Cupa HERAKLES 2016 – cum au pescuit castigatorii

Cupa HERAKLES 2016 – prima etapa din Campionatul LRS-Neumarkt, desfasurata in Delta Dunarii in perioada 17-19 iunie a adunat la start 55 de echipe reprezentand cluburile afiliate Ligii Romane de Spinning dar si independenti. S-a pescuit la stiuca si biban, fiecare barca a fost monitorizata in permanenta prin GPS, s-au filmat integral toate masuratorile, au fost peste 20 de camere de filmat raspandite prin barcile concurentilor, a filmat si Aerial View cu drona.

start

A fost concursul cu cele mai mari premii din istoria de 10 ani a Ligii Romane de Spinning, organizat ireprosabil de Clubul Sportiv Transilvania Pike Club din Bistrita, unul dintre cei mai importanti organizatori de concursuri de pescuit la rapitori din tara, sprijinit ca de fiecare data cu premii oferite de Best for Fishing, distribuitorul produselor Herakles in Romania si de domnul Luigi Ionescu, pasionat sustinator al pescuitului. Au fost rasplatite consistent primele cinci echipe din clasament si cea mai mare captura.

egreta

Complexul Egreta Resort si domnul Dan Ghinescu, pe langa premiile acordate, au fost gazda perfecta pentru o competitie cu o asemenea anvergura.

rebegel

Am fost onorati de prezenta domnului Victor Tarus de la Televiziunea Romana, care s-a hotarat sa “hoinareasca” impreuna cu noi si a domnului Ovidiu Rebegel de la American Nautics, sponsorul principal al etapei, distribuitor unic in Romania de ambarcatiuni si motoare pentru pescuit Nitro, Tracker, Linder, Mercury, Motorguide, care impreuna cu domnul Csaba Imreh de la Best for Fishing au inmanat merituosilor castigatori inteligenta artificiala si putere Xi5 de la Motorguide.

De data asta Neumarkt a fost de 3 ori mai puternic si amarui alaturi de pescuitul de competitie si de Liga Romana de Spinning, a racorit si animat atmosfera, a mediat strategii, a alungat tantarii, a dat somnul cel mare tuturor.

Dupa doua manse dificile pentru toti concurentii , cu vant puternic, vegetatie multa si pesti greu de convins, podiumul a fost adjudecat de urmatoarele echipe:

podium

 

Locul 1:  Florin Anastasiu – Leontin Rusu – CLUBUL SPORTIV DELTA SPINNING CLUB

4.500 LEI + voucher pt produse Herakles oferit de Best For Fishing in valoare de 1500 lei + motor electric Motorguide Xi5 80lbs 60″ 24 Volt Wireless, Sonar & Pinpoint GPS in valoare de 7.650 lei, oferit de American Nautics + voucher in valoare de 1.000 lei/echipa cazare 2 nopti cu demipensiune, oferit de Egreta Resort. Total =14.650 lei

Locul 2: Octavian Torescu – Adrian Culea – CLUBUL ANGLER’S PRO TEAM

2.500 LEI + voucher pt produse Herakles oferit de Best For Fishing in valoare de 1.000 lei + motor electric Motorguide Varimax V40 HT36 12Volt in valoare de 1.520 lei, oferit de American Nautics + voucher in valoare de 800 lei/echipa cazare cu demipensiune, oferit de Egreta Resort + 750 lei oferit de Luigi Ionescu. Total = 6.570 lei

Locul 3: Eugen German – Petre German – CLUBUL DE PESCUIT SPORTIV DRILL

1.500 LEI + voucher pt produse Herakles oferit de Best For Fishing in valoare de 600 lei + voucher in valoare de 550 lei/echipa cazare cu demipensiune, oferit de Egreta Resort + 500 lei oferit de Luigi Ionescu. Total = 3.150 lei
delta-dunarii

Despre ce inseamna sa pescuiesti in echipa, despre cum s-a pescuit, unde si mai ales cu ce puteti afla citind mini-interviurile luate membrilor echipelor clasate pe podium.
DD01

Locul 3: Eugen German – Petre German  – CLUBUL DE PESCUIT SPORTIV DRILL, Bucuresti

LRS:  Felicitari pentru aceasta clasare pe podium! Te rog spune-ne in cateva cuvinte cum a fost acest concurs vazut din barca voastra. Care  crezi ca au fost elementele principale care l-au definit?

Eugen German: A fost un concurs greu, in care trebuia sa-ti adaptezi foarte bine tipul de pescuit la comportamentul pestilor:  in prima zi, cand vantul a fost mai slab, trebuia pescuit cat mai precis pe langa vegetatie si cu foarte multa rabdare iar in mansa a doua, cand vantul a suflat puternic,  trebuia pescuit cu recuparari agresive.

Petre German: A fost un concurs influentat foarte mult de apele crescute. Desi zona de concurs a fost uriasa, batalia s-a dat practic pe o zona foarte restransa, singura zona din sector unde pestii erau prezenti si activi.

LRS: Care crezi ca au fost punctele voastre forte care v-au ajutat sa ocupati un loc pe podiumul acestei etape?

E.G.: In primul rand faptul ca am avut inspiratia sa alegem  in prima mansa Chirilul si ca am reusit sa ne adaptam repede la ceea ce am gasit acolo desi nu pescuisem in antrenamente, iar in al doilea rand faptul ca am reusit in mansa 2 sa recuperam handicapul primelor ore in care majoritatea concurentilor bine clasati au punctat consistent si sa  prindem dupa ora 13 mai multe stiuci dintre  care 4 punctabile.

P.G.: A fost o decizie inspirata sa alegem sa pescuim pe Chiril in prima mansa, desi nu ne antrenasem acolo. In a doua jumatate a mansei finale am fost ajutati de experienta in pescuitul cu oscilante. Intr-o perioada in care aproape nimeni nu mai prindea peste, noi am reusit sa prindem 9 stiuci si sa punctam decisiv cu 4 dintre ele.

LRS: Presupunand ca maine ar incepe mansa a-3-a si ai avea voie sa iei cu tine o singura lanseta, o mulineta, un fir si trei naluci, care ar fi acestea?

E.G.: Lanseta Daiwa Steez FleXLite Medium, mulineta Daiwa Certate 2000, fir Stroft GTP nr.3, spinnerbait cu agrafa Colorado nr.1 cu jig #4 si grub Relax, spinnerbait cu skirt 7g alb/negru-rosu, oscilanta Semiluna galbena.

P.G.: Lanseta Daiwa Steez FleXLite 6’6”, mulineta Daiwa Caldia 2000, fir Stroft GTP fluo nr.2, microspinnerbait cu agrafa cu jig de 3,5g si grub, spinnerbait cu skirt 11g alb -rosu, oscilanta Linx nr.2 argintata. Sunt exact echipamentele si nalucile cu care am punctat in concurs.

LRS: In incheiere, un pronostic… care crezi ca este echipa care are cele mai mari sanse sa castige etapa care urmeaza? In numele vizitatorilor site-ului LRS, te rog sa nominalizezi o echipa, nu sa dai un raspuns de complezenta sau sa driblezi raspunsul cu eschive de genul…toate echipele au sanse… etc. Multumesc!

E.G.: Csaba Imreh – Cristi Dragota; tinand cont ca e vorba de o etapa la Bicaz, si tot timpul la concursurile anterioare pe lac cu cota mare au avut rezultate foarte bune si au obtinut mereu locuri pe podium cu capturi mari, fiind pescari care stapanesc bine tehnicile de pescuit la adancime.

P.G.: Vasile Jarda – Catalin Avasiloaie. Sunt pescari excelenti de biban – au demonstrat asta si la etapa din Delta – cunosc bine locatia si cred ca au acumulat suficienta experienta competitionala ca sa poata obtine un rezultata mare la Bicaz.
torescu-culea

Locul 2: Octavian Torescu – Adrian Culea – CLUBUL ANGLER’S PRO TEAM

LRS:  Felicitari pentru aceasta clasare pe podium! Te rog spune-ne in cateva cuvinte cum a fost acest concurs vazut din barca voastra. Care  crezi ca au fost elementele principale care l-au definit?

Adrian Culea: Dintre putinele concursuri la care am participat,  cred ca acesta detine suprematia ca grad de dificultate. Datorita faptului ca posibilitatea noastra de deplasare a fost limitata de puterea celor  15 cai putere, foarte important a fost antrenamentul efectuat pentru a trage concluzii cu privire la localizarea pestilor si comportamentul acestora. Abordarea sistematica  a locurilor identificate in antrenament cred ca a facut diferenta.

Octavian Torescu: Cred ca a fost cel mai greu concurs la care am participat pana acum..Foarte important a fost antrenamentul pe care il facusem cu o saptamana inainte,unde am tras niste concluzii despre ce aveam de facut in concurs.Insistenta pe anumite locuri a facut diferenta in clasament..Lanseul trebuia sa fie foarte precis si naluca controlata foarte bine in evolutie.pestele nu raspundea imediat chiar daca era acolo asa ca unde simteam ca este loc bun, insistam destul cat sa scoatem orice stiuca din zona.Foarte important a fost sa ne miscam  din loc in loc si sa ne ancoram,de multe ori pe aceiasi suprafata  dar din diferite unghiuri 

LRS: Care crezi ca au fost punctele voastre forte care v-au ajutat sa ocupati un loc pe podiumul acestei etape?

A.C.: Punctele forte au fost reprezentate de localizarea pestilor si capacitatea de adaptare la conditiile concursului.

O.T.: Cum am spus si mai  insistenta, precizia lanseului, controlul nalucii, pozitionarea si repozitionarea pe anumite zone ne-a adus acest podium.

LRS: Presupunand ca maine ar incepe mansa a-3-a si ai avea voie sa iei cu tine o singura lanseta, o mulineta, un fir si trei naluci, care ar fi acestea?

A.C.: Lanseta Seeker BS 704 — Custom Made by Octavian Torescu –, mulineta Shimano Vanquish c3000, fir textil Fins 40G grosime 0,10. Naluci: lingurite Berti Red Tail 10g silver, Berti  Linx 7g silver, spinnerbait Berti  Shallow Killer(Colorado) 7g White Chartreuse.

O.T.: Deoarece am pescuit foarte mult pe lingura as lua cu mine urmatorul echipament: lanseta Lamiglas Indian River Cod: TLP 843 7-14g — Custom made by Octavian Torescu –, mulineta Daiwa Infinity Q2000, fir textil FINS 40G (Composites Superlines) 0,10. Naluci: lingurite Berti Red Tail 10g silver, Linx 7g silver, lingurita de alama facuta manual de un amic, forma Polo de la Berti.

LRS: In incheiere, un pronostic… care crezi ca este echipa care are cele mai mari sanse sa castige etapa care urmeaza? In numele vizitatorilor site-ului LRS, te rog sa nominalizezi o echipa, nu sa dai un raspuns de complezenta sau sa driblezi raspunsul cu eschive de genul…toate echipele au sanse… etc. Multumesc!

A.C.:  Sper sa avem ocazia sa va raspundem la intrebari si dupa etapa de la Bicaz.

O.T.:  Deoarece anul trecut am iesit pe locul 2 la etapa de la Bicaz,anul asta sper sa castigam etapa.

Multumesc organizatorilor ,sponsorilor si nu in ultimul rand tuturor participantilor  pentru efortul depus. Spinningul merge mai departe.

castigatori
Locul 1:  Florin Anastasiu – Leontin Rusu – CLUBUL SPORTIV DELTA SPINNING CLUB,  Tulcea

LRS: Felicitari pentru aceasta clasare pe podium! Te rog spune-ne in cateva cuvinte cum a fost acest concurs vazut din barca voastra. Care crezi ca au fost elementele principale care l-au definit?

Leontin Rusu: Multumesc pentru felicitari.

Din barca noastra, ca si dintre celelalte (cred), s-a vazut ca fiind  cel mai puternic concurs de spinning organizat vreodata in Romania. Cele mai multe echipe participante, cele mai mari premii, cei mai buni pescari de spinning din Romania. Pe aceasta cale doresc sa felicit organizatorii, care prin acest concurs au ridicat foarte mult stacheta pentru ce va urma.

Florin Anastasiu: Un concurs teribil de puternic si, tocmai de aceea, extrem de stimulativ. Cand vezi atatia “meseriasi” pe metru patrat (aproape la propriu la ce inghesuiala a fost pe Chiril!!) nu te poti simti decat onorat si stimulat sa dai totul. In plus, organizarea a fost ireprosabila.

LRS: Care crezi ca au fost punctele voastre forte care v-au ajutat sa ocupati un loc pe podiumul acestei etape?

L.R.: In primul rand, echipa. Avand cu Florin multe concursuri la care am participat impreuna, reusim de la concurs la concurs sa gasim cele mai bune solutii de moment si, in acelasi timp,  sa ne simtim bine in barca indiferent daca suntem intr-o pozitie fruntasa sau nu.

In al doilea rand, experienta competitionala. Suntem doar la a doua participare intr-o etapa din cadrul Campionatului National de Spinning, dar avem multe participari la  concursuri organizate in Delta Dunarii. Din aceste participari am invatat multe lucruri ce tin de pescuitul de competitie, lucruri ce ne-au ajutat sa obtinem acest rezultat.

Un punct forte, si poate decisiv, au fost inspiratia si curajul de a insista pe un tip de naluca si o metoda de recuperare pe care, pe zonele naturale, nu am incercat-o niciodata.

F.A.: La un concurs pe echipe, nu poti obtine rezultate bune decat daca formezi cu adevarat o echipa cu partenerul tau si eu zic ca acesta a fost unul dintre atu-urile noastre. Apoi, fara sa vreau sa par arogant, flerul care decurge din experienta. Am observat un tipic al comportamentului pestilor si am stiut sa ne adaptam, pescuind cand a trebuit cu ce a trebuit. Dimineata a mers la un tip de naluca si un tip de culoare, dupa pranz la cu totul altceva.

LRS: Presupunand ca maine ar incepe mansa a-3-a si ai avea voie sa iei cu tine o singura lanseta, o mulineta, un fir si trei naluci, care ar fi acestea?

L.R.: Lanseta – Daiwa Ballistic X Spin 2.1m 10-30, mulineta Shimano Technium 1000 FD, fir Sunline Super PE 0.12mm/6LB. Naluci: Delalande King Twister Orange – 5 cm, Delalande Sandra RedHead – 5 cm, Lucky Red Tail – Berti

F.A.: Lanseta-Sakura Shinjin-Neo 2.13m 10-35, mulineta Daiwa Exceler EA 1500, fir Sunline Super PE 8 lbs. Naluci: Condor Crazy Bait model DTD90 de 9 cm, shad Z-Man Scented CurlyTail Z 4” Bleeding Banana, Mikado Fishunter 5 cm culoare 40 (alb perlat cu capul rosu).

LRS: In incheiere, un pronostic… care crezi ca este echipa care are cele mai mari sanse sa castige etapa care urmeaza? In numele vizitatorilor site-ului LRS, te rog sa nominalizezi o echipa, nu sa dai un raspuns de complezenta sau sa driblezi raspunsul cu eschive de genul…toate echipele au sanse… etc. Multumesc!

L.R.: Eugen si Petre German.

F.A.: fratii German, desi mi-ar placea sa castige Gabi Zamfir si Alex Dima.

poza de grup

In incheiere am dori sa multumim Consiliului Judetean Tulcea si Consiliului Local Tulcea pentru sustinerea financiara, prin care ne-a dat posibilitatea achizitionarii de echipamente necesare pescuitului de competitie si ne-a putut asigura conditii de cazare si masa pentru membrii  Clubului Sportiv Delta Spinning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.