Cupa Rapala Storm Valea Argovei 2018 – Interviu cu premiantii

Cupa Rapala Storm Valea Argovei 2018 – Interviu cu premiantii

Cupa Rapala Storm Valea Argovei 2018, prima etapa din cadrul Campionatului National LRS s-a desfasurat cu un numar record de participanti pentru acest lac si ca de fiecare data am incercat sa obtinem pentri voi informatii interesante de la cei care au performat la acest concurs. Le-am adresat cateva intrebari, pe care le vedeti mai jos.

***

Cum a fost acest concurs vazut din barca voastra. Care crezi ca au fost elementele principale care l-au definit?

Care crezi ca au fost punctele voastre forte, care v-au ajutat sa ocupati un loc pe podiumul acestei etape?

Presupunand ca maine ar incepe mansa a-3-a si ai avea voie sa iei cu tine o singura lanseta, o mulineta, un fir si trei naluci, care ar fi  acestea?

***

Locul 1

Zamfir – Zamfir

 1. Din punctul nostru de vedere a fost un concurs foarte greu avand in vedere ca noi pescuim pe acest lac aproape weekend de weekend. A fost cu totul diferit din cauza presiunii asupra locurilor de pescuit. Foarte multe bărci, motoare mari, echipament de ultima generatie, total diferit fata de o zi de pescuit obișnuită. Pe acesta balta pescuim ca „acasă”, asa spunem noi, in schimb gumele forte cu care pescuim de obicei nu au răspuns cerințelor noastre. Concluzia este ca un concurs nu are nicio treaba cu ce se intampla intr-o partida de zi cu zi. 
 2. Punctele noastre forte in acest concurs au fost locurile sigure si poziționarea fix pe punct unde am avut cele mai frumoase partide de pescuit pe acesta balta. Am decis să insistăm pana cand pestele a început să colaboreze cu noi si din ce s-a observat pe clasament am facut o alegere foarte bună
 3. Daca maine ar incepe o a 3-a manșă sunt foarte hotărât in alegerea echipamentului de pescuit si chiar am foarte mare incredere in el care va fi compus din: lanseta ST CROIX PREMIER, mulineta DAIWA EXIST 2500, fir textil RYUJIN MOMOI ORANGE, naluci soft HOOCHIE KOOCHIE 2 culori, ZMAN 1 culoare.

Loc 2

Sava-Spiac

 1. Andrei: Un concurs foarte dificil, unde definirea unui patern este extrem de grea. Vremea a tinut cu noi, chiar daca s-au anuntat precipitatii, au trecut pe langa noi. Salaii au fost destul de pretentiosi, maraiti si spre norocul nostru foarte dispersati, spre deosebire de alte etape tinute aici, cand au fost foarte multi salai pe foarte putine locuri. Organizatorii s-au ridicat la nivelul astepotarilor, tinand cont de dificultatea si logistica necesara organizarii acestei etape. 

          Adi: Multumim. Un concurs solicitant, jucat pana in ultimul minut. Salai capriciosi, greu de convins pe unele zone si foarte activi pe altele. Organizare la inaltime si multe fete noi, lucru imbucurator.

 1. Sava: In primul rand faptul ca ne-am facut temele. Adica am fost la antrenamente chiar inainte de concursul Mr. Kopyto Trophy, am cartografiat zone importante, lucru care ne-a ajutat, chiar daca in antrenamentele oficiale n-am reusit sa prindem nici un salau. In al doilea rand echipa si clubul din care facem parte: West Spinning Brigade. Si nu neparat in ultimul rand echipamentul, care conteaza pana la ultimul detaliu intr-un astfel de concurs:

          – minciogul de la Rapala extrem de incapator, chiar si pentru cei mai mari sau acrobati salai. Chiar si asa un salau a reusit sa ne faca in prima zi, sarind ca un delfin de la buza minciogului, ratand la mustata locul 1.

          – sonarele Humminbird Helix 9 si 7, care ne-au ajutat foarte mult in ceea ce priveste cartografierea si identificarea locurilor productive 

          – motorul electric Minn Kota Ulterra 80lb care ne-a tinut ancorati cele 2 zile de concurs si 1 de antrenament.   

           – barca, Finval Rangy 510 unde ne intra tot echipamentul necesar, barca ideala pentru pescuit   

          – nalucile … Storm Largo Shad de 4”(10cm), Orka Shad de 14cm si Orka Shad de 9cm armate cu jiguri de 10-14g   

          – firele Power Pro de 0.15mm si de 0.19mm   

           – Mulinetele: Shimano Chronarch MGL 151, Shimano Scorpion 71 HG si nu in ultimul rand Shimano Aldebaran BFS XG  

            – si lansetele, constructie proprie (A.SAVA-custom) pe blankuri MHX, Phenix si Fishing Art cu care am pescuit in acest concurs.

          Vreau sa mentionez ca acum, la nivelul la care a ajuns acest campionat national, pot spune ca sunt multe echipe de valori extrem de apropiate si ca este din ce in ce mai dificil sa ocupi un loc pe podium.

          Adi: Multa munca si o strategie bine conturata. Am stiut cat sa insitam pe anumite zone si cand sa le parasim. In plus, salaii au fost disperati si puteai sa-i „culegi” de pe mai multe locuri. Asa cum mentiona si Andrei, echipamentul a fost crucial in obtinerea acestui rezultat. Mobilitatea si confortul pe care ti le ofera barca Finval Rangy sunt de neegalat. Sincronizarea intre motorul de bot Minn Kota Ulterra si sonarele Humminbird Helix 9 si 7 ne-a permis sa ne pozitionam extrem de exact pe fiecare loc abordat, lucru esential in special pe Valea Argovei.

 1. Sava: Maine as lua cu mine o lansete mai puternica, de casting, fie MHX-ul HM-MB843 (7’- 2.16m, 7-21g) fie Fishing Art-ul SLXF7020 (7’-2.16m, 10-20lb, 10-25g), pentru ca cel mai bine am prins pe naluci mari cu capete grele. Ca si mulineta as merge cu un Shimano Chronarch MGL, echipata cu un Power Pro de 0.15mm compromisul ideal pentru a putea pescui pe vant si agataturi unde se cere. Naluci, aici imi este foarte simplu sa aleg, pentru ca sunt doar 3 naluci cu care am prins tot concursul: Orka Shad de 14cm (cu aceasta am prins cei mai multi pesti cu care am punctat in clasamentul final), Storm Largo Shad de 10cm si Orka Shad de 9cm, echipate cu jiguri de 10-14g. 

          Adi: As lua lanseta cu care am prins cei mai multi pesti in primele doua zile, si anume un Phenix M1 1/4-3/4oz – custom A.Sava, mulineta Shimano Twinpower 2500S, echipata cu un fir Power Pro 0.15mm. La capitolul naluci e foarte simplu, avem 3 castigatoare detasate: Orka Shad 9 si 10cm (culori FY si G), Storm Largo Shad 10cm (culori: Pearl, Hot Mama & Blue Moon), Orka Shad 14cm.  

Loc 3

Schiopu – Haran

 1. Un concurs bine organizat atât din punct de vedere a arbitrajului cât și al participantilor, toate acestea au dus la un concurs reusit.
 2. Punctele forte au fost antrenamentul, insistența și încrederea in partener.
 3. O lanseta medium heavy echilibrata cu o mulinetă de 2500 și 3 năluci și anume 2 năluci de mărime mică cu culori naturale și o nălucă mare cu culori stridente.

Loc 5

Arif-Doncea

 1. Multumim, dar nu am fost pe podium, ci la un pas de acesta. Din barca noastra s-a vazut ca LRS este pe drumul cel bun in organizarea concursurilor de pescuit din barca la rapitori. Dupa 11 ani de zile tindem sa devenim cu totii profesionisti, pescari, organizatori, arbitri, sponsori, media.
 2. Campare, aer curat, distractie cu oameni frumosi, inspiratie, adaptare, dor de competitii, relaxare tata!
 3. Steez, Steez, Stroft mono, doua gume Daiwa D’Fin 7,5/10 cm si un vobler rattling TN 50.

CMMC

Ghergulescu-Pichler

 1. Asteptarile noastre de la aceasta etapa nu au fost mari in conditiile in care a fost prima data cand am pescuit pe aceasta pista de concurs, cu atat mai mult cu cat echipele participante erau formate din pescari cu experienta, mare parte dintre ei foarte buni cunoscatori ai acestui lac si ai pescuitului la salau. Este insa o onoare si, in acelasi timp, o provocare pentru noi sa concuram alaturi de astfel de pescari, unii dintre ei chiar campioni mondiali.
 2. Antrenamentul desfasurat cu o saptamana inainte de concurs si antrenamentul oficial au fost determinante in identificarea locurilor pe care urma sa pescuim in concurs si a nalucilor pe care urma sa le folosim. Inspiratia a fost cea care, in final, ne-a adus salaul cu care am punctat pentru CMMC.
 3. Daiwa Steez AGS Storm Dragon 5-21 g, mulineta Daiwa Certate 2500, fir YGK G-Soul X8 Upgrade 20lb, naluci Big Hammer 3” Psycho Tiger, rattling Jackall TN50 Clear Waka si Super Fluke Jr. White Pearl.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.