Cupa Laurentiu Andronic – editia a III-a, Valea Argovei

Cupa Laurentiu Andronic – editia a III-a, Valea Argovei

Concursul este organizat de Clubul Aquamania, cu sprijinul Ligii Romane de Spinning

Cupa Laurentiu Andronic – Asa cum multi dintre dumneavoastra stiu deja, “Povestea merge mai departe”, pe lacul Valea Argovei, in perioada 16 – 18 Aprilie 2021 

Eveniment Facebook: http://bit.ly/2NoHlk6

Concursul va avea urmatorul program:

 • Vineri 16 Aprilie 2021 – Sedinta Tehnica, ora 16.30;
 • Vineri 16 Aprilie 2021 – Seara, masa campeneasca asigurata de Clubul AQUAMANIA;
 • Sambata 17 Aprilie 2021 – mansa 1 de concurs, interval orar 8.00 – 16.30;
 • Sambata 17 Aprilie – Seara, masa campeneasca asigurata de Clubul AQUAMANIA;
 • Duminica 18 Aprilie 2021 – mansa 2 de concurs, interval orar 8.00 – 15.30;
 • Duminica 18 Aprilie 2021 – festivitatea de premiere ora 16.30;

Ora de start – ora la care echipajele trebuie sa fie in zona de start – sosire

Ora de sosire – ora la care aplicatia nu mai permite inregistrarea capturilor

NOTA : Concurentilor le este permis antrenamentul in oricare din zilele de dinaintea zilelor oficiale de concurs; Antrenamentele se supun regulilor (plata, retineri…) impuse de proprietarul pistei. Vineri 16 Aprilie se iese de pe pista cel tarziu la ora 15.00;

Organizator Clubul Aquamania – Cristian IORGULESCU   tel: 0722278008

Director Concurs – Cristi NEDELCU   tel: 0722880939

***

Taxa de concurs
1000 lei /barca, participare in echipaj de doua persoane

500 lei / barca, participare individuala

100 lei din taxa de concurs se vor directiona de catre Liga Romana de Spinning, in finantarea constructiei unei troite, ridicata in memoria lui Laurentiu Andronic si Mihai Zamfir!!!

Plata se face prin virament bancar in contul Aquamania:

IBAN RO21 EGNA 1010 0000 0100 6673 – Vista Bank

Va rugam sa precizati la detalii plata: taxa concurs si numele persoanei care a facut plata, in cazul in care acesta nu apare pe virament.

Premiile acordate:

 • Locul I – 7.500 lei + premii sponsor
 • Locul II – 5.000 lei + premii sponsor
 • Locul III – 3.000 lei + premii sponsor
 • Cea mai mare captura – 1.500 lei
 • Locul IV – Locul X – diverse premii

Impozitul legal care trebuie platit catre stat pentru valoarea premiile in bani se opreste la sursa.

Premii oferite de sponsori:

 • Barca pneumatica QUICKSILVER Airdeck 320 – in valoare aproximativa de 1000 euro
 • Lansete – in valoare aproximativa de 2000 euro
 • Echipamente de pescuit (mulinete, naluci, momeli, accesorii,…) – in valoare aproximativa de 2000 euro

Sponsorii concursului sunt:

 • EXIGENT  Unique Projects
 • AMERICAN NAUTICS
 • NORMARK Sport Romania
 • HERAKLES Romania
 • MARELE PESCAR – Articole de pescuit si Outdoor
 • AF CONSULTING

barci

 ***

Regulament concurs:

Concursul si antrenamentul oficial se desfasoara in sistem “catch and release”, prinde si elibereaza.

Concursul se desfasoara in echipe de maxim doi pescari, din barca, la pesti rapitori, pe lacul Valea Argovei, din localitatea cu acelasi nume, judetul Calarasi.

Accesul pe pista de concurs pentru participarea la mansele din concurs este permis echipelor in baza achitarii taxei de concurs si a acordului privind conditiile de concurs.

Pe toata durata competitiei barcile vor fi parcate in zona delimitata de organizator, zona aflata langa rampa de lansare la apa (rampa noua).

Zona va fi asigurata cu paza pe durata concursului!

Este permisa iesirea la mal numai in caz de urgenta, anuntarea Directorului de concurs fiind obligatorie. Nu este permis pescuitul de pe mal. In situatii de indisponibilitate a vreunui membru al echipei, din cauze medicale sau situatii obiective, este posibil ca echipele sa concureze in echipa incompleta, conditiile de punctare ramanand neschimbate.

Directorul de concurs, arbitrii si observatorii concursului, pot verifica selectiv, la orice ora, barcile concurentilor, in orice moment al competitiei.

Pentru a intra in posesia premiilor, concurentii vor fotografia capturile, le vor incarca in aplicatiei si vor filma eliberarea capturilor. Filmarile trebuie sa fie setate cu amprenta de data si timp.

Este obligatoriu ca barcile sa fie dotate cu minim o camera de filmat.

Dupa fiecare manse, echipajele de pe primele 7 locuri trebuie sa predea cardurile din camerele de filmat, pentru rezolvarea eventualelor contestatii.

Se vor puncta doar capturile care se valideaza de catre organizator, cu setul complet de date expus.

Pestii care nu apar pe filmari nu vor fi validati. Cardurile video se vor preda in fiecare zi impreuna cu riglele de masurare.

Este obligatoriu ca unul din membrii echipelor sa detina permis de conducator barca, acolo unde capacitatea motorului o cere, conform legislatiei in vigoare.

Sistem punctare/reguli competitie

Puncteaza cei mai mari 15 pesti prinsi cumulat in cele doua zile de concurs, din speciile: salau cu dimensiunea minim 40 cm, biban cu dimensiunea minim 15 cm.

Clasamentul se face in ordinea totalului centimetrilor acumulati in cele doua manse, din maximum 15 pesti, 1 centimetru = 1 punct.

In caz de egalitate, primeaza cel mai mare peste, daca egalitatea continua conteaza urmatorul peste ca marime.

Pestii se masoara pe rigla oferita de organizator, se fotografiaza in pozitia indicata pe rigla, iar fotografiile se trimit in timp real, pentru validare, pe aplicatia pusa la dispozitie de organizator. Aplicatia trebuie descarcata pe smartphone-ul concurentilor, din AppStore sau Google Play, dupa caz.

In fiecare mansa, rigla de masurare va avea un abtibild diferit, lipit de organizatori, la predarea/receptia riglelor.

Fiecare peste prins care puncteaza trebuie filmat din pozitia de pe rigla pana in momentul eliberarii cu telefonul mobil, filmarile fiind obligatorii pentru accesarea premiilor.

Trimiterea intentionata a unei unei fotografii cu acelasi peste deja punctat este considerata incercare de fraudare. Fiecare fotografie primita pe aplicatie, va fi analizata de organizator/director de concurs si va fi data spre aprobare pentru includere in clasamentul general.

Fotografiile care nu respecta regulamentul pot fi respinse.

Se interzice transferul de capturi intre echipele concurente sau alte persoane, in acest caz echipele vor fi descalificate.

Este permisa folosirea tuturor nalucilor care se lanseaza prin greutate proprie si a monturilor tip texas, carolina, drop-shot, nu este permisa folosirea momelilor naturale si a mustelor artificiale.

Fiecare membru al echipei poate pescui cu o singura lanseta. Concurentii pot avea in barca un numar nelimitat de lansete de rezerva. Lansetele de rezerva pot fi tinute montate la indemana.

Nu este permis pescuitul la trena.

Peștii morti sau in conditii precare de supravietuire (sange, branhii, guri rupte) nu vor fi fi punctati. Concurentii nu au voie sa retina/sacrifice niciun peste indiferent daca specia puncteaza sau nu in competitie. Toti pestii se elibereaza vii, in apa, in cele mai bune conditii.

Toti concurentii vor respecata regulile de pescuit impuse de proprietarul pistei de concurs si vor accepta instructiunilor si indrumarile personalului angajat.

Protectia datelor

Dupa achitarea taxei fiecare echipa are obligatia sa trimita adresele de email si numerele de telefon de contact ale celor doi membri, la adresele de email cristian.iorgulescu@gmail.com  si bztsabin@gmail.com ;

Inscrierea in competitie este validata dupa achitarea taxei si  primirea acordului privind regulile competitiei in forma electronica pe email.

Protectia datelor se va face conform Regulamentului 679/2016 al Parlamentului European privind protectia datelor cu caracter personal.

Concurentii sunt de acord ca imaginile (foto, video, sunet) cu ei sa fie publicate in scopul mediatizarii pe diverse canale, televiziune, radio, site-uri, facebook, etc.

Reguli de siguranta

In timpul competiției se aplica regulile de navigatie reglementate la nivel national, regulile de concurs, precum si regulile specifice pistei de concurs.

Se interzice conducerea ambarcatiunilor sub influența alcoolului si/sau a drogurilor. In acest caz, concurentii pot fi descalificati.

In timpul concursului, concurenții pot fi verificați în mod selectiv de catre organele abilitate la sesizarea organizatorului daca este cazul.

In cazul unor conditii meteo nefavorabile care pun in pericol siguranta concurentilor, organizatorul poate suspenda sau intarzia desfasurarea competitiei.

Pentru evitarea accidentelor, echipele vor lua startul pe rand, in ordine, la semnalul arbitrului sau a directorului de concurs.

Ordinea de plecare in concurs se va face conform tragerii la sorti, de la sedinta tehnica, in prima mansa in ordinea crescatoare, in cea de-a doua mansa in ordine inversa.

Echipele pot fi formate din doi adulti sau un adult si un minor. In cazul minorului trebuie prezentata o declaratie de consimtamant a parintelui sau tutorelui legal. Conducatorul ambarcatiunii este responsabil pentru orice incident intamplat in barca.

Purtarea vestelor de salvare este obligatorie.

Concurentii care sunt descalificati in timpul desfasurarii concursului, conform cu cele precizate in prezentul document, nu vor solicita returnarea taxei de concurs.

Reguli COVID-19

Organizatorii le recomanda tuturor participantilor sa tina cont de urmatoarele reguli:

 • Spălați-vă mâinile frecvent, cel puțin 20 de secunde. Spălarea și dezinfectarea mâinilor previn infecția. Mâinile se spală cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde. Dacă nu există apă și săpun, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%.
 • Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile. Deși se transmite pe cale respiratorie, virusul poate intra în corp prin ochi, nas și gură, de aceea este recomandat să vă spalați frecvent mâinile înainte de a pune mâna pe față
 • Atunci când tușiti sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul. În cazul în care prezentați tuse, strănut și alte simptome, vă recomandăm folosirea unei măști de protecție, pentru a proteja oamenii cu care intrați în contact. În cazul în care nu dispuneți de mască, nu puneți mâna la gură, ci strănutați sau tușiți în pliul brațului.
 • Curățați toate suprafețele/obiectele folosite cu dezinfectant. Obiectele pe care le utilizați zilnic (telefon, laptop) trebuie igienizate frecvent, pentru decontaminare.
 • Evitați zonele aglomerate.
 • Mențineți o distanță de minim 4 metri față de interlocutor.
 • Evitati contactul cu persoanele care prezinta simptome de: febra, tuse intensa, dificultati de respiratie si inghitire, dureri muscalare;
 • Utilizati pentru protectia dumneavoastra: masca de protectie si manusi.

Reguli speciale

In competitie sunt inscrise echipele de maxim doi pescari care au achitat taxa de participare si au semnat regulamentul.

Fiecare echipa care incearca sa fraudeze in clasament va fi imediat descalificata.

In cazuri justificate, incalcarea regulamentului, depasirea zonei de competititie, contacte fizice sau verbale neadecvate intre concurenti sau alte norme de fair play incalcate, participantii pot fi descalificati de catre organizator fara a li se returna taxa de participare.

Orice situatie neprevazuta in regulament se va solutiona la fata locului de catre organizator.

Membrii echipei declara pe propria raspundere:

 • Am luat la cunostiinta si sunt de acord cu prevederile Regulamentului de desfasurare al concursului Cupa Laurentiu Andronic editia a III a.
 • Sunt clinic sănătos, nu sufăr de nicio afectiune care să îmi pericliteze viata si îmi asum întreaga responsabilitate în ceea ce priveste participarea mea la aceasta competitie .
 • Am fost informat de către organizator în legătură cu regulile ce trebuie respectate pentru a preveni transmiterea SARS COV-2 pe toată durata desfășurării concursului și mă angajez să le respect în totalitate.
 • Sunt constient că participarea la aceasta competitie implica o serie de riscuri pe care orice participant si le asuma. M-am informat cu privire la toate riscurile concursului si cum acestea pot fi evitate, riscuri pe care mi le asum in totalitate, atat pe pista de concurs, cat si in zona de campare. Organizatorii nu pot fi trasi la raspundere pentru nicio vatamare adusa persoanei mele si pentru nicio paguba adusa proprietatii mele.
 • Sunt de acord sa intreprind toate masurile necesare, astfel incat sa nu pun in pericol viata mea, a partenerului de barca sau a concurentilor la aceasta competitie.
 • Sunt de acord cu folosirea de catre organizatori si partenerii media ai acestora a imaginilor foto și video realizate în timpul competiției si din zona de campare.
 • Am inteles si sunt de acord ca in timpul competitiei sa respect legislatia in vigoare privind navigatia pe apele interioare ale Romaniei si regulile impuse de proprietarul pistei de concurs.
 • Am inteles si sunt de acord ca in timpul competitiei sa respect legislatia in vigoare in ceea ce priveste pescuitul recreativ in ape publice.

 

Pista de concurs:

Posibilitati cazare in zona:

 • Campare in zona pistei de concurs, rulota sau cort
 • Rulote de inchiriat – Mihai Zamfir 0722.312.310
 • Casa “Nea Mihai” – Valea Argovei tel. 0722.573.435
 • Casa “Crinul” – Lehliu Gara – 10 km tel. 0758.805.906
 • Casa “Pedro” – Lehliu Gara – 10 km tel. 0722.502.715
 • Casa “Aurel” – Fundulea – 44 km
 • Valea Iazurilor – Belciugatele – 45 km
 • In orasul Calarasi – 60 km
 • Motel Valentina – Ion Roata – 63 km

Pentru orice informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la telefonul scris mai sus la organizatorul concursului sau pe adresele de email precizate in document.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.