PREZENTARE ASOCIAȚIA LIGA ROMÂNA DE SPINNING

În data de 24 noimebrie 2007, cele mai importante nuclee de spining din România si-au dat întâlnire în Bucuresti pentru a organiza viitorul pescuitului de competitie. Atunci se naste ideea crearii unui organism care sa reuneasca toti pescarii de spinning organizati în cluburi sportive si care sa contribuie substantial la organizarea si cresterea indicelui de performanta în fenomenul competitional national.

Urmatorul pas definitoriu este întâlnirea de la Rasinari, judetul Sibiu, din 26 ianuarie 2008, când liga capata consistenta prin votarea unui statut, alegerea unei conduceri si trasarea unor obiective concrete pentru primul mandat anual, cum ar fi încheierea unui protocol cu AGVPS pentru tranformarea Turneului AVP în campionatul national de spinning, trimiterea lotului national la competitiile oficiale organizate de FIPS-CIPS sau organizarea unui lot de arbitri independenti, dotati cu logistica necesara prestarii activitatii de arbitraj la standardele impuse de o competitie la nivel national.

Cluburile membre ale LRS sunt totodata si organizatorii etapelor Campionatului National de Spinning din Barca al LRS. Pentru o prezentare detaliata a cluburilor membre, acceseaza sectiunea Membri de pe acest site.

Organizare

Actualmente, Liga Româna de Spinning are în componenta 20 cluburi sportive de pescuit, cu activitate preponderenta sau exclusiva de spinning, reunind un numar de aproximativ 300 de sportivi legitimati.

Organismul decizional al Ligii este Adunarea Generala, care reuneste toti presedintii cluburilor membre, iar cel executiv este Consiliul de Administratie, compus din presedintele ligii, vicepresedintele, presedintele Comisiei Tehnice de Disciplina si Arbitraj, trezorierul si secretarul ligii. Membrii Consiliului de Administratie sunt alesi anual prin vot direct dintre reprezentantii desemnati ai cluburilor membre.

LRS

Competitii

DIVIZIA BARCA - un circuit de concursuri open pe echipe de cate 2 sportivi. Având liste de participare deschise pentru toti pescarii, open-urile maresc nivelul de competitivitate, contribuind astfel la obtinerea performantei.

Campionatul national al LRS consista din 5 etape tematice, organizate de cluburile membre ale ALRS. Etapele vizeaza cele mai reprezentative specii de pesti rapitori din apele României: stiuca, salau, biban, clean si pastrav.

Fiecare etapa consta în doua manse, iar concurentii pescuiesc pe intreaga pista de concurs.

Alcatuirea clasamentului se face be baza masurarii pestilor. Toate competitiile sunt organizate în sistem Catch & Release.

DIVIZIA MAL - un circuit de concursuri open, in care se concureaza individual. Se pescuieste de pe mal, in special la pastrav, pe rauri de munte.