Interviu cu premiantii Cupei Lucky John 2017

Interviu cu premiantii Cupei Lucky John 2017

Foto: rapitorimania.ro

Am stat de vorba cu premiantii Cupei Lucky John 2017, desfasurata recent pe lacul Sarulesti si i-am intrebat care le-au fost secretele pentru reusita lor.

** 1 **

 1. Felicitari pentru aceasta clasare pe podium! Te rog spune-ne in cateva cuvinte cum a fost acest concurs vazut din barca voastra. Care crezi ca au fost elementele principale care l-au definit?

Lucian Constantin: Elementele principale au fost mai multe, dar pot scoate in evidenta cele mai importante: 

 1. Adaptarea de pe o zi pe alta a tehnicii de pescuit, trecând de la pescuit de finete în prima zi (shad de 5cm pe jig nr.4), la pescuit greu-agresiv in a doua zi cu o singură nălucă ce poate face acest lucru pe apă adâncă sau apă mică Storm Wildeye Swim Shad 25 grame si 11cm. Toti pestii mari in a doua zi au fost prinsi de mine si de Iulian T.V. cu acestă nălucă.
 2. După dezastrosul rezultat de la antrenamentul de Vineri am primit informatia de la un coleg de club, Roberto De Bortoli, că pestele a atacat la nălucă mică (maxim 5cm) și greutate mai mare in raport cu dimensiunea nălucii. Am avut incredere in recomandare, Roberto este unul dintre cei mai buni pescari de salau de pe Sarulesti, rezultatele lui istorice pe acest lac sustin acesta afirmatie. Sunt convins că dacă nu stiam aceasta informatie in prima zi băteam câmpiile cu tot felul de experiente. Ca a doua zi a fost total diferit, asta a facut diferenta la final!
 3. Echipamentele de pescuit. In prima zi, pe un pescuit de finete (ultra-light) am avut o lansetă magnifică: Shimano Poison Adrena Spinning 3-10 grame, mulinetă Shimano Vanquish 2000 echipată cu fir textil Sufix Nanobraid 0,08mm, inaintas de fluoro carbon Sufix Castable Invisiline 0,25mm. Puteti crede numai dacă pescuiti cu asa ceva. Inchipuiti-vă că am rămas mirat, mai bine zis blocat, să simt vibrația unui shad de 5cm Man’s în cădere către substrat. Așa am reușit să identific și să percep fiecare detaliu de pe fundul apei. Dacă shad-ul nu mai vibra o milisecundă până să atingă fundul apei, atunci era cu siguranta in gura unui șalău. Ca să nu mai zic ce insemna un atac de șalau, chiar si cel mai mic atac îl simțeam ca un ciocan in moalele capului, iar vibratia era transmisă in tot corpul. A doua zi echipamentul de ultra light a fost luat de o lansetă Shimano BeastMaster EX 14-40grame, mulinetă Stella 2500FE echipată cu fir textil Sufix 832 0,18mm. O lansetă puternică, extrem de ușoară (max 120grame) și extrem de accesibila ca preț.
 4. Norocul! Dând la o parte tehnica nostră de pescuit si echipamentele, sunt convins că o mare parte din pescarii prezenti aici sunt capabili să se adapteze la fel ca noi, dar norocul este un factor extrem de important in astfel de concursuri, cu atatea echipe bune pe o suprafată relativ mică. Norocul că am căzut pe locurile cu peste, norocul de a doua zi cand am pus năluca perfectă sau norocul că ne-am pozitionat intr-un anumit fel pe un loc de pescuit, altfel decât mă pozitionam in mod normal.     

 1. Care crezi ca au fost punctele voastre forte care v-au ajutat sa ocupati un loc pe podiumul acestei etape?

Lucian Constantin: Adaptarea la conditii de comportament diferit de la o zi la alta a șalăului și echipamentele din dotare: lansete de calitate, mulinete rezistente, fire puternice si subtiri, naluci productive.

 1. Presupunand ca maine ar incepe mansa a-3-a si ai avea voie sa iei cu tine o singura lanseta, o mulineta, un fir si trei naluci, care ar fi acestea?

Lucian Constantin: As lua cu cea mai mare incredere o lanseta de finete si una de putere, asa cum le-am descris si mai sus. Dar daca sunt limitat numai la una, as lua un Shimano Zodias 213MH, cu putere de incarcare 5-18 grame. Cred că este singura lansetă pe care am avut-o care este capabilă să laseze bine de la 3 grame pana la cele 24 de grame ale nalucii Storm. Ca mulinetă as lua Stella 2500FI echipată cu fir textil Sufix Nanobraid 0,12mm.  Iar, ca năluci nu as pleca fara Storm Wildeye Swim Shad 24 grame, culoare Pearl Shad, Storm So Run Spike Tail 10cm culoare Pearl si un Rattlin RippinRap culoare PGS. 

 1. In incheiere, un pronostic … care crezi ca este echipa care are cele mai mari sanse sa castige etapa care urmeaza? In numele vizitatorilor site-ului LRS, te rog sa nominalizezi o echipa, nu sa dai un raspuns de complezenta sau sa driblezi raspunsul cu eschive de genul…toate echipele au sanse… etc. Multumesc!

Lucian Constantin: Tinand cont că este in Delta, il cotez cu cele mai mari sanse pe Sorin Condratov. Este un localnic care cunoste bine pescuitul la stiucă la lingură, dar este si un pescar foarte bun.

** 3 **

 1. Te rog spune-ne in cateva cuvinte cum a fost acest concurs vazut din barca voastra. Care crezi ca au fost elementele principale care l-au definit?

Mihai Izarian: un concurs organizat pe un lac care iti arata ca pescuitul este o activitate impartasita din ce in ce de mai multi oameni din Romania si din afara ei. Vremea a fost un element definitoriu, pestele migrand in permanenta, in functie de temperatura si conditiile meteo.

 1. Care crezi ca au fost punctele voastre forte care v-au ajutat sa ocupati un loc pe podiumul acestei etape?

Mihai Izarian: Starea de spirit, autodepasirea si competitivitatea. Atunci cand intelegi ca motivul pentru care esti in acea echipa, este ca impartasesti placerea de a pescui, cand intelegi ca singurul tau concurent esti tu si vrei sa fii din ce in ce mai bun in comparatie cu tine cel actual, (iar aceste elemente sunt impartasite si de coechipier;) ele devin elemente definitorii pentru un concurs si intelegi ca impreuna ca si echipa faceti parte din aceeasi „barca”. 

 1. Presupunand ca maine ar incepe mansa a-3-a si ai avea voie sa iei cu tine o singura lanseta, o mulineta, un fir si trei naluci, care ar fi acestea?

Mihai Izarian: lanseta Shikari customed by Laurentiu Andronic, mulineta Shimano Sustain 2500 iar ca naluci Slider by Charlie Brewer, Gary Yamamoto- Satan Tail si de la Relax – Ripper Kopyto.

 1. In incheiere, un pronostic … care crezi ca este echipa care are cele mai mari sanse sa castige etapa care urmeaza? 

Mihai Izarian: Dragota Cristian – Imreh Csaba

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.