Cum au decurs antenamentele echipei naționale în Anglia

Cum au decurs antenamentele echipei naționale în Anglia

Știm că toți sunteți nerăbdători să aflați detalii despre ce-am făcut la antrenamentul neoficial, pe lacul unde se va organiza anul acesta campionatul mondial de pescuit la răpitori din barcă

Mulțumiri speciale suținătorilor echipei naționale:

DIGI – susținere financiară, asigurându-ne și comunicarea în roaming

RELAX LURES – năluci excelente pentru răpitori de toate speciile

AMERICAN NAUTIS & MERCURY – motoare și bărci de pescuit (și nu numai) pentru toate buzunarele 

MARELE PESCAR.ro – cele mai bune prețuri la peste 70.000 mii de articole de pescuit 

HERAKLES & BIWAA – năluci artificiale pentru răpitori mufturoși

NAVTRON.ro – Distribuitor de sonare Lowrance în România

HIMALAYA.ro – Echipamente de pescuit și drumeții montane

LIGA ROMANA DE SPINNING – Entitatea organizatoare a campionatului național de pescuit la răpitori din barcă.

AGVPS ROMANIA – Reprezent FIPS – CIPS, partener al Ligii Române de Spinning

Echipa națională a României este formată din:

Cristian Dragota & Imreh Csaba – Campioni naționali 2017

Ion Dumitru & Luigi Ionescu – Vicecampioni naționali 2017

Florin Ciortan & Rareș Boieriu – rezerve 2017

Lucian Constantin – Căpitan 

Marian Morcovescu – Team manager 

 

Articol scris de Lucian Constantin – Gyorg

Știm că toți sunteți nerăbdători să aflați detalii despre ce-am făcut la antrenamentul neoficial, pe lacul unde se va organiza anul acesta campionatul mondial de pescuit la răpitori din barcă, dar vă dați seama că trebuie să fiu extrem de reținut în privința impărtășirii detaliilor despre strategia de antrenament sau despre numărul de pești, specia țintă sau alte detalii, ce le considerăm prea importante pentru a fi dezvăluite într-un astfel de articol. Și asta pentru că, așa cum și noi urmărim alte echipe concurente României tot așa și alții ne urmăresc pe noi.

În general vă pot spune că suntem foarte încrezători în ceea ce va urma – ca rezultate finale – cu toate că există și umbre de reținere. Lacul Rutland este foarte dificil de abordat. Sunt zone cu apă foarte adâncă, dar și zone cu vegetație densă. Peștele țintă este greu de definit, fiecare dintre speciile de răpitori de aici având un comportament puțin predictibil. Dar este extrem de util că am reușit să facem acest antrenament, și asta fiind posibil numai datorită sponsorilor ce-au contribuit financiar la bugetul deplasării echipei naționale. Anglia este o țară cu prețuri mari la tot ce înseamnă servicii și produse, iar asta ne-a făcut să adaptăm cât mai eficient pentru a economisii pe cât posibil banii strânși cu greu. 

Cazarea o avem într-o casă din cadrul unei ferme de oi și găini, dar nu ne putem plânge de condiții. La masa ne-am gospodărit cum am putut mai bine, iar fiecare dintre noi a contribuit cu câte ceva. Eu cu Florin Ciortan m-am ocupat de omleta de dimineață, tip budincă, făcută din cartofi prăjiți, șuncă, brânză și ouă bătute. Paco și Cristi au făcut artizanii unei ciorbe de legume cu carne. Rareș s-a ocupat de piure și cârnați de casă. Iar Luigi și Csaba au fost implicați în aprovizionare, spălat vase sau cafea. 

Numai așa am putut să ne permitem un ghid de pescuit local, extrem de scump, dar foarte util pentru colectarea de informații utile de pe și de sub apă. Astfel am descoperit rapid năluci noi pretabile pentru adâncimile de aici, de până la 30 de metrii, dar și care să funcționeze la mai multe specii de răpitori punctabili în concurs. Deasemenea, tot cu ajutorul acestui ghid am văzut  și identificat rapid ce structuri submerse avem aici, care sunt locurile cele mai fierbinți sau unde sunt localizați peștii și cum îi putem păcălii să ne atace năluciile.

Cel mai dificil a fost să pescuim în condiții meteo caracteristice lacului Rutland. Aici, vânturile sunt extrem de violente, zona fiind foarte expusă la vânt. Norocul nostru a fost că în primele 4 zile de antrenament am avut parte de un vânt relativ mediu ca intensitate 18-20km pe ora, dar din păcate, în ziua a 5-a administrația lacului nu ne-a permis decât accesul pe brațul stâng al lacului, fiind cel mai puțin expus, iar în ziua următoare nu ne-au mai permis accsul pe apă. În ultima zi de antrenament am reușit să ne facem o idee finală și consider că strategia pentru concurs este aproape gata. 

Urmează mai bine de două săptămâni de pauză, timp în care nimeni dintre participanții la competiția mondială  nu mai are voie să pescuiască pe pistă. Dar sunt convins că vor fi prezenți alți pescari, care nu sunt în delegațiile oficiale, dar care vor furniza informații către anumite națiuni, iar favorizați fiind cei care au conaționali ce pescuiesc frecvent aici. 

Programul începe în data de 11.10.2018, cu două zile de antrenament oficial, iar sâmbătă și duminică 13 – 14.10.2018 va avea loc competiția mondială. Titularii echipei naționale sunt următorii: Cristi Dragotă & Imreh și Ion Dumitru & Luigi Ionescu, echipe ce vor fi prezente pe apă. Ca rezerve îi avem pe Florin Ciortan & Rareș Boeriu. Asistența tehnică este asigurată de Lucian Constantin (căpitan) și Marian Morcovescu (team manager).

Ca o premieră, alături de echipa noastră vor fi prezenți și doi reprezentanți ai sponsorilor: Octavian Rebegel, de la American Nautics & Mercury precum și Liviu Chiriac de la MarelePescar.ro. Ne bucurăm că pot asista la un eveniment de asemenea anvergură și suntem convinși că vor fi impresionați de presiunea unui astfel de eveniment, dar și de modul de organizare general.

Ne bucurăm că și anul acesta alături de noi va fi Iulian Târnăcop, ca un suporter împătimit al echipei României. Sperăm să ne aducă la fel de mult noroc ca și anul trecut.

Hai România!

P.S. Susține și tu echipa națională de pescuit din barcă a României cu un like și un share la tine pe pagină! Mulțumim anticipat.  

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.