Prieteni, va scriu aceste cuvinte de sub o piatra cu o greutate enorma ce ne apasa pe toti pe umeri… Am fost lasati fara cuvinte in fata crudului clasament. Cu toate ca nu am avut cele mai bune barci, vremea a fost mai ok decat ieri, iar primele locuri pe care echipele noastre au pescuit astazi au fost cele cu numarul cel mai mare de atacuri din zilele de antrenament. Logistica a fost perfecta, comunicarea excelenta, dar cu toate astea nu am reusit sa punctam cu nici o echipa 🙁

La primele 5 lanseuri ale diminetii, fratii German au prins o stiuca care nu a fost de masura si din pacate a masurat doar 44 cm. Au intins-o pe toate partile… atat era. Si au continuat sa isi vada de treaba increzatori. Langa ei, Cristi si Laurentiu stateau pe un loc in care au avut atacuri in ambele zile de antrenament, MULTE, dar din pacate intr-o ora de pescuit nu au reusit sa trezeasca intresul nici unei stiuci. A urmat apoi cotrobaiala atenta a fiecarui cotet gasit in antrenament, oricat de mic….NIMIC. In tot acest timp, ceilalti 4 oameni plasati strategic de jur imprejurul lacului, notam, filmam, fotografiam si comunicam TOT! Dupa aproximativ 3 ore de pescuit intens si foarte atent concentrat, ne-am dat seama ca pestii nu raspund la fel ca in antrenamente si alte echipe prind foarte rar cate un peste(de cele mai multe ori, sub masura). Comunicam permanent tot ce vedem si concluzia e clara: majoritatea echipelor pescuiesc cu minnow-uri mari la stiuca, iar un mic procent merg la doua capete si incecarca unul la biban cu gume de 5-7cm si al 2-lea om la stiuca inevitabil, minnow. Probabil s-au schimbat 50 de voblere prin barcile noastre, nici unu insa nu s-a dovedit a fi castigator.

Alte echipe au ales sa pescuiasca la biban intre ape, complet diferit de ce suntem noi obisnuiti, adica apa de 8-9m si bibani suspendati si in continua miscare pe 3-4 metri… pride-i daca poti! Au fost echipe care au pescuit 6 ore pe acelasi loc dupa biban, timp in care cea mai prolifica a prins 6 bucati, toti pe jig intre ape. Altele au pescuit drop-shot pe un platou mic in care apa nu avea 9m, ci 6m iar pestii erau putin mai jos iar rezultatul a fost cam la fel. Cei mai cu lectile facute insa, PE DEPARTE, au fost rusii. Echipa formata din Panchekhin Aleksander si Shanin Alexey au pescuit doar la stiuca si cu o alta abordare a locurilor… Pescuiau paralel cu malul, lansau cat puteau de departe, recuperau continuu (cu mici jerkuri) si greblau zona din 50 in 50 de cm. Sigur, ii ajuta si barca si antrenamentul de o saptamana facut pe lac, a fost un cumul de factori favorabili care a dat rezultat. Pescuiau la fel ca si toate celelalte echipe care au prins stiuca, cu minnow-uri, iar in total au avut 6 punctabile si 4 nepunctabile de care stim noi… or mai fi fost si altele. Iar ca sa va faceti o idee, urmatorii dupa ei au fost Lituania cu 9 pesti la general dintre care doar o stiuca si restul bibani. Noi am pescuit cu de toate peste tot si la stiuca si la biban, dar din pacate in afara de o stiuca sub masura si un biban scapat pe drum de Laurentiu, nu s-a lipit nimic.

Ca si statistica, s-au prins din cele 16 natiuni participante, 14 au prins peste. (Noi si Africa de Sud, suntem singurii cu gherla totala). Din 32 de echipe individuale, 22 au prins peste, iar ca fapt divers daca aveam cate o stiuca de 45cm de echipa, eram in primii 10 pe natiuni.

Noi ne plangem de lipsa pestelui acasa, dar in realitate Delta pe natural, este Meca pe langa baltoaca asta de 155ha, care a fost batuta si ras, batuta in ultimele zile. In fine… e nevoie si de putin noroc, sa punctezi la asemenea concurs.

Totusi, e si maine o zi. Si chit ca e o posibilitate mica, se poate ca multe echipe sa nu prinda si sa prindem noi, iar astfel sa mai salvam din rezultat, dar oricat de bine ar fi, locul 1 in clasamentul FIPSED din ultimii 8 ani, il vom pierde aici, in Estonia.

Ne pare rau ca v-am dezamagit si promitem ca maine sa facem tot ce ne sta in putere sa spalam rusinea. Dar ca sa incheiem cu o intamplare amuzanta din concurs, va aduc la cunostinta ca dintre toate cele 32 de echipe participante la campionat, 2 au fost sunate cu o ora inainte de finalul mansei si anuntate ca un membru al echipajului va trebui sa se prezinte dupa finish, la controlul anti-dopping… Primul a fost un rus, dar al doilea… nimeni altul decat al nostru Laurentiu “Gibilan” Andronic 🙂

Daca ieri va spuneam sa ne tineti pumnii, astazi va rugam sa ziceti un Tatal nostru pentru noi inainte de culcare, pentru ca e nevoie de ajutor divin ca sa ne mai ridicam in primele 10 locuri. Avem nevoie maxima de noroc. Desi am tras exact aceleasi barci ca si ieri, deci pana acum norocul nu a fost de partea noastra, suntem in continuare nerabdatori sa aflam ce ne rezerva ziua de maine, dar mai ales ce le rezerva celorlalte echipe.

Oricum ar fi si oricare va fi rezultatul final de la aceasta editie de mondiale, cu siguranta va fi cel mai prost rezultat al echipei Romaniei din ultimii 8 ani de zile, iar asta ne da de ganit la toti.

Noapte buna!