ACOLO UNDE SE AVÂNTĂ PEȘTII = CUPA BICAZ 2024 în imagini și cuvinte = „Dacă nu te provoacă, nu te va schimba.‟ Fred Devito Și cât de mult a provocat Bicazul anul acesta pescarii, numai ei știu…. A scrie în stil pur gazetăresc despre un anumit eveniment sportiv, nu fac excepție de aici nici concursurile…
ACOLO UNDE SE AVÂNTĂ PEȘTII
= CUPA BICAZ 2024 în imagini și cuvinte =
„Dacă nu te provoacă, nu te va schimba.‟
Fred Devito
Și cât de mult a provocat Bicazul anul acesta pescarii, numai ei știu….
A scrie în stil pur gazetăresc despre un anumit eveniment sportiv, nu fac excepție de aici nici concursurile de pescuit, este un lucru mai mult decât facil. Scrii și descrii ceea ce ai văzut, ceea ce s-a întâmplat acolo, desfășurarea evenimentelor, etc, și cam atât. Greul începe abia în momentul în care vei încerca să surprinzi și să redai cât mai exact multiplele și diversificatele trăiri ale concurenților, încleștările de moment din sufletele și din mințile lor. Nici măcar interviurile de după încheierea concursului nu vor putea descrie senzațiile și trăirile brute avute de concurenți în timpul competiției deoarece odată cu trecerea timpului nervii se relaxează, adrenalina se potolește și intervine în mod cert și subiectivismul.
Eu unul, fiind pe deplin conștient de faptul că FILOSOFIA EMOȚIILOR este un capitol tabu pentru mine deocamdată, mă voi strădui în rândurile care urmează să vă prezint o succintă descriere, cât mai apropiată de adevăr cu putință, a ceea ce s-a întâmplat pe Lacul Izvorul Muntelui în perioada 25-27 iulie 2024 la CUPA BICAZ.
Campionatul național 2024, organizat sub egida Asociației Liga Română de Spinning, a dat întâlnire celor mai buni pescari români din domeniul spinningului din barcă la poalele Ceahlăului, cu ocazia etapei cu numărul doi.
Organizatorii de etapă: Asociația Club Sportiv Bucovina Fishing și Asociația Bass Hunters au propus participanților un concurs pe minunatul lac montan – Izvorul Muntelui – Bicaz – în care speciile punctabile au fost cleanul (min. 20 cm), bibanul (minim 20 cm) și șalăul (minim 40cm).
Așa după cum am amintit și mai sus, numele competiției a fost CUPA BICAZ 2024.
La ea au luat startul un număr de treizeci și opt de bărci.
O echipă a fost mixtă (soț & soție) și trei echipe au avut în componența lor și minori. Un semn foarte bun pentru viitorul acestui fenomen, zic eu.
Vremea a fost destul de capricioasă, mai ales în ziua antrenamentului oficial și în prima zi de concurs, atunci când a fost și soare, a și plouat în reprize, a mai suflat puțin și vântul, dar totuși nu au existat probleme meteorologice grave.
Diferența dintre măiestria pescarilor s-a văzut din plin în modul cum au reușit, sau nu, aceștia să stimuleze mofturoșii și reticenții pești din acele zile ai Bicazului să le atace nălucile.
Toată această activitate febrilă a pescarilor de căutare a peștilor punctabili în concurs a fost surprinsă pe peliculă și imortalizată în fotografii superbe de către dl. Corneliu Cîrdeiu – Radautizir.ro.
Festivitățile: ședința tehnică, analiza rezultatelor parțiale, interviurile cu sportivii, precum și festivitatea de premiere s-au desfășurat în aceeași locație deosebită ca și în ultimii ani, locație pe care ne-a pus-o la dispoziție domnul Andrei Petru din loc. Ceahlău, căruia îi mulțumim foarte frumos!
(https://www.turistinfo.ro/ceahlau/cazare-ceahlau/casute_debarcader-c124749.html)
Tot la capitolul mulțumiri trebuie să nu uităm de faptul că autoritățile locale, Primăria Ceahlău, dar și ISU Neamț, Politia Neamț, Poliția Transporturi Neamț, Jandarmeria Neamț, Căpitănia Portului Bicaz, AJVPS Neamț, toate au dat o mână importantă de ajutor la organizarea în cele mai bune condiții a concursului.
Desfășurarea ostilităților, adică realizările competitorilor, au putut fi urmărite de cei doritori în timp real pe telefoanele mobile prin intermediul aplicației „Predator Challenge”
Sponsorii evenimentului au fost:
Rotmac eco, Fishtec – europe.eu, PescarMag.ro, B&b, Berti Lures, Beelan Honey Bucovina, Kosarom, Avi-Top, Tipografia Celestin, Serigrafando, Fântâna Mare, Octavian Torescu Custom Rods, Fahrenheit, Boats Tunning, RAM Mounts.
Pe podiumul clasamentului final al concursului au urcat același echipe ca și la prima etapă de anul acesta, cea din Delta Dunării, și anume:
Locul I – Bogdan Dirinea & Cristi Rizea;
Locul II – Vasile Jarda & Pavel Calance;
Locul III – Bucur Herac & Ștefan Părăoanu;
CMMC– Bucur Herac & Ştefan Părăoanu – șalău – 93 cm.
Director de concurs a fost domnul Cîrstean Dinu-Florin.
Organizatorii au reușit să pună pe picioare un eveniment frumos și care a fost lipsit de incidente și accidente de orice fel.
Următoarea etapa din cadrul CNSB al ALRS 2024, CUPA ARROW, se va desfășura în Delta Dunării, în perioada 12-14 septembrie 2024, și va avea ca organizator Clubul de Pescuit Sportiv Drill.
Fir întins tuturor pe mai departe!
Dinu-Florin Cîrstean