[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text]

A patra editie a Jocurilor Olimpice dedicate pescuitului sportiv se desfasoara in aceste zile in Africa de Sud si se afla sub tutela CIPS (Federatia Internationala de Pescuit). Nu gresim cand spunem “Jocuri Olimpice” deoarece este ocazia in care toate stilurile de pescuit sportiv se desfasoara in aceeasi perioada, in aceeasi tara.

Acestea vor avea loc intre 9 si 17 februarie, deschiderea urmand a se face la Johannesburg. Romania va fi reprezentata de loturile de crap si spinning din barca, concursul de spinning urmand a se desfasura pe barajul Loskop, langa orasul Groblersdal, si va conta ca a 12-a editie a Campionatului Mondial de pescuit la rapitori, din barca.

Anul acesta, in urma desfasurarii Campionatului National de Spinning – Divizia Barca, organizat de Liga Romana de Spinning in colaborare cu AGVPS (Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor din Romania), lotul va fi format din 3 echipe, campionii nationali Adrian Spiac – Andrei Sava, alaturi de Eugen German – Petre German si Cosmin Schiopu – Silviu Haran. Din lotul Romaniei mai fac parte capitanul si managerul lotului, Rares Boeriu si David Neacsu, sponsor deosebit de important, prin magazinul Himalaya si sustinator permanent al echipelor nationale de pescuit la rapitori si Robert Boanta, de asemenea sponsor al lotului si Campion Mondial cu echipa Romania in Rusia 2017.

Aceasta deplasare nu ar fi fost posibila daca alti sponsori ai echipei nationale nu ar fi sustinut-o. DIGI, Stilcon, Marele Pescar, Givadi, Relax Lures, Decathlon.

Primele zile de antrenamente pentru baietii nostri au insemnat adaptarea la pista de concurs, dar mai ales la speciile de pesti din lac. Campionatul Mondial va avea un caracter unic in Africa de Sud deoarece speciile de pesti care populeaza lacul sunt practic necunoscute pescarilor nostri, cu exceptia bassului, si acesta destul de putin pescuit de noi: Black Bass, Blue Kurper, Largemouth Yellowfish, Paper Mouth, Red Breast Tilapia, Sharptooth Catfish si Smallmouth Yellowfish. Dupa 3 zile de antrenamente neoficiale, putem spune ca avem sperante mari deoarece aproape toate speciile “exotice” au fost prinse de echipele noastre.

Vremea din Africa de Sud este extrem de calduroasa, acesta fiind inca un subiect de adaptare pentru baietii nostri, insa echipamentele de protectie oferite de sponsorii lotului, Buffuri, palarii si camasi speciale anti-UV ii vor face sa se concentreze numai pe pescuit.

antrenamente-ziua3 (11)

[ngg src=”galleries” ids=”4″ display=”basic_thumbnail”]Chiar daca legaturile la internet nu sunt demne de un Campionat Mondial, incercam sa va tinem la curent cu evolutia alor nostri, atat aici pe blgul LRS, dar mai ales pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/pg/LRSpinning

***

Jocurile Olimpice se pot urmari pe site-ul oficial ww.fishingworldgames2019.co.za sau pe pagina de Facebook dedicata www.facebook.com/sportfishingworldgames

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]