Loc de desfasurare: Italia, Borgo Cerreto
Clasament final: Locul 13
Componenta lot: Cristian ANGHELINA, Adrian ȘPIAC, Sorin MOLDOVAN, Sabin BUZATU, Ovidiu RISTIVAN
Sponsori lot: Neumarkt, Romtelecom-Dolce, Abrevis

Campionatului Mondial de pescuit cu naluci artificiale de pe mal a fost o competitie pe care italienii, gazdele ei, au dominat-o in cele doua manse. Putine echipe au putut sa le tina piept acestora, printre ele aflandu-se Slovacia, Croatia, Cehia sau Rusia. Experienta acestora si-a spus inca o data cuvantul.Baietii nostri au avut rezultate modeste per ansamblu, singurii care au reusit sa prinda mai bine fiind Sabin si Adi, adica exact cei care au participat si la editia de anul trecut din Croatia. Chiar daca nu se face primavara cu o floare s-a dovedit ca orice contact cu genul acesta de competitie este benefic si aduce experienta competitionala.

ZIUA 1
Prima zi de concurs a fost una dificila, Cristi si Sorin luand practic primul contact cu ceea ce inseamna, de fapt, pescuitul de pe mal la pastrav, in regim de campionat mondial. Din pacate ei nu au reusit sa puncteze in cate o mansa, fapt ce a contat destul de mult in clasament. Adi si Sabin au o zi mai buna in sensul ca se situeaza undeva in a doua treime a clasamentului reusind sa pacaleasca pastravii fie la rotativa, fie la un vobler care anul trecut castiga campionatul mondial si anume Smith Luna 47SP SH, un minnow cu bataie marunta, foarte stabil in curentul puternic al Nerei. La final ne situam pe locul al 13-lea, probabil unul care reflecta realitatea de pe rau si experienta noastra.

ZIUA 2
In mansa a doua, baietii se hotarasc sa faca o schimbare si Ovidiu il inlocuieste pe Sorin, poate si datorita randamentului mai bun din antrenamente al acestuia. Pentru cei fara experienta datele problemei nu se schimba foarte mult. Singurul care reuseste cu adevarat ceva notabil este Adi, care in mansele 3 si 4 reuseste doua locuri 2, nesperate, pescuind mai relaxat. Evident ca s-a prins mai putin fata de ziua precedenta cand pastravii populati dupa antrenamentul oficial au atacat cam tot ce misca prin apa.

Clasamentul final ne gaseste pe locul al 13-lea, acelasi ca in prima zi. Castigatorii acestei editii s-au numit Italia, Croatia si Slovacia, in aceasta ordine, italienii confirmandu-si statutul de favoriti si gazde.