Sesiunea de antrenamente a luat sfarsit si a venit momentul ca tot ceea ce am invatat in cele sapte zile de pescuit pe acest lac sa punem in practica. In ultima zi de antrenament am avut ca si target confirmarea unor zone pe care am avut rezultate zilele trecute, restrangerea nalucilor cele mai productive si verificarea finala a echipamentelor. Totul a fost pus la punct in cel mai mic detaliu, de la pozitia miciogului in barca si pana la ordinea in care echipele noastre vor aborda locurile cu potential.

La sedinta capitanilor de ieri am avut munca grea de dus. S-au tras la sorti barcile de concurs pentru fiecare natiune. Patru din tarile participante au avut barci proprii, iar restul au fost puse la dispozitie de organizatori si s-au impartit in doua grupe: cu motor electric si fara motor electric. Apoi in ordine aleatorie, fiecare natiune a tras cate o barca din fiecare grupa. Noi am fost singura natiune care a avut o singura barca proprie pe care am inchiriat-o de la un localnic, evident echipata cu motor electric. Pentru ea am primit numere de concurs la prima sedinta si strategia noastra a fost ca dupa tragerea la sorti sa pastram doua barci cu motor electric, asa cum au si celelalte patru natiuni care au venit cu barcile de acasa. Surpriza a venit cand am predate fisa cu echipele si barcile lor pentru prima mansa, cand am fost anuntati ca nu avem voie sa folosim acea barca inchiriata in concurs, sub pretextul ca aceasta era accepata doar pentru antrenament. Dupa lungi discutii, am cazut totusi la un compromis comun cu organizatorii si am tras la sorti inca o data, una dintre cele doua. Iar cum capitanul nostru e baftos de fel, a tras barca buna si astazi ne putem bate de la egal la egal cu favoritii competitiei, chit ca ei au motoare de 200 de cai. Astazi! Caci pentru maine trebuie din nou sa tragem la sorti si speram sa avem noroc inca o data.

Seara am facut strategia finala de concurs pentru prima mansa. Echipa Romania 1 formata din Eugen German si Cristi Dragota si echipa Romania 2 formata din Robert Boanta si Andrei Sava vor pescuii zonele cele mai productive de pe ambele maluri in asa fel incat sa fie relativ aproape unii de altii, astfel incat daca una dintre echipe reuseste sa prinda multi pesti, sa o poata chema si pe cea de-a doua, si in acelasi timp sa se acopere o zona cat mai mare. Din aprecierile noastre, mansa se va castiga cu 6-8 pesti maxim. Un localnic ne-a spus ca pe una dintre echipele gazda nu are cum sa le bata nimeni din lume niciodata pentru ca ei traiesc pe malul lacului si pescuiesc 90%, numai aici. Si ca vor pescuii cu siguranta dupa salau, dar vor avea si stiuci mari printre ei. De curiozitate m-am uitat eu prin fisierele sonarului pe care il aveam in barca si din istoric am aflat ca au fost sterese 1371 de waypoint-uri si un fisier cu harta batimetrica. Asadar, cu siguranta localnicii pescuiesc mult la salau si teoria cu sacosa mixta e foarte plauzibila.

Dimineta la ora 7 baietii erau deja la barci cu toate echipamentele puse la punct. Erau treziti de pe la 4 jumatate sa verifice inca o data totul in cel mai mic detaliu. Nimic nu e lasat la voia intamplarii, nici un carlig nu ramane ne ascutit, nici o struna neverificata, nici o frana ne reglata. Suntem tipla!

Startul s-a dat in patru subgrupe de cate sapte barci, fiecare subgrupa la interval de 3 minute cu interval de 10 minute intre prima grupa si a doua. Iar noi cei de pe mal luam legatura cu cei din barci o data la 2 ore.  La momentul acesta au trecut doua ore din prima mansa, dar din pacate detalii multe nu va putem spune despre ce se intampla pea pa pentru ca spionajul intre echipe este mare. In principiu, suntem in grafic, nu stam bine, dar orele bune de hranire a pestelui inca nu au sosit. Dar si cand vin…  Hai Romania!