Echipa formată din ELVIS VIGU & DANIEL DINU a terminat pe poziţia a treia a podiumului Campionatului Naţional de Spinning din barcă. Am stat de vorba cu baietii pentru a le afla gandurile, acum la finalul anului

DE PE PODIUM ADUNATE

de vorbă cu ELVIS VIGU şi DANIEL DINU

Locul III CNSB – 2021

“Abilitatea este ceea ce ești capabil. Motivația determină ceea ce faci. Atitudinea determină cât de bine o faci.”

 Lou Holtz

Campionatul de Spinning din Barcă 2021, organizat de către ALRS, a fost campionatul care a adus la linia de start, în cele patru etape ale sale, cei mai mulţi concurenţi de până acum. Acest lucru, coroborat şi cu dotările tehnice tot mai performante ale competitorilor, au ridicat foarte mult ştacheta competiţiei naţionale numărul unu a pescarilor la spinning din barcă din România.

Campionatul a ţinut vie atenţia tuturor celor interesaţi de fenomen de la prima şi până la ultima lui etapă, acest lucru fiind posibil şi prin buna sa mediatizare, mediatizare care a fost făcută în modul cel mai corect şi profesionist cu putinţă de către F&H Channel şi LIVE Streaming, cei care au realizat transmisiuni live, interviuri şi emisiuni TV foarte interesante, frumoase şi apreciate de public, la fiecare din cele patru etape.

La finalul campionatului, după o luptă foarte strânsă, decisă în ultima etapă, cea de la Snagov, echipa formată din  ELVIS VIGU & DANIEL DINU (cu un total de 94 puncte) a terminat pe poziţia a treia a podiumului, urmând a face parte din lotul naţional de spinning din barcă al României.

În continuare, cei doi pescari sportivi ne vor relata cum au văzut, simţit şi trăit campionatul de anul acesta, ei având deosebita amabilitate de a ne răspunde la câteva întrebări.

Felicitări pentru rezultatul obţinut în Campionatul Naţional de Spinning divizia barcă 2021, campionat organizat de către Liga Română de Spinning! Felicitări pentru munca depusă!
R: E.V: Multumim! A fost norocul incepatorului 🙂 Glumesc! Speram sa fim prezenti la cat mai multe astfel de competitii. Pentru noi, fiecare etapa este un motiv de bucurie, iar participarea la concurs este un sentiment unic.
R: D.D.: Multumim frumos !

Câteva cuvinte despre voi, ca şi echipă, dacă doriţi să ne spuneţi! De când vă cunoaşteţi, de când concuraţi împreună, concursuri la care aţi participat, rezultatele obţinute, etc. Un scurt istoric al vostru, să îi zicem aşa.
R: E.V.: Am crescut impreuna in acelasi cartier, amandoi facem parte din gasca aia de neastamparati, care bateau apele in lung si-n lat, de dimineata pana seara. Avem impreuna multe amintiri frumoase, unele de-a dreptul comice. Iar in evolutia noastra ca pescari pot sa spun ca nu am sarit nicio etapa in procesul de dezvoltare. Am inceput sa pescuim cu bete din stuf, copii fiind, pana am ajuns aici unde suntem astazi. Eu particip la competitii din 2014, iar pe Dani l-am convins sa vina la campionat prin 2017.
Ne completam foarte bine. Amandoi acoperim aproape toate tehnicile de pescuit la rapitori. Dani are un stil de pescuit precis, riguros si enervant de calm uneori. Eu sunt mai exploziv, pescuiesc in forta si imi place sa alerg dupa pesti mari. Uneori te ajuta lucrul acesta in competitii, alteori nu.
R: D.D.: Ne cunoastem de mult timp, lucru benefic dealfel pentru prietenia noastra si pentru ceea ce am realizat impreuna. Am participat la multe partide de pescuit impreuna, iar in anul 2017, Elvis mi-a propus sa particip la o etapa de pescuit din Delta Dunarii si de atunci am descoperit si placerea de a participa la astfel de concursuri. Tot timpul am fost aproape de podium, dar cea mai buna clasarea a noastra a fost in 2021 cand am iesit pe locul 4 la Snagov

Care este starea voastră de spirit acum când s-a tras linie peste tot ceea ce a însemnat anul 2021 din punct de vedere al pescuitului de competiţie? Cum vă simţiţi să fiţi pe podium la finalul campionatului?
R: E.V.: Este o bucurie, desi nu am realizat lucrul acesta imediat dupa terminarea campionatului. Dupa ultima etapa, i-am spus lui Dani ca suntem in lotul Romaniei si ca plecam la mondiale, iar el mi-a raspuns ”Bine, bine! Strange odata echipamentul acela si hai sa mergem!“ Eram inca sub presiunea concursului. Pentru noi este o onoare sa reprezentam Romania la un campionat mondial si o sa facem tot ce ne sta in putinta sa ne intoarcem cu rezultate bune.
R: D.D.: Starea de spirit este de optimism privind participarea la Campionatul Mondial din Polonia, mai ales ca ne-am straduit sa ocupam un loc pe podiumul de calificare. Lupta a fost foarte dificila in toate cele 4 etape de concurs din 2021 pentru ca am avut de infruntat competitori cu mult mai multa experienta decat mine.

A fost vreo etapă anul acesta în care să puteţi spune că totul a mers conform planului dinainte stabilit? Dacă da, şi dacă nu e un secret, ne puteţi spune care a fost aceasta?
R: E.V.: Trebuie sa recunosc faptul ca la fiecare etapa am avut parte de surprize. Cea mai predictibila, pentru noi, a fost Valea Argovei pentru ca pe baltile de campie avem o mai mare experienta. Nici o etapa nu a fost usoara si dificultatea s-a vazut in rasturnarile de situatie de la o zi la alta si chiar pe parcursul unei zile.
R: D.D: In niciuna dintre cele 4 etape, planul de acasa nu s-a potrivit cu realitatea de pe apa. De fiecare data, am modfiicat strategia din mers, secretul fiind asadar, capacitatea de a te adapta noilor conditii

Dar o etapă în care să fi mers totul pe dos?
R: E.V.: Din punctul meu de vedere, etapa din Delta de anul acesta ne-a incurcat planurile cel mai mult. Desi trebuia sa fie o etapa pe “mana noastra“, lipsa antrenamentului si conditiile meteo si-au spus cuvantul. Dupa prima zi de concurs a trebuit sa regandim totul de la zero: naluci, localizare, abordare…Am schimbat in totalitate strategia de concurs si ne-am adaptam din mers.
R: D.D.: O etapa dificila pentru mine a fost cea de la Bicaz, unde la antrenament s-a prins foarte bine, iar in concurs pestele nu a mai raspuns, mai ales in mansa a 2-a. Dar am reusit pana la urma sa ne mobilizam si sa facem un rezultat bun.

Revenind la viaţa sportivă a pescarului de competiţie, ce sacrificii presupune ea? Cât timp aţi pierdut voi pe drumuri şi la antrenamentele pe pistele de concurs, departe de casă, anul acesta?
R: E.V.: Amandoi avem job-uri cu grad de incarcare mare si acest lucru ne dezavantajeaza putin, pentru ca nu putem petrece foarte mult timp pe apa, asa cum ne-am dori. In schimb, incercam sa ne organizam cat mai bine in preajma concursurilor si sa fim cat se poate de eficenti in zilele de antrenament.
R: D.D.: Cand faci ceva din pasiune, greutatile intampinate indiferent de natura lor nu mai reprezinta obstacole de netrecut. Pentru cei care nu ma cunosc, inca mai am familie, sotie…

Care consideraţi că a fost (şi este) cheia succesului echipei voastre?
R: E.V.: Am spus-o de mai multe ori: o echipa trebuie sa functioneze ca o masina. Fiecare sportiv trebuie sa-si faca partea lui de munca foarte bine. Este important ca in barca sa fie o atmosfera de unitate si intelegere, dar uneori e bine sa mai si radem
R: D.D.: Succesul este dat de sudarea echipei, coordonarea ideilor si timp suficient alocat pentru partide de pescuit de calitate.

Ce susținători ați avut de-a lungul sezonului recent încheiat?
R: E.V.: Pentru mine cel mai mare sprijin a fost fratele meu Eduard. El mi-a spus tot timpul sa merg inainte, indiferent de rezultat si asta am si facut
R: D.D.: Sustinatorii sunt, ca de obicei, familia si prietenii apropiati.

Cum vi s-au părut ceilalţi competitori de anul acesta? Dar întregul campionat, în ansamblul său?
R: E.V.: De la un an la altul se inscriu tot mai multi participanti in CN si odata cu asta creste si nivelul competitional. Mie imi place sa vad cum se dezvolta acest fenomen si mi se pare un lucru pozitiv. Un campionat puternic va livra intodeauna sportivi de valoare pentru competitiile internationale. In acelasi timp, cred ca trebuie sa regandim si pistele de concurs. Cu cat numarul participantilor este mai mare, cu atat suprafata de concurs trebuie sa creasca si ea
R: D.D.: Avand in vedere situatia pandemica prin care trecem cu totii, am avut parte de un Campionat cu lucruri bune si mai putin bune. Insa ceea ce conteaza cel mai mult este faptul ca s-a reusit organizarea si desfasurarea campionatului cu 4 etape, lucru pentru care multumim organizatorilor si sponsorilor. Este interesant faptul ca la etape au participat mult mai multe echipe decat de obicei, formate din concurenti bine pregatiti si dintre care unii cu experienta de necontestat.

Tragem cu toţii speranţa ca în anul 2022 Campionatul Mondial de spinning din barcă, din Polonia, acolo unde, alături de celelalte două echipe româneşti (Vasile Jarda & Pavel Calance şi Eugen & Petre German) veţi reprezenta ţara noastră, se va desfăşura. Ce sentimente trăiţi vis-a-vis de acest mare eveniment internaţional de pescuit şi ce așteptări aveţi voi de la el?
R: E.V.: Speram sa facem o figura frumoasa in Polonia pentru ca avem un lot bun, cu pescari experimentati. Cu putin noroc, putem obtine o performanta buna.
R: D.D.: Fiind primul eveniment de acest fel la care voi participa, sunt bineinteles emotionat, insa astept cu nerabdare sa particip si sa pot sa ajut echipa Romaniei.

Mulţumesc foarte frumos! Iar la încheiere, un gând pentru cititorii noştri, dar şi pentru viitor, vă rog!
R: E.V.: Incercati sa pescuiti intr-un mod civilizat si responsabil. Pentru a evolua ca sportiv, trebuie sa te intrebi,unde ai gresit si ce ai invatat nou de la fiecare partida de pescuit. Bucurati-va de momentele petrecute in natura si aveti curajul de a eliberatera pestii prinsi.
Iar in final, cine-i cel mai bun sa castige!
R: D.D.: Pentru toti cititorii nostri si nu numai, va doresc sanatate multa, sa trecem cu bine peste situatia actuala si sa ne vedem cat mai des pe apa.