Archive for: September 3rd, 2017

Echipa nationala a Romaniei, campioana mondiala 2017

Echipa nationala a Romaniei reuseste un rezultat extraordinar, devenind Campioana Mondiala 2017 la Campionatul Mondial de pescuit la rapitori, din barca, desfasurat anul acesta in Rusia pe lacul Konakovo.

campioana mondiala 2017

Un rezultat extraordinar, care vine sa incununeze anii de munca si dezvoltare continua cunoscuti de Campionatul National organizat de Liga Romana de Spinning. Maine, 4 septembrie, la ora 12:30 va ateriza la Aeroportul Otopeni aeronava care ii va aduce si pe componentii lotului, astfel ca va invitam sa ii primim asa cum se cuvine.

Lotul national, care merita nota 10 la a zecea editie a Campionatului Mondial, a fost compus din Eugen German – Cristi DragotaAndrei Sava – Robert Boanta,  Petre German – rezerva, Lucian Constantin – capitanul echipei, Rares Boeriu – manager lot. Impreuna cu David Neacsu si Iulian Tarnacop, sustinatori permanenti ai lotului, baietii au reusit o clasare asteptata iata de ani de zile si extrem de meritata avand in vedere rezultatele precedente.

Rezultatele pe natiuni arata astfel …

Si asta nu e totul, cele doua echipe ale noastre au ocupat locurile 2 (Andrei Sava – Robert Boanta) respectiv 5 (Eugen German – Cristi Dragota) si in competitia de individual.

Susținatorii Ligii Române de Spinning, care au facut posibil acest rezultat au fost: Neumarkt, magazinul Himalaya, Herakles, Rapture si Relax Spinning.

Nu uitati, cei care vor sa felicite componentii lotului national o pot face la revenirea lor in tara – 4 septembrie, ora 12:30, Aeroportul International Otopeni – sau aici la comentarii ori pe pagina de Facebook a Ligii Romane de Spinning.

 

Mansa 2, pumnii stransi

Ziua intai de Campionat Mondial a fost per total un succes pentru echipa noastra. Am inceput in cele mai bune doua zone identificate in antrenamente pe care baietii nostri le-au tocat minutios. Emotiile de pe mal au fost probabil mai mari decat cele din barci, mai ales in conditiile in care am hotarat impreuna sa nu comunicam decat o data la doua ore. Perioadele dintre telefoane pareau interminabile, dar fericirea ce urma dupa contact a facut asteptarea sa merite. In primele ore Eugen si Cristi punctasera cu un biban, iar Robert cu Andrei cu doua stiuci. Apoi de la un telefon la altul, atacurile s-au inmultit la ambele echipe singura diferenta fiind pur si simplu de sansa.  Sansa de a avea la capatul firului o stiuca peste 50cm. In medie fiecare echipa a prins cate 20 de stiuci, doar ca unele au trecut de limita si altele nu, desi zonele semanau in conformatie. Apa mica, iarba si lanseurile aproape de mal si foarte precise au facut diferenta. Cele mai productive naluci au fost spinnerbait-ii double willow si oscilantele Rublex Eira 24g cu care Robert a reusit sa aduca la barca si captura concursului de pana acum, o stiuca foarte mare pentru acest lac de 81 de centimetri.

Singura echipa care ne-a devansat in clasament, a fost Polonia care probabil au identificat si ei niste zone similare de stiuca, dar care fie au avut alte naluci mai selective, fie au avut noroc sa aibe pesti mai mari pe locuri.

Surpriza mare a facut Belarus care a punctat in clasament numai cu salau cu ambele echipe, acasa la Rusi care au prins doar un singur salau si in rest, stiuci. Dar cu o echipa ce a prins 2 pesti si una 5 pesti, s-au tras in jos destul de mult clasandu-se doar pe locul 4 pe natiuni.

La sedinta capitanilor de ieri, am avut din nou noroc la tragerea la sorti a barcilor pentru a doua mansaccu Gyorg norocosul care a tras cu sange rece o barca cu motor electric pe bot. Motor care o sa ne ajute fantastic in mansa 2. Se pare ca ziua de ieri a fost una cu noroc si in barca Robert Boanta si Andrei Sava, acestia prinzand asa cum va ziceam cea mai mare stiuca din mansa, precum si o stiuca la fix ultimul lanseu ce a urmarit spinnerbait-ul lui Andrei pana langa barca.

Astazi e o noua zi. Conditiile meteo s-au schimbat destul de mult, a inceput a bata vantul mai serios si cerul e innorat. Chestie care din punctul nostru de vedere al celor care stam pe mal si ne roadem unghiile, e un lucru bun pentru comportamentul stiucii.

Dimineata baietii au plecat increzatori in fortele lor, fara a fi totusi prea relaxati. Suntem cu totii constienti ca nu e nimic jucat si ca mansa de astazi o sa fie una si mai grea atat din punct de vedere tactic, cat si psihologic. Noi nu avem altceva de facut pe mal, decat sa asteptam si sa ne facem bagajele, caci la noapte trebuie sa plecam catre aeroport. Daca vreti sa fiti la curent cu rezultatele finale, urmariti pagina de noastra de Facebook unde o sa postam cat putem de repede situatia de dupa mansa a doua.

Sa ne tineti pumnii! Hai Romania!