Revenim, dupa trei saptamani de la antrenament, in Delta Dniepra, entuziasti si competitivi, cu lectiile facute bine si siguri ca vom lua o nota buna! Cu cateva zile inainte de concurs s-a afisat o schimbare in masurarea pestilor: bibanul se puncteaza incepand de la 30 de cm, stiuca primeste un coeficient de 0,8, somnul un coeficient de 0,6. Acest lucru scoate cu desavarsire bibanul din calcule pentru ca se prinde ceva biban aici, dar niciunul peste 25-28 de cm. Din fericire, cineva ne-a informat despre aceasta viitoare schimbare inca de cand eram la antrenament si ne-am  adaptat corespunzator. Nu ne poate surprinde nimic!

Prima surpriza, in lipsa noastra s-a schimbat materia de examen! Mai bine de o jumatate de sector s-a scos din concurs, se poate naviga, dar nu se poate pescui acolo. Bineinteles, cele mai bune locuri pe care le-am gasit la antrenament si pe care am insistat pentru a le cunoaste toate secretele, acum sunt in zona interzisa.O modificare facuta de organizatori, care a lasat un gust amar mai multor natiuni prezente aici. Reprezentantul Fips-Cips la aceasta competitie a promis ca va introduce de la anul intre regulile de desfasurare a CM si imposibilitatea modificarii sectoarelor cu o luna inainte de concurs.

Trecem peste aceste bariere pur sovietice si ne concentram pe pescuit. Stiam va vom avea parte de o prima zi grea de concurs, cu multe zone cu apa “moarta”, fara stiuci. La finele primei zile de concurs echipa Spiac-Vlasin puncteaza cu 7 stiuci si un loc 6 in mansa, iar Paco-Bradatan cu 3 stiuci si un loc 11. La natiuni suntem pe locul 4, surclasati de Rusia, Polonia si Ucraina.

Clasamentele detaliate le gasiti mai jos:

Baietii au nevoie de odihna si un psihic tare pe maine, si asta pentru ca vom face tot posibilul sa urcam in clasament. Hai Romania!