Echipa Baracuda a obtinut la finalul Campionatului National de Spinning al LRS 2020 locul al treilea. Astazi, va propunemun interviu in care baietii ne vor povesti cum a fost pentru ei anul 2020.

Cum vi s-a parut aceasta editie de Campionat National, avand in vedere conditiile speciale in care s-a desfasurat?

Vasile Jarda: Daca la inceputul pandemiei eram convinsi ca etapele din cadrul campionatului din acest an nu se vor mai tine, dupa multe discutii si curaj, impreuna cu presedintele Ligii, domnul Ciprian Hrisca si mare parte din pescari am hotarat de comun acord sa incercam, respectand toate regulile pandemiei, sa tinem totusi o etapa sau doua. A fost un real succes sa poti origaniza toate etapele in aceste conditii dificile. Este meritul tuturor concurentilor care s-au conformat regulilor pandemiei, si-au asumat riscul si au participat la concursuri .

Pavel Calance: Campionatul a fost foarte bine organizat, cu respectarea tuturor regulilor pandemice, toti concurenții au fost responsabili și numărul lor nu a scăzut fata de anul 2019.

Care a fost cel mai greu concurs? Daca ar fi sa puteti da timpul inapoi, ce ati schimba la concursul respectiv?
Vasile Jarda: Cel mai greu concurs a fost prima etapa din Delta Dunarii. Ne-am antrenat cateva zile doar la stiuca si nu am inteles nimic, drept dovada ca nu am reusit sa prind niciuna in timpul concursului. Ce as schimba? As da mai multa importanta bibanului, in acea etapa nu l-am crezut asa de important.

Pavel Calance: Prima etapa din Delta Dunării, în care după 6 zile de pescuit exclusiv la stiuca, 10 ore pe zi, am prins o stiuca și colegul meu a avut o singura urmărire a nălucii, tinand cont ca în etapa respectiva din 96 de concurenți, în 2 zile, s-au prins 8 știuci. Dacă ar fi sa schimb ceva din concursul respectiv as pescui și în antrenament și in concurs exclusiv la biban.

Ce concurs v-a placut cel mai mult si de ce?
Vasile Jarda: Imi plac foarte mult concursurile de pe lacul Snagov. Din punctul meu de vedere aceasta pista este cea mai completa, comparativ cu celelalte locatii. Pestii sunt foarte greu de prins, structurile si vegetatia iti dau mari batai de cap, asa ca trebuie sa te adaptezi continuu.

Pavel Calance: Cel de pe lacul Bicaz deoarece este o pista de concurs imprevizibila, scade și urca apa pe înălțime foarte repede, zilnic este ceva nou. După ce intri în concurs constați ca, comparativ cu antrenamentele, nu mai coincide nimic.

In orice competitie sportiva, performanta inseamna sacrificii. Voi ce sacrificii ati facut? Cate zile ati dedicat pregatirii concursurilor?
Vasile Jarda: Nu stiu exact cate zile am petrecut la antrenamente, dar la fiecare etapa am avut minim 3 zile. Fiecare dintre noi, care are un loc de munca, stie ca zilele de concediu sunt limitate, iar eu aproape pe toate le-am dedicat concursurilor, dar atunci cand o faci din pasiune uiti de sacrificii. Au fost destule zile cand am dormit in masina. 

Pavel Calance: Zilele plecate de lângă familie, cei mici sunt atașați foarte mult de mine. Când vine vorba de pescuit și nu înțeleg încă de ce nu pot veni cu mine la concurs și bineînțeles toate zilele de concediu.

Ati avut un moment cheie in care ati schimbat ceva, care a dus la reusita? Care a fost acela?
Vasile Jarda: In ultima etapa din delta, seara, inainte de a doua mansa, am stabilit sa verificam la prima ora locurile cu stiuca si apoi sa completam cu biban. Inainte de start ne-am sucit si am hotarat sa ne facem mai intai o medie buna la biban si apoi sa mergem la stiuca, a fost o decizie buna, rezultatul ne-a urcat pe locul 3.

Pavel Calance: In a doua manșa de la Bicaz, ajungând pe locul știut din antrenament am constatat ca era ocupat. Plecând înspre alt loc, uitându-mă în spate, am văzut ca barca pleacă de pe acel loc și am hotărât sa ne întoarcem, chiar dacă a fost pescuit locul. La primul lanseu am prins cel mai mare clean din manșa a doua.

Povestiti-ne un moment hazliu al acestui campionat…
Vasile Jarda: Da, am unul foarte hazliu. Inainte de concursul de la Valea Argovei, care a fost si primul impreuna cu Pavel, ne-am cumparat costume Waterproff de la o foarte cunoscuta firma din domeniu. Stiam ca o sa ploua, iar noi pe perioada concursului am dormit in masina si valizele cu haine le tineam langa masina, intr-un cort mic. Am intrat in antrenamentul oficial foarte increzatori si a venit ploaia, destul de puternica. Dupa doua ore eram uzi pana la piele, ploaia a trecut prin costumele renumite, asa ca ne-am dus la cort sa ne schimbam, cu ce? Apa trecuse pe sub cort si mi-a udat toate hainele din valiza. Pavel avea o gentuta in masina, cu un tricou si o pereche de panaloni scurti. M-am scimbat in ele si am pornit caldura la maxim sa ne uscam. A fost destul de complicat, dar pina la urma a iesit bine.

Pavel Calance: In a doua manșa în Delta Dunării am simțit o trăsătură, am înțepat și i-am spus colegului meu sa se pregătească deoarece firul pleca puternic în lateral, când a ajuns “captura” la suprafață era de fapt un stuf, cu tot cu rădăcina.

Ce sustinatori ati avut de-a lungul sezonului recent incheiat?

Vasile Jarda: Participarea la concursuri implica si eforturi financiare destul de mari. Fara bani e greu sa obti rezultate. Cel mai mare sustinator al nostru a fost Baracuda Romania si nu in ultimul rand Pescarmag, care a avut si el un aport la bugetul echipei, fapt pentru care le multumesc. Tin sa le multumesc tuturor celor care s-au gandit la noi si ne-au tinut pumnii de-a lungul campionatului.

Pavel Calance: Familia, colegii din clubul din care fac parte, prietenii și colegii de munca. Mulțumesc tuturor sponsorilor, au contat mult pentru noi, iar fără ajutorul lor sacrificiile erau mult mai mari.