Populare cu peste 5 milioane larve de stiuca si salau pe Lacul Snagov

Populare cu peste 5 milioane larve de stiuca si salau pe Lacul Snagov

Sambata 10 aprilie (si luni 12 aprilie) va avea loc cea mai mare populare cu stiuca si salau de pe Lacul Snagov, cu peste cinci milioane de larve, din dorinta de a suplimenta populatia de rapitori din lac, greu incercata in ultimii ani. Presiunea asupra lacului, din diverse surse precum braconajul piscicol, deversarile de ape reziduale, motoarele din ce in ce mai puternice ale barcilor prezente toata vara si-a pus amprenta pe lac, astazi capturile de stiuca, salau sau somn fiind din ce in ce mai rare.

Persoanele care doresc sa sustina acest demers o pot face prin donatii in bani, Asociatia Liga Romana de Spinning deschizand un cont in lei, la Banca Transilvania.
Titular cont „Asociatia Liga Romana de Spinning”

RO98BTRLRONCRT0P62897903

Liga Romana de Spinning, entitatea care organizeaza Campionatul National de Spinning, pentru care lacul Snagov este de ani buni pista de concurs, impreuna cu AGVPS Acvila, sprijinite si de alte persoane sau asociatii au ales ca prima destinatie lacul Snagov, renumit in trecut pentru populatia de stiuca si salau.

LACUL SNAGOV

Lacul Snagov este un liman fluviatil, cel mai important de pe cursul inferior al Ialomiței. Este situat la o distanță de 25–30 km de București și are o suprafață de 5,75 km²,adâncimea maximă de 9 m.

Face parte din rezervația naturală complexă Snagov, cuprinzând o serie de specii rare de faună precum Dreyssena polymorpha (un lamelibranhiat) și floră – sageata apei (Sagittaria latifolia), nufărul indian (Nelumbo nucifera) – introdus pe cale artificială, nufărul al

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.