Archive for: March 2019

PASTRATI APELE CURATE – ecologizare balta Zarguzon

Uităm că cercul apei şi al vieţii este acelaşi”- Jacques-Yves Cousteau

Liga Romana de Spinning si Clubul de Pescuit Anglers Pro Team Constanta, organizeaza in data de 14 Aprilie 2019  incepand cu ora 9 pe balta Zarguzon-Judetul Constanta,  o ampla actiune de ecologizare a zonei.  Balta Zarguzon se afla localizata in imediata vecinatate a lacului Techirghiol, spre vest. Accesul se realizeaza conform hartii alaturate.

Programul actiunii este:

-ora 9 reunire la administratia baltii

-ora 9:30-12:30 ecologizarea zonei (strangere gunoaie si peturi care vor fi preluate de Ecolect Lipega-sacii si manusuli vor fi puse la dispozitie de organizatori)

-ora 13- socializare, discutii, pescuit la rapitor in sistem catch&release(participantii la actiune vor beneficia de o reducere a taxei de pescuit de la 50/zi la 30 lei/zi)

-tombola cu premii

 Aceasta actiune este prima din seria campaniei lansate de LRS-„PASTRATI APELE CURATE”, urmanda ca pe parcursul acestui an sa se mai organizeze astfel de evenimente.  Facem un apel pe acesta cale catre orice club membru al Ligii Romane de Spinning sa urmeze aceasta initiativa!

Orice participant este binevenit.

Multumim  Ecolect  Lipega pentru sprijinul acordat!

 

Africa de Sud, un vis! – un articol semnat David NEACSU

Ati auzit de el in mai multe randuri. Este in primul rand prietenul nostru, al pescarilor. Un om de o ambitie extraordinara si cu o motivatie ce poate trage dupa el o armata. Cel mai mare alpinist al Romaniei din toate timpurile si-a regasit pasiunea pentru pescuit dupa multi ani si incet incet, apa a inlocuit muntele in viata sa. Pasionat si virusat pana in maduva oaselor de pescuitul la rapitori, David, patronul magazinului Himalaya, a fost alaturi de echipa nationala in ultimii 5 ani atat prin suport material, cat si fizic! Ne-a insotit pana acum, in Rusia cand am castigat medalia de aur ( si imi place sa cred ca macar o mica parte i se datoreaza si lui) si acum, in Africa de Sud. Dupa aceasta ultima experienta, David a simtit nevoia sa scrie cateva randuri si credeti-ma, am fost foarte surprins sa aud asta, caci il cunosc de multi ani si nu am banuit nici o clipa ca are astfel de inclinatii…

Aveti mai jos textul sau. Multumim, David! Multumim, “tatuțule”!

 

“Acum,  cand totul s-a racit si la propriu, si la figurat, vin si eu cu cateva ganduri despre ce am trait timp de doua saptamani la Antipozi.

Nu despre prinsul pestilor vreau sa va povestesc. Ci despre oameni!

Cred ca rareori in viata am avut parte sa vad asa oameni dedicati si cerebrali. Ca si in Rusia, cand am avut sansa sa merg la CM in 2017, si in anul acesta s-au” aliniat planetele” pentru Romania.

Doar ca in Africa de Sud  speciile de pesti sunt diferite celor cu care suntem obisnuiti. In afara de bass, pe care baietii l-au mai prins, sunt niste specii pe care le-am aflat din poze si din niste acvarii amenajate special.

Daca in prima zi a fost semi-gherla, in a doua si  in ultima zi experienta lui Eugen si a lui Petre a demonstrat ca si in Africa de Sud se poate da cu “balta in cap”!

Sava si Spiac au ceva ce nu pot explica in cuvinte. Cu toate ca sunt  firi opuse, fac o echipa de aur. Poate asta ii si leaga.

          Petre si Eugen! Este de prisos sa vorbim si sa-i laudam. Merita tot respectul pescarilor de spinning din Romania. Au demonstrat de-a lungul anilor valoarea si talentul lor in competitii si si-au castigat respectatul  nume de echipa BERTI.

Echipa de rezerva, Cosmin si Silviu a fost trup si suflet alaturi de cele doua echipe si cu un aport deosebit la ceea ce eu zic ca a fost un succes. Pacat ca Silviu se retrage pentru o vreme din echipa deja sudata.

Toate lucrurile bune si deosebit de frumoase nu s-ar fi intamplat fara dedicarea totala a lui Rares si a lui Robert. Au fost si de data asta aproape de infarct. Organizarea desavarsita dinainte de plecare, in timpul petrecut in Africa de Sud,  cat si dupa aceea se datoreaza in totalitate lui Rares.

Capitanul moral al echipei, Robert Boanta, a fost un liant care nu ar trebui sa lipseasca niciodata din componenta vreunui lot national. Am avut, de fapt, placerea sa pescuiesc cu el in aceeasi barca si asta cumva ne-a legat.

Oameni buni, a fost o onoare pentru mine sa fiu cu acesti oameni la aceasta competitie. A fost o onoare sa-mi pot aduce aportul financiar astfel incat gandul baietilor sa fie DOAR la pescuit.

Acum ma gandesc si  fac o comparatie intre ce a fost in Africa de Sud  si o expeditie la 8000 de metri: SUCCESUL se datoreaza ECHIPEI!”