Archive for: November 2018

Eugen German si Petre German, locul 2 CNS ALRS 2018

­­

In urma celor 5 etape din cadrul Campionatului National de Spinning al Ligii Romane de Spinning a rezultat lotul national de spinning, care ne va reprezenta la Campionatul Mondial din 2019 din Afirca de Sud. Astazi, intr-un interviu blitz va prezentam gandurile celor care au terminat pe locul al doilea, echipa Eugen German si Petre German.

Care au fost, din punctul vostru de vedere, plusurile si minusurile sezonului recent incheiat?

Plusurile au fost faptul ca am avut cinci concursuri foarte bine organizate pentru care merita felicitari cluburile Aquamania, Transilvania Pike, Bucovina Fishing Club, Drill si Delta Spinning Club si ca, la trei dintre aceste etape, valoarea premiilor a depasit 10000Euro. Dorim sa multumim inca o data sponsorilor care au contribuit la aceste premii: Best For Fishing, Herakles, American Nautics, Navtron, Cormoran Resort – Arrow International, Okuma, Garmin, Finval, Halewood, Hidroturism, Himalaya, Hobbymall.ro – Primaria Tulcea, STILCON, AF Consulting, Holbina Trei Bibani, Givadi, Fan Curier, Delalande, Cormoran Resort, Egreta Hidroturism, Crama Verde Babadag, Mondo Computers.

La capitolul minusuri ar fi renuntarea la colaborarea cu rapitorimania.ro, care a afectat mediatizarea acestei editii de campionat precum si numeroasele scandaluri care probabil ar fi putut fi evitate daca s-ar fi respectat intocmai lucrurile discutate la Adunarea Generala din decembrie 2017.

Un alt minus ar fi faptul ca in ciuda performantei din Rusia de anul trecut nu am reusit sa atragem mai multi sponsori  la LRS si ne aflam in situatia in care echipa nationala nu are bani sa plece la CM din Africa de Sud din luna februarie si trebuie sa ne descurcam singuri sa facem rost de finantare.

eugen-german-petre-german

Care a fost cel mai greu concurs? Daca ar fi sa puteti da timpul inapoi, ce ati schimba la concursul respectiv?

Cel mai greu concurs a fost ultima etapa, din Delta Dunarii, pentru ca pestele se prindea foarte usor; iar pentru noi, care nu cunoastem foarte bine toate “colturile” din zona de concurs, a fost complicat sa gasim stiucile mari. Desi in antrenamente am avut multe stiuci de peste 70cm, in concurs nu am mai reusit sa depasim 66cm.

Ce concurs v-a placut cel mai mult? De ce?

Cel mai mult ne-a placut etapa din vara din Delta Dunarii, pentru ca am reusit o revenire spectaculoasa in mansa a doua, de pe locul 14(dupa prima zi) pana pe locul 3 la finalul concursului.

In orice competitive sportiva, performanta inseamna sacrificii. Voi ce sacrificii ati facut? Cate zile ati dedicat pregatirii celor 5 concursuri?

Orice sport sau hobby implica ceva sacrificii sau renuntari. Incercam an de an sa pastram un echilibru intre sacrificii, timp alocat, joburi, familie si pescuit de placere pe de o parte si miza competitei pe de alta parte. Consideram ca acesta este si secretul longevitatii noastre in CNS; un alt tip de abordare te poate face sa ai frustrari sau sa renunti. Anul acesta, in afara de antrenementele oficiale, am mai avut in total 9 zile de antrenamente pentru cele 5 etape.

Ati avut un moment cheie in care ati schimbat ceva, care a dus la reusita? Care a fost acela?

In fiecare concurs exista momente in care trebuie sa iei decizii contra-cronometru. “It’s all about decisions!” cum ar zice Mike Iaconelli, unul dintre cei mai mari pescari de bass de peste ocean. Faptul ca am reusit sa ne clasam pe locul al doilea la sfarsitul acestui an competitional confirma faptul ca deciziile noastre au fost, in general, inspirate.

Urmeaza Campionatul Mondial, care se va desfasura in Africa de Sud. Ce ganduri aveti fata de aceasta competitie?

E foarte greu sa facem un pronostic in ceea ce priveste CM din Africa de Sud. Vom pescui la 6 specii de pesti rapitori, dintre care pe 5 nu le cunoastem absolut deloc, iar la cea de-a 6-a, Bass-ul, pescuim din pacate foarte rar. Vom trata totusi cu maxima seriozitate aceasta deplasare si vom face tot ce va depinde de noi  pentru o clasare cat mai onorabila.

Povestiti-ne un moment hazliu al acestui campionat…

In general, venim la concursuri pentru competitie, nu pentru distractie. La Bicaz ne-am transformat pentru o ora din pescari in gunoieri… si desi subiectul a fost unul foarte serios, lumea a avut suficient de mult simt al umorului astfel incat sa-l transforme intr-unul hazliu. Marius Codarcea si Adrian Ana Nicolae au venit la mal si cu o captura impresionanta: un butoi din tabla de 200l 

Ce sustinatori ati avut de-a lungul sezonului recent incheiat?­­­­­­­

Arrow International, Daiwa si Garmin. Am spus-o cu fiecare ocazie, suportul lor a fost si este determinant pentru performantele noastre.

In incheiere, dar nu in ultimul rand, vrem sa transmitem felicitari celorlalti ocupanti ai podiumului Campionatului National 2018: Silviu Haran, Cosmin Schiopu, Andrei Sava si Adrian Spiac.

Cosmin Schiopu – Silviu Haran, locul 3 CNS ALRS 2018

In urma celor 5 etape din cadrul Campionatului National de Spinning al Ligii Romane de Spinning a rezultat lotul national de spinning, care ne va reprezenta la Campionatul Mondial din 2019 din Afirca de Sud. Astazi. intr-un interviu blitz va prezentam gandurile celor care au terminat pe locul al teilea, echipa Cosmin Schiopu – Silviu Haran.

Care au fost, din punctul vostru de vedere, plusurile si minusurile sezonului recent incheiat?
Din punctul nostru de vedere plusurile sezonului recent încheiat au fost antrenamentele in timp ce la capitolul minusuri am putea trece divulgarea informatiilor. Noi nu le avem si nici nu beneficiem de ajutorul altor coechipieri in timpul concursului. Nu suntem de acord cu genul asta de schimbat de informatii.

Care a fost cel mai greu concurs? Daca ar fi sa puteti da timpul inapoi, ce ati schimba la concursul respectiv
Concursul cel mai greu a fost ultimul, cel din Delta, unde nu am putut pescui pe toate lacurile fiind foarte scăzută apa si pentru noi a fost un minus acest lucru. Nu mai putem schimba nimic, nu ne putem pune cu natura.

Ce concurs v-a placut cel mai mult? De ce?
Cel mai frumos concurs a fost Cupa Herakles, unde am luat locul 1. Un concurs reușit cu premii mari. Strategia noastra a funcționat perfect si ne-am bucurat enorm pentru rezultatul obtinut.

In orice competitie sportiva, performanta inseamna sacrificii. Voi ce sacrificii ati facut? Cate zile ati dedicat pregatirii celor 5 concursuri?
Normal, daca vrem performanta, ne sacrificam. Intelegere din partea familiei, foarte multi bani, timp pierdut de la serviciu și foarte multe antrenamente. Acestor 5 concursuri le-am dedicat 10 săptămîni.

Ati avut un moment cheie in care ati schimbat ceva, care a dus la reusita? Care a fost acela?
Momentul cheie a insemnat inspirația de moment si intelegerea cu colegul de barca.

Urmeaza Campionatul Mondial, care se va desfasura in Africa de Sud. Ce ganduri aveti fata de aceasta competitie?
Da, urmează Campionatul Mondial din Africa de Sud, unde o sa invatam multe lucruri si ne va prinde bine aceasta experienta.

Povestiti-ne un moment hazliu al acestui campionat…
Un moment hazliu a fost chiar la Cupa Herakles. Am plecat in prima mansa fara lansete. Le-am uitat pe mal, unde am avut ancorata barca.

Ce sustinatori ati avut de-a lungul sezonului recent incheiat?
Sustinatorii acestui campionat au fost familiile noastre.