;

CMMC clean: 35 cm – Costin Sandu & Marian Morcovescu.

Felicitări deosebite, domnilor!

 An de an, premiile de la concursul de la Bicaz devin tot mai mari, iar anul acesta valoarea totală a premiilor în bani a fost una foarte substanțială (notă: premiile în bani vor fi oferite câștigătorilor doar după omologarea video a rezultatelor), iar de premii în bani și / sau produse au beneficiat primele cincisprezece echipe din clasamentul final, existând, așadar, un număr mare de sponsori foarte generoși

Desigur că mai sunt încă multe lucruri de spus și de povestit despre acest concurs, dar cred că cel mai nimerit este să lăsăm fotografiile să vorbească de la sine.

Până la etapa a treia,  de la Snagov, fir întins tuturor!

Cîrstean Dinu – Florin

Fotograf: Corneliu Cîrdeiu (Rădăuțiziar.ro)