Campionatul Mondial de spinning, Irlanda 2013 – mansa 2

Startul s-a dat la timp, la 9:30, cele mai multe barci s-au indreptat spre lacul mare din aval unde, ieri, s-au prins majoritatea stiucilor. Rusii, care ieri au stat 90% din timp in zona hotelului, au pornit si ei in jos cot la cot cu echipele noastre.

Barca Boanta/Sabin s-a pozitionat pe aceeasi zona pe care au pescuit ieri si au punctat rapid cu o stiuca. Imediat cercul ”urmaritorilor” s-a strans in jurul lor, fiind rapid inconjurati de cate o barca a irlandezilor, italienilor si a sud-africanilor. Spiac/Adelin s-au pozitionat si ei pe o zona buna din apropiere, astfel incat era un contact vizual intre echipele noastre.

Cum ne asteptam, ai nostri au avut cea mai buna pozitie si au reusit rapid sa aduca la barca cateva stiuci punctabile, jumatatea mansei prinzandu-i cu sase stiuci si un biban pe foaia de concurs, cu o diferenta clara fata de celelate barci din jurul lor care aveau 3bucati (italienii), doua (irlandezii) si respectiv una (sud-africanii). Am mai aflat de la ceilalti capitani prezenti ca ucrainenii au 2 stiuci la o barca si gherla la cealalta, letonii la fel, gherla la o barca si 2 pesti la cealalta. A doua echipa a irlandezilor a trecut de doua ori prin fata hotelului, deci probabil nu a prins prea mult in zonele pe care le-a incercat.

Spiac/Adelin aveau trei bibani si una sau doua stiuci scapate si s-au hotarat sa schimbe zona. Nu am aflat nimic de rusi, polonezi, francezi, cehi si unguri, dar nu cred ca ne influenteaza prea mult rezultatul lor. Mai interesant ar fi fost sa stim ceva de Belarus, LituaniaAdelin boanta Sabin Spiac Boanta:Sabin francezii Ingus(latvia) Liviu si un concurent si Anglia, cu care ne batem direct, dar nimeni din staff-ul lor nu era prin preajma.

Cu o ora inainte de final Boanta/Sabin au 6 stiuci si 10 bibani, iar Spiac/Adelin au doua stiuci si 3 bibani.

Shanin (rusia) tocmai a prins inca o stiuca in fata hotelului, ceea ce ne-a rasucit putin cutitul in rana, desi nu ne influenteaza prea mult. Se pare ca rusii au acum 4 stiuci la barca lui Shanin si doua la cealalta.

Mai este o jumatate de ora. Ultimele informatii spun ca rusii au 5 stiuci intr-o barca si 2 in cealalta, italienii au 5 stiuci in barca 1 si 2 stiuci plus 9 bibani in barca 2, deci si la varf lupta se da la centimetri. In continuare nu stim nimic de irlandezi si lituanieni, de englezi am aflat ca nu au prea prins, ucrainenii stau mai rau ca noi (2 stiuci+8bibani/2stiuci).

Finalul mansei ne gaseste cu 6 stiuci si 11 bibani la echipa Sabin/Boanta si 2 stiuci cu 5 bibani la barca Spiac/Adelin. Stam bine, dar trebuie sa vedem ce au punctat cei cu care ne batem direct.

Irlandezii vin repede la mal si aflam ca au gherla intr-o barca si un rezultat bun la cealalta, se pare ca i-am depasit… Ucrainenii au ramas slabi, inca un plus pentru noi…Bielorusii nu stau foarte bine…Nici Sud-Africanii nu ne-au depasit…Englezii stau prost si ei…O barca a Lituanienilor a sosit si nu stau grozav, dar ceilalti intarzie… Este 16:30 si a doua barca a lor nu a ajuns inca… Speram ca nu au prins mult, desi Adelin si Spiac i-au vazut pe drumul de intoarcere si fluturau cele doua foi de arbitraj in semn de bucurie…Probabil vor fi penalizati pentru intarziere…

Au ajuns lituanienii si au foarte multi pesti, din nou. Stewardul spune ca a avut probleme cu motorul (desi au venit ”blana” la mal), au scapat de penalizare dar ceva nu prea este in regula. Mai mult de jumatate din mansa au pescuit langa ai nostrii si aveau doar un peste, au disparut doua ore si vin cu foile pline (la fel ca in prima zi). Probabil o sa facem o contestatie…La primele discutii stewardul se jura(!) ca nu a fost nimic in neregula, dar nu-si aminteste ordinea pestilor trecuti pe foaie. Un lituanian arata poze cu un biban (de 45, zice el). Din punctul meu de vedere, asta nu schimba situatia. N-am spus ca n-au prins nimic, dar nu credem ca au descoperit un loc, brusc (daca-l stiau dinainte n-ar fi stat jumate de mansa pe un loc prost!), unde pestii erau adunati si se hraneau in ”draci”, cand niciuna din celelalte echipe n-au gasit vre-un loc unde sa fie pestii adunati si cu apetitul crescut. Se mai gaseste si unul din unguri sa spuna ca a vazut echipa lituaniei prinzand ceva… Case closed! Au scapat de penalizare si au ramas si cu foile pline, nu exista nicio dovada ca n-au prins.

Asteptam calcularea centimetrilor. Ca numar de pesti stam foarte bine, dar o stiuca de 108 (cum a fost cea a italienilor din prima mansa) este cat doua punctabile, de 54. In cele cateva secunde in care stewarzii inmanau foile arbitrului central nu a fost timp sa vedem si dimensiunile pestilor, abia daca am apucat sa vedem numarul lor. Acum lupta se da la centimetri. Este ora 17:00, rezultatele se vor afisa la 19:00. Nu mai avem mult de asteptat. Mergem sa refacem calculele si sa faca baietii un dus, ne asteapta festivitatea de premiere si banchetul de final, indiferent de rezultat.

Este 18:30, calculele noastre spun ca vom fi maxim pe locul 4, minim pe locul 3. Nu este un rezultat rau locul 4, dar este o diferenta enorma intre el si locul 3.

Emotii mari!

Suna telefonul lui Boanta si Ilie il felicita pentru podium…S-au afisat deja?

Spiac nu se bucura, a mai fost odata vicecampion mondial, de la afisare pana la festivitate, dar a primit doar bronzul pe podium. Fug sa vad rezultatele!

Asa e! Suntem afisati pe locul 3 la natiuni. Verific rapid punctajele si nu vad niciun baraj posibil, am castigat mansa si suntem la 3 puncte de Belarus (locul 4) si la 6 puncte de Lituania(locul 5). Nu se mai poate schimba nimic! Ii sun pe baieti si-l aud pe Spiac strigand! Avem inca un podium!

Hai Romania!

rezultate mansa 2

Rezultate finale

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.