De teamă să nu fiu prea entuziast, am amânat câteva zile împărtășirea impresiilor a ceea ce a fost prima etapă a CN de Spinning din caiac, eveniment organizat de către APS TOMIS sub egida LRS și AGVPS Romania. Entuziasmul nu m-a părăsit însă, așa că iată ce am simțit și ce s-a întâmplat în weekendul 10-12 mai, pe lacul Vederoasa-Delta Rasova, gazda acestui concurs.

Diviza caiac a LRS a plecat la drum acum fix 3 ani, când tot pe acest lac și tot în organizarea clubului nostru, 11 virusați din toate colțurile țării au participat la primul concurs de pescuit din caiac organizat în acest format. Acum am fost 28!! În calitate de organizator vă mulțumesc pentru participare și dedicare. În calitate de participant vă mulțumesc pentru companie, fair-play și spiritul competitiv fără de care nivelul jocului nu poate crește. În calitate de membru APS TOMIS mulțumesc colegilor pentru suport, în special lui Sergiu, Răzvan, Dragoș și Alex care au pus umărul fizic la buna desfășurare a evenimentului.

Startul manșei a doua

Lacul Vederoasa, cunoscut pentru știucile sale capitale dar capricioase și foarte greu de prins, a impus tuturor participanților o strategie simplă: capturarea a 4 bibani cât se poate de mari și eventual a unei știuci, strategie care cel mai probabil ar fi adus o clasare între locurile 1-5. Lucru confirmat de capturile încărcate în aplicația Predator Challange, care ne arată că în cele doua zile de concurs au fost capturați, măsurați, încărcați în aplicație și eliberați 307 bibani și 15 știuci!!

Așa cum am anticipat, în fiecare manșă s-a punctat cu două știuci capitale, una de 93 cm( concurent Vlad Voicu) și una de 98 cm( concurent Mihai Bursuc). Ce poate fi mai frumos pentru un pescar de competiție decât doborârea propriului record la știucă, clasarea pe podium( locul 1 în cazul lui Mihai) și câștigarea CMMC-ului concursului( Cea Mai Mare Captura)??? Sublim!

Mihai Bursuc-câștigatorul concursului cu CMMC-ul de 98 cm!
Vlad Voicu-cu captura primei manșe-93 cm!

Majoritatea concurenților au punctat, folosind tehnicele și nălucile în care au încredere și pe care le stăpânesc. De la jig-uri de 3 g armate cu gume de biban la swimbait-uri de 25 cm, linguri, spinner&chatter-baituri, chiar si naluci top-water, fiecare concurent a încercat să urce în clasament cum a știut a pescui mai bine. Un lucru este cert: nivelul competiției crește de la etapă la etapă. Numărul caiacelor dedicate exclusiv pescuitului a crescut; accesorizarea acestora începe a fi de top. Am văzut chiar ultimul model de caiac de la Native Watercraft, respectiv Titan X, lansat cu mare fast anul trecut la ICAST 2023. Desigur am mai văzut și alte caiace dedicate, de la alți producători cum ar fi: Hobbie, Jackson, Galaxy, toate demne de luat în seamă, însă Titan X-ul este chiar impresionant.

Iată clasamentul final al concursului!

Ce urmează? În premiera pentru competiția noastră, urmează etapa de pe lacul Siriu, unde sper să atingem un număr record de participanți, luând în considerarea următoarele aspecte: poziționarea geografică relativ centrală, frumusețea sa de nedescris, populația de clean si biban din lac ( specii ce vor puncta în concurs), trendul crescător al acestui minunat hobby( pescuitul din caiac), perioada ( primul weekend după terminarea perioadei de prohibiție) și nu în ultimul rând comunitatea frumoasă deja existentă. Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte…..

Cu mulțumiri maxime:

– Restaurant Toscana-Constanța

– Domeniile Mitroi

– Abu Garcia-Berkley Romania

– Refuse to Blank

– Kosarom

– Watt Unit

– Electric Montaj

– Egreta by Hoxton

– Dalgeco-echipamente de protectie

– Ram Mount

– Boats Tunning

Promitem că pescuim responsabil, oriunde am face-o!

Sursa: Cristian Pindichi, editor APS TOMIS