Campionatul Mondial de Spinning de pe Mal se va desfășura anul acesta în Polonia (Jelenia Góra), pe râul BÓBR, în perioada 22-27 mai. Pentru aceasta competiție România va fi reprezentata, în premiera, de primul lot selectat exclusiv de un Campionat Național de Spinning de pe Mal. Acesta este format din Sabin BUZATU (căpitan), Ionuț MARINUC (titular), Alexandru MARINUC (titular), Gabriel JUDEȚ (titular), Ovidiu OȘORHEAN (titular), Paul TRESTIAN (rezerva). Ei vor fi ajutați de pe margine de Mircea TEODORESCU si Radu VLASIU.
Prefața acestui campionat a fost însă un concurs-maraton (intitulat Întâlnirea de pe BÓBR) cu un număr dublu manșe (respectiv 16 manșe desfășurate de-a lungul a 4 zile ), ce s-a desfășura pe exact aceeași locație si în aceleași condiții de concurs identice în perioada 23-27 aprilie 2012. A fost cel mai bun prilej de pregătire a lotului național în care s-au pus la punct strategii, tehnici si năluci având în vedere ca în România va exista doar din acest an un Campionat National de Spinning de pe Mal asemănător competițiilor externe atât dpv al regulamentului cat si a condițiilor de pescuit.

Primele impresii.
Un drum lung este ceea ce iese în evidenta la început, în care plecam duminica după-masa si ajungem după o zi. Găsim aici o tara ceva mai evoluata dar cu ape curate si mult mai mult peste decât acasă.
Facem cunoștință cu râul si rămânem impresionați: maluri accesibile, apa curata si relativ adâncă pentru păstrăv, unde vedem si câteva exemplare frumoase.


Antrenamente
In prima zi avem dreptul la antrenamente unde prindem câțiva pești frumoși la rotative si ceva voblere. Se pare ca pestele este activ.

Concursul
Începe concursul propriu zis si încep manșa cu o grămadă de capturi dar vin si cu pești scăpați în drill, fire rupte si atacuri neterminate. Încep pescuitul cu rotative, pana un păstrăv mai frumos îmi rupe firul. Trec la următoarea nălucă ca eficacitate: Yo-zuri Aile, un vobler mic, cu o paleta în coada, imitație de păstrăv.

Următoarele manșe ale primei zile sunt dominate de gume care dau cel mai bum randament. Scap foarte mult la gume, pentru ca peștii sunt mari si nu sunt pregătit pentru asta. Ovidiu, Ionuț si Paul păcălesc cei mai multi păstrăvi la un vobler JDM adus de noi la recomandările lui Sava: Alexandra de la Anre’s.

În cea de a 2 zi încep prima manșă cu voblere fără rezultate spectaculoase. Singurul care face diferența este bine cunoscutul Smith Luna care se pare ca merge foarte bine în condiții de stres pentru ca la o recuperare liniara nu are vibrație aproape deloc, vibrațiile apărând însă la jerk-uri. Rămân impresionat. In ultimele manșe ale zilei singurele care dau randament si care îmi aduc un peste sunt tot gumele.

După 2 zile suntem convinși ca acest antrenament a fost vital si speram sa venim acasă cu temele făcute si  pregătiți pentru mai multe situații la mondiale care bat la ușă. Mai avem o zi si speram sa mai descoperim cate ceva pentru ca acest concurs local nu ne aduce un rezultat foarte bun.
Ultima zi nimeresc pe cel mai slab sector din punct de vedere al densități de peste. Dimineața organizatorul ne spune ca au încercat sa mai bage peste cu o seara înainte dar pana la urma mașina nu a mai venit. Începe ultima zi de concurs plecând iar penultimul, fapt pentru care nu m-am putut aștepta la locuri foarte bune. Cu toate astea nimeresc pe un loc la început cu apa mica dar care are un pic de vad pe partea cealaltă si iarba pe mal care intra pana în apa. Încep cu Smith Luna si la al 5-lea lanseu iau un peste , dar care scapă când sa îl pun în minciog. Nici nu știu cum sa ii zic: ghinion sau lipsa de experienta. Manșa se termina fără rezultate cu toate ca mai am ceva atacuri tot la gume darnu reușesc sa le finalizez. Aici am o problema pe care trebuie neapărat sa o rezolv pentru concursul din mai.

Concursul se încheie si noi terminam pe ultimul loc, în condițiile în care Rusia, Polonia si Cehia au concurat cu cate 3 echipe, iar celelalte cu cate 2.

După concurs mergem sa mai pescuim câteva ore în afara zonei de concurs si Paul descoperă un vobler de la Bunicu care face treaba buna (5 pești prinși pe locuri care noi luam doar 1 – 2 cu rotative sau alte voblere). Notam asta si dam comanda lui Bunicu câteva bucăți si pentru întâlnirea din mai.


Concluziile sunt trase. Ne întoarcem acasă cu foarte multe informații si o lista mare de cumpărături. Speram din toată inima sa facem o figura buna în mai. Ne pregătim intens pentru asta.

 

Au transmis pentru dumneavoastră, de la fata locului: Gabi, Paul, Ovidiu si Ionuț

Echipa de Spinning a României dorește sa mulțumească sponsorilor: ABREVIS, BERTI LURES, JAXON, STROFT, AMPER GRUP SRL, AWP IMPEX, CIONCA GODINCA SI ASOCIATII, MARIFLOR, Municipul Gherla, PLAST TEH, QUANTUMPHARM, RAAL MALL LOGISTICS SRL, WINTERCOM.