Mondiale – Spining din barca, Ukraina 2012

Mondiale – Spining din barca, Ukraina 2012

Anul acesta gazda campionatului mondial de spining din barca este Ucraina, iar scena pe care se vor desfasura luptele va fi Delta Niprului, o locatie care seamana foarte bine cu Dunarea veche in zona Crisan, cu adancimi de pana la 15 m si o apa mai tulbure decat cea in care cautam stiuca de obicei.

Sambata noaptea, echipa Romaniei compusa din Adrian Spiac, Dumitru Ion (Paco), Horia Vlasin, Ovidiu Bradatan, Mihai Preda si Doru Somesan trebuia sa plece spre Delta Niprului, pentru antrenamente.
Din pacate, o schimbare de ultima ora l-a impiedicat pe Horica sa plece si a lasat echipa in cinci oameni din sase adunati la ora 2 in fata blocului lui Mihai, din Bucuresti, toti entuziasmati si gata de o noua aventura.

Dupa o trecere cu cateva probleme prin 500 de metri de Republica Moldova, luam un prim contact cu Ucraina si ne reamintim brusc de vremurile cand nu aveam drumuri in tara.

Ajunsi in sfarsit, dupa un schimb de tandreturi care incununeaza reconcilierea dintre cluburi,

facem strategia de antrenament si echipele pentru primele zile inainte de a cadea de pe picioare de somn.

Nalucile mai mult sau mai putin secrete, tehnica precum si locurile abordate ne aduc primele rezultate si, din discutiile purtate cu greu cu ceilalti pescari prezenti pe apa intr-un esperanto cu puternice accente rusesti, ne dam seama ca am prins mult mai bine decat restul desi mult mai slab decat am fi prins pe Dunarea noastra.

Am pescuit cu tot ce aveam in truse, pe adancimi de pana la 7-8 m, incercand prezentari cat mai de finete la care nici macar guvizii nu au fost insensibili si am tras cateva concluzii pe care le vom verifica in cele doua zile ramase.

Leave a Reply

Your email address will not be published.