Cupa Herakles 2018 – Delta Dunarii 2018 – Interviu cu premiantii

Cupa Herakles 2018 – Delta Dunarii 2018 – Interviu cu premiantii

Cupa Herakles 2018, etapa a doua din cadrul CN Spinning LRS, s-a desfasurat pe deja celebra pista din Delta Dunarii, ce reuneste lacurile Uzlina, Isac, Chiril, Onofrei si japsele din imprejurimi. La fel ca in ultimii ani a fost o etapa apreciata de majoritatea concurentilor, asta datorita cadrului in care s-a desfasurat, pestilor, care au fost parca mai mari ca alte dati si atmosferei, in general. Le-am pus cateva intrebari

1. Felicitari pentru aceasta clasare! Te rog spune-ne in cateva cuvinte cum a fost acest concurs vazut din barca voastra. Care crezi ca au fost elementele principale care l-au definit?

2. Care crezi ca au fost punctele voastre forte?

3. Presupunand ca maine ar incepe mansa a-3-a si ai avea voie sa iei cu tine o singura lanseta, o mulineta, un fir si trei naluci, care ar fi acestea?

***

LOCUL 1 – Cosmin Schiopu – Silviu Haran

Cosmin Schiopu – Un concurs reusit si bine organizat din toate punctele de vedere. Factorii care l-au definit au fost seriozitatea si punctualitatea, atat a arbitrilor cat si a concurentilor.

Punctele forte, care ne-au adus un loc pe podium, au fost antrenamentul, insistenta si increderea atat in naluci cat si in partenerul de pescuit.

O lanseta Medium-Heavy echilibrata cu o mulineta pe masura, cu fir textil, iar ca naluci o oscilanta, un vobler suspending si o naluca soft de dimensiune mare.

LOCUL 3 – Eugen German – Petre German

Eugen German & Petre German: A fost un concurs foarte reusit, atat din punct de vedere al organizarii, numarului de participanti si nivelului premiilor – felicitari organizatorilor! – cat si din punct de vedere al numarului si dimensiunii capturilor. O stiuca de 86cm prinsa pe natural nu e putin lucru. Un mare plus al acestui campionat – in consecinta si al acestei etape- il constituie introducerea obligativitatii camerelor de filmat pentru toate echipele; toata lumea poate viziona filmele cu capturi, spulberandu-se astfel toate suspiciunile. Ar mai fi de remarcat si nivelul la care a ajuns Campionatul National, acest lucru facand posibile rasturnari spectaculoase in clasament.

EG & PG: In primul rand experienta indelungata in pescuitul stiucii si faptul ca stapanim bine pescuitul in apa mica invadata de vegetatie. In al doilea rand faptul ca si din punct de vedere al echipamentelor stam foarte bine. Folosim numai lansete si mulinete de top de la Daiwa (am avut in barca 11 lansete din gama Steez). Trusele de naluci sunt de asemenea foarte bine puse la punct. Datorita faptului ca suntem producatori de naluci – in special de naluci pentru stiuca – avem practic la discretie tot ce ne trebuie, si, de asemenea, fiind naluci concepute de noi stim exact cum trebuie pescuit cu ele.

EG: Lanseta Daiwa Steez Specter 651MMHRB, mulineta Daiwa Steez SV 103H, fir Stroft GTP4, oscilanta Berti ES nr.2, oscilanta Berti RedTail nr.2, Spinnerbait Berti 11g
PG: Lanseta Daiwa Steez 671MHFS, mulineta Daiwa Freams 2500A, fir Stroft GTP3, oscilanta Berti Linx nr.2 Silver, oscilanta Berti Linx nr.2 Cupru, oscilanta Berti ES gigant Silver.

LOCUL 4 – Adrian Spiac – Andrei Sava

Adi Spiac – Un concurs disputat pana in ultimul moment. Mai ales in mansa a doua, orice stiuca peste 50 cm putea insemna o clasare pe podium. O pista excelenta, cu mult peste, de data aceasta bine dispersat. Ca de obicei Delta ne-a obisnuit cu rasturnari spectaculoase de clasamente de la o zi la alta. Chiar daca am ratat podiumul ne bucuram ca am reusit sa fim constanti in ambele manse de concurs.
Andrei Sava – Un concurs foarte palpitant, la fel de palpitant ca si Relax Trophy, tinand cont ca rezultatele s-au disputat pana in absolut ultimul moment. Orice stiuca in plus de peste 50 cm la echipele din primele 8-10 pozitii i-ar fi dus pe podium… Noi am ratat una chiar in ultimele momente ale concursului, dupa un dril scurt cu o traiectorie spre un palc gros de iarba, de unde am scos oscilanta goala abia dupa ce am scos iarba cu mana din apa.

Adi Spiac – Antrenament, comunicare buna in echipa si o strategie de la care nu ne-am abatut. Plus mobilitatea ridicata data de ambarcatiunea pe care o folosim in competitii, Finval Rangy 510 + motor Evinrude 60cp. Ne puteam misca repede de pe un ghiol pe altul, fara sa pierdem prea mult timp. In prima zi ultimele upgrade-uri le-am facut pe Chiril, parasind Isacul, in ultimele 30-40 minute. Deplasarea a durat foarte putin permitandu-ne sa maximizam timpul de pescuit.
Andrei Sava – Antrenamentele cu siguranta si o strategie bine pusa la punct de la care nu ne-am abatut, sau daca am facut-o am facut-o nesemnificativ. Datorita combourilor, lansete/mulinete folosite si alese, schimbate si rasschimbate in antrenamente am mininmizat numarul de rateuri, asta pe langa barca pe care am reusit sa ne-o completam, chiar inainte de Delta Dunarii cu un Minn Kota Tallon de 10’, cu care ne-am putut ancora cu minim de efort pe oricare din lacuri, cu zero galagie, chiar si in cea mai densa vegetatie. Este o achizitie cam piperata, dar care in pescuitul stiucii in Delta Dunarii iti ofera un confort extrem cand vine vorba de ancorare, mutat, si rasmutat, mai ales in regim de concurs cand uneori faci peste 100 de ancorari, ancorari, care din cauza vegetatiei dense in multe locuri nu o mai poti face cu motorul electric (Minn Kota cu Ipilot sau Xi5 de la Motorguide – cu modulele de GPS). Este cu siguranta un concurs din care am plecat acasa cu mainile aproape cum le-am dus in delta, spre deosebire de alte dati cand ma intorceam cu ele tumefiate dupa zeci, sute de ancorari.

Adi Spiac – Mi-ar fi greu, as lua doua. Una de spinning Phenix M1 (1/8-3/4oz) custom A.Sava echipata cu un Shimano Twinpower 2500S si textil Power Pro 0.15mm pentru oscilante, iar pentru spinnerbait as lua un Shimano Zodias MH, mulineta Chronarch MGL HG, echipata cu Sufix Matrix Pro 0.20mm.
Andrei Sava – Si mie mi-ar fi greu sa aleg mai ales pentru ca am pescuit cu 2 lansete cam tot concursul: un Phenix Redeye Travel de 7’, MH cotat pana in 28g (care real este ca si o lanseta de 21g), cu care am pescuit exclusiv la oscilante si un MHX CB847 cu care am pescuit combinat, cu oscilante mai grele si spinnerbait. Cred ca as alege-o pe ultima daca ar fi sa fiu nevoit sa iau doar una cu mine, putand sa o folosesc la nevoie si la oscilante ceva mai usoare. Mulinete am folosit Curado 201K pe CB847 si o Shimano HG (High Gear) pe cealalta. Cred ca as merge pe o mulineta Shimano cu raport de recuperara mai mare, si anume fie un Chronarch MGL HG fie un Metanium MGL HG in a doua mansa, miscanndu-ma mult mai rapid si controland mult mai bine nalucile cu o mulineta cu raport mai mare de recuperare. Din punct de vedere al firului, as merge cu un Power Pro de 0.19mm, fiind suficient de rezistent ca sa nu-mi plece stiucile mari prin iarba, dar inca suficient de subtire pentru a putea sa-l folosesc in conditii de vant.
3 naluci, aici nu este dificil: daca mi-as fi propus sa pescuiesc in zonele cu mai multa vegetatie as fi ales un spinnerbait de 10g de la Storm, iar daca as fi ales zonele cu apa mai adanca si palcuri mai rare de vegetatie as fi mers pe unul de 14g, o oscilanta Matrixx de la Blue Fox pentru zonele cu apa mica, gen anumite zone din Chiril si o oscilanta mai grea: fie un Blue Fox Essox de 20g fie o Eira de 16g… La acest concurs am pescuit cel mai mult cu culori inchise, auriu, cupru, si mai putin cu argintiu.

LOCUL 5 – Gicu Galin – Ovidiu Bradatan

Ovidiu Bradatan – Concursurile pe pistele din Delta Dunarii sunt grele, frumoase si cel mai aproape de realitatea unui concurs, asa cum trebuie sa fie el, din care sa se aleaga componentii lotului national. Organizarea, ca de obicei exemplara, dar mai ales pista de concurs, vasta, plina de surprize. Asta a definit acest concurs

Nu cred ca am avut puncte forte. Daca le aveam, dadeam interviu de pe locul 1. 😉

Luam ce avem: Daiwa Tatula, Daiwa Exceler, Momoi, doua linguri Berti si un vobler Matei.

Foto Aerial View – ALBUM CONCURS

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.