După prima zi petrecuta pe tărâmurile Irlandeze, nu puteam sa realizam influentele vremii asupra noastră. Dar după prima zi de antrenamente am reușit sa identificam primul dușman: vremea. Este absolut incredibila rapiditatea cu care vremea se schimba pe aceste meleaguri. Adaptarea la aceasta situație, va fi cel mai mare obstacol pe care atât noi cât si celelalte echipe vor trebui sa o facă.
Am început primul antrenament pe lacul sudic, cel de 39 ha, în jurul orei 9 dimineața. Având in vedere informațiile oferite de organizator, am pescuit insistând pe latura nordica a lacului, punând-ne speranțe in zona canalului de unește cele doua lacuri.
Însă vremea avea sa fie cel mai mare inamic al nostru. Cele câteva poze inserate in acest articol, au fost făcute in cele 5-6 minute in care nu a plouat, din sesiunea noastră de antrenament, ce a durat mai bine de 4 ore.
Am avut parte de la ploi ușoare la vânt de abia se putea tine lanseta in mana, urmat de ploaie torențiala apoi cerul s-a liniștit ca in câteva secunde sa înceapă o furtuna ce ne-a silit pe toți sa ne refugiem sub podul de la canal. Ploaia se oprește pentru câteva minute, pentru ca pe final sa avem parte in aceasta ordine de: grindina, soare apoi fulguiala ușoara. Da … dragi prieteni … la un moment dat al zilei chiar a fulguit. Nu e de mirare azi temperaturile au oscilat intre 4 si 7 grade.
In aceste condiții meteo am reușit totuși sa venim cu câteva observații, care au stat la baza ședinței tehnice de ieri seara.
Inspirați parca din Arta Războiului a lui Sun Tzu, organizatorii au reușit, într-un mod straniu pentru noi, sa interzică pescuitul pe sectoarele de concurs in aceste zile premergătoare concursului, conform unei reguli FIPS, dar nu au reușit sa impună interzicerea pescuitului pentru localnicii posesori de permis decât începând de joi, înaintea primei populari.
Așadar stăteam si ne uitam cum localnicii cu bețe de 3,5 m pot pescui la păstrăv pe pista concurs, cu momeli natural (rame si viermi). Am reușit sa ne facem un prieten, un localnic, care pescuia in acest fel, si care ne-a furnizat niște informații legate de vreme si direcția vântului pe acest lac de nord. Așa am văzut primul păstrăv irlandez, un păstrăv curcubeu de aproximativ 400 de grame.
Toate aceste aspecte le-am discutat la ședința de ieri seara, iar concluziile primei zile le vom aplica in special in sesiunea de antrenamente, oficiala, care in aceste condiții va deveni extreme de importanta.
Știm ca sunteți alături de noi, si va mulțumim tuturor pentru susținerea voastră.
______
Echipa României de Spinning!
Lasa un comentariu